Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Karlův výslech sice Rajnerovi nepřinese mnoho užitečných informací, ale jeho průběh je rozhodně zajímavý. Karel se stává nezvladatelným, domluvy nepomáhají a Rajner ho nakonec seznámí s tím, co odkrylo vyšetřování v jeho studni. Poté, co je svědkem nálezu ve studni, otestuje Hana brodivost své dodávky a rozloučí se s intervenčním týmem ještě dříve, než se s ním stihne seznámit. Lukáš pomáhá Haně s výlovem, ta se pak dozví o své dceři nové skutečnosti a Karel naráží na zeď nepochopení a odmítání. (Necrotongue)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

ForGump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nabývám bohužel dojmu, že se Pustina už příliš vleče a všechno by se dalo zredukovat. Doufám, že ještě dojde k nějakému opodstatnění délky 8 dílů. Globálně vzato u sérií tohoto typu je na škodu pokud trvají déle než 4 epizody, což splňovaly Modré stíny a například loňský Mamon měl 6 dílů, což bych považoval za ještě snesitelné. Každopádně stále máme k dispozici vynikající, ale skutečně vynikající herce. To co zde předvádí Stivínová a Dušek (čímž nesnižuji ostatní od Elišky Křenkové a Jana Ciny až k Leoši Nohovi, na kterého si je potřeba hodně zvyknout v netypické roli) je mírně řečeno excelentní. Jejich herectví zde je naprostý strop. Rozdávat se u nás Emmy nebylo by pochyb. 70% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak konečně díl jako víno. Bez zbytečných odboček se celý táhne na příjemné kriminální vlně. V podstatě celá epizoda se táhne v depresivní atmosféře a zobrazuje obraz člověka, který byl společností odsouzen. Trošku zde cítím inspiraci vynikajícím filmem Hon. Dušek zde předvedl, jak úžasným hercem je. Dokonalá procítěná role. Autoři si zde hrají s divákem jako kočka s myší. V podstatě za současné konstelace událostí nelze pochybovat o tom, že vrahem je ve skutečnosti opravdu Karel (kterého od začátku podezírám) a svůj čin provedl v rámci svého záchvatu, tudíž si ho nemůže být vědom a ani za něj nést odpovědnost. Takový závěr by pro mě ovšem byl zklamání a příliš průhledný, takže budu doufat, že se pletu. Mezi moje hlavní podezřelé se nyní řadí i nevyzpytatelná Klárka, která bytostně nenávidí svého otce a mohla by mít zájem o osobní mstu, případně žárlit na svoji sestru, která se zapletla s jejím kuchařským přítelem. Znovu musím vychválit scénář. Motiv má snad každá třetí osoba v seriálu a těším se až odhalím, co autoři nakonec vymysleli. Doufám, že to nebude nějaká ubohá fraška a já nezahodil 8 hodin svého života. Musím ještě pochválit opravdu mistrovský zvuk a hudbu od neznámého Davida Boultera, která k seriálu opravdu znamenitě sedí a podtrhuje atmosféru zmaru a beznaděje. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doposiaľ najlepšia epizóda. Psychologicky najprepracovanejšia, emocionálne najvyhrotenejšia a asi aj atmosféricky najsilnejšia, rozumej najdepresívnejšia. A samozrejme aj dejovo a dramaturgicky najplynulejšia a najvťahujúcejšia. Len sa človek obáva, či sa nedá ísť už len kvalitou o niečo nižšie, nebude jednoduché udržať latku až do konca vysoko na takejto úrovni, ale samozrejme v to pevne dúfam. Stivínová a Dušek dávajú do toho úplne všetko. Ale to aj ostatní, len mali menej priestoru. ()

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01E05 - I když se v tomhle díle nic moc nestane (pointa byla jasná už na konci minulého) jedná se zatím o ten nejemotivnější díl ze všech - psychicky se dotkl přesně tam, kde měl.. Herecké výkony Zuzany Stivínové a Jaroslava Duška hluboko přečnívají český standard.. Co jsem vypozorovala, tak zatím mi na "Pustině" celkově nejvíc vadí nevyšperkovaný a často vlažný scénář.. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uf... Co s tím? Na jednu stranu je tahle epizoda úplně o ničem, vlastně jen vata, kde Karla všichni z pochopitelných důvodů nenávidí a on tomu nerozumí a nic jiného se zde vlastně nestane. Ani ten případ se nikam nehne - tělo Míši se našlo už minule a že to bylo opravdu její tělo se nám potvrdí hned na začátku této epizody. A i když je teďka jasné - jak jsem předpovídal - Jenže zase na druhou stranu tu ta depresivní atmosféra konečně funguje naprosto skvěle a z Pustiny konečně těží maximum toho, co v tom je. Jenže pak je tu zase ta snaha být co nejvíc tajemný za každou cenu a do toho je tu několik nelogičností (především to, že Karla doposud nikam nezavřeli a nikoho to ani nenapadlo, ale taky to, že se zrovna v Karlově cele objevila bůhvíproč židle) a naprosto obyčejná krimi zápletka a tohle všechno mi brání Pustině plně propadnout. Hlavně jsem ale zvědavý, co z toho nakonec vypadne, protože teprve potom budu mít jasno, jak moc se mi to líbilo. Slabé 4* ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Natáčeno na Kladně, Buštěhradu, Berouně. (M.B)

Reklama

Reklama