Reklama

Reklama

Učitelka Samantha Caineová byla před osmi lety nalezena na pláži u New Jersey a nepamatuje si nic ze své minulosti. Má osmiletou dceru Caitlin, hodného přítele a najala soukromého detektiva Mitche Hennessyho, aby pátral po její minulosti. Poté, co se objeví v televizi ve vánočním průvodu, je přepadena mužem, který s ní má nevyřízené účty. V ohrožení života ho však ke svému překvapení profesionálně zabije. Ve stejnou dobu objeví Mitch stopu a Samantha najde ve dvojitém dnu svého starého kufru pušku pro odstřelovače. Při dalším pokusu o její zavraždění opět zcela profesionálně zlikviduje útočníky a zachrání sebe i Mitche. Od muže, který tvrdí, že byl její instruktor, se dozví, že se jmenuje Charly Baltimoreová a byla elitní vládní agentkou a nájemnou vražedkyní. Doba se však změnila a pro nové zájmy svých zaměstnavatelů se stala hrozbou. Jenže zabít ji není tak snadné, a proto vrazi unesou její dcerku. Charly je odhodlána zachránit ji a přitom odhalí, že měla být odstraněna. Stojí totiž v cestě zrůdnému plánu, kterým by její pronásledovatelé vydělali miliardy za cenu smrti tisíců nevinných lidí. Aby plán překazila a zachránila dceru, rozpoutá s pomocí Mitche malou soukromou válku. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (272)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

TV NOVA svým zařazením filmu na 22:40 a plánovaným skončením v 0:55 s reklamním dvacetimunový časovým posunem skutečným skončením v 1:25, byla fakt stylová. Ten film byl skutečně velmi dlouhý akční polibek na dobrou noc. S vypjetím všech sil jsem se dodíval a rozhodně nelitoval. Zdařilé akční scény mě vždycky odradili od klimbání. Navíc některé hlášky hlavně v podání Samuela L. Jacksona byli osvěžující více než energetický drink co jsem pochlastával. Geena Davis mě tam sice nesedla, ale jsem gentlaman a dělám, že to nevidím. Po dvou hodinách dlouhého líbání jsem usínal s pocitem dobré noci. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Geeny Davis ako ženské stelesnenie Jamesa Bonda a Ramba dokopy - to sa musí vidieť. Možno nie najlepší snímok Rennyho Harlina ale pre mňa rozhodne najosobnejší. Sympatická hrdinka, hláškujúci Samuel L. Jackson, vianočná atmosféra podporená patričným soundtrackom a adekvátna porcia akčnej zábavy, kde je výskok z tretieho poschodia vybuchujúcej budovy do zamrznutého jazera iba predkrmom pre šťavnaté a explozívne finále. Áno, sú aj lepšie akčné filmy, ale srdcovou záležitosťou sa môže stať aj ten v úzadí. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Při hláškách čitelný rukopis Shanea Blacka, uhozené akční scény dalo by se říct až komiksového charakteru, občas momenty naznačující přítomnost autorské demence. Harlin si možná myslel, že mu to na sněhu vyjde i do třetice, ale z jeho vlekoucího se hudlana dostanete spíše opar. Překvapuje mě, jak to tady paní Harlinová schytává. Buďte rádi, že tenkrát neměl Renny za manželku třeba Helenu Růžičkovou. Dovedete si představit to vzedmutí hladiny pří scéně mučení na mlýnském kole? Geena se sice na part zabijáckého agenta hodí asi jako S.L.Jackson do role rekruta Ku-Klux-Klanu, ale já ji zazlívám maximálně to, že u scén ve spodním prádle nechala i přes chladné klima až moc prostoru mužské fantazii.. S přihlédnutím na rok vzniku i přítomnost Briana Coxe jakožto stvořitele poněkud zapomnětlivého elitního zabijáka mě napadá, že agentovi jménem Bourne by se vlastně mělo říkat Baltimoreová v kalhotách.. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jo to byla ještě doba, kdy Geena Davis vypadala ještě k světu a dalo se na ní dívat. Já tuhle ženskou kdysi žral a tento film jsem měl docela rád, viděl jsem ho několikrát. Vcelku snesitelná akční podívaná s několika povedenými akčními scénami (nezapomenutelnou scénou při mučení na mlýnském kole a bruslení). Taky tady padlo pár nezapomenutelných hlášek, hlavní hrdince solidně sekundoval Samuel L. Jackson – jo to byly časy. Netvrdím, že jde o nějakou pecku, ale slušnou průměrnou podívanou, která neurazí. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Já se zas budu opakovat, Renny chlape, zase hledáš styl? On nám ten Harlin pořád hledá a hledá s čím se ztotožnit, ale myslím, že čerpat z gangsterek vyššího uměleckýho řádu, to nejni dobrý nápad. Film má poměrně slušné tempo, ale absolutně nezvládá to typické hláškování. Ač tu nechybí ve filmech často hláškující Samuel L. Jackson, scénář jenž mu do úst vecpává vyčpělé fráze ho tak omezil na pouhé využívání svého obličeje a pohybu rukama a nohama, než aby mu poskytl dostát jeho pověsti. Docela podivně (či spíše nezvykle) byla do děje zasazena Geena Davis, kterou mám stále zafixovanou jakožto jednu z hlavních hrdinek Burtonova Beatlejujce. Jako blondýně jí to sice sekne, ale ve srovnání třeba s Umou Thurman v Tarantinových filmech je sotva poloviční. Není to Brutální Nikita a i když se snaží, pořád to stačí jen na průměr. Závěr v typicky Harlinově vybuchujícím stylu sice leckterý dojem napraví, ale celkově děj už nijak zvláště nevytrhne. Polibek na dobrou noc se snaží být dlouhý jedině co se do času stopy týče, ale nikoliv že by se vytáhl co se týče děje. Děravost scénáře jen dokazuje nudný boje dvou osobností hlavní hrdinky a (senti)mentálka v podobě útoku na city ve vztahu k její dcerušce. Na videoprodukci je to tedy ten přesně střižený průměr, za který můžu dát maximálně 3 hvězdičky a namísto polibku uslintanou pusu na tvář... ()

Galerie (76)

Zajímavosti (29)

  • V spätnom pohľade Geena Davis povedala: „Milujem ten film. Táto rola je jednou z mojich najobľúbenejších, je blízka tej, ktorú som stvárnila v Thelme. Každopádne, ten film vyšiel skvele a mal dobrý ohlas, ale povedzme, že možno nestúpal do výšin tak, ako sme chceli." (Arsenal83)
  • Tento film a Ostrov hrdlorezov (1995) boli pokusmi režiséra Rennyho Harlina a jeho vtedajšej manželky Geeny Davis nielen podporiť svoju kariéru, ale aj vzbudiť väčší záujem verejnosti o ženské akčné hviezdy. Oba filmy nedopadli na trhu uspokojivo. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Atlantic City (New Jersey, USA), Lynnwood (Washington, USA) a v Montreale, Toronte, Collingwoode, Miltone, Hamiltone, Markhame, Muskoke, Uxbridge a Niagarských vodopádoch (Kanada). Film sa natáčal od 10. januára do 23. mája 1996. (Arsenal83)

Související novinky

Smrtonosný skaut Tony Stark?

Smrtonosný skaut Tony Stark?

11.02.2011

Jon Favreau se vykašlal na Iron Mana 3 a raději natočí rodinnou fantasy komedii z Disneylandu Magic Kingdom. On tvrdí, že ho tahle látka naplňuje víc, zlí jazykové mají za to, že se skrblíci z Marvel… (více)

Jack Black je nový Bourne

Jack Black je nový Bourne

04.10.2008

Popřípadě Samantha Caineová, pokud si vzpomínáte na Harlinův Dlouhý polibek na dobrou noc. Ano, i Jack Black se jednoho rána probudí na pláži (aby to mělo větší říz, je to pláž na pobřeží Kuby) a… (více)

Delší polibek a návrat Škorpióna

Delší polibek a návrat Škorpióna

18.06.2007

Z kalných vod Hollywoodu se zcela nečekaně vynořila pokračování dvou áčkově se tvářících béček, která má nejeden uživatel ČSFD na svém seznamu provinilých slastí. I když, u toho prvního se to v… (více)

Reklama

Reklama