Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 4: Vládce snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kristen, Kincaid a Joey se utkali s Freddym Kruegerem již v NOES 3. Tentokrát jsou zpět v normálním životě, ale Kristen znova začíná mít noční můry... V jedné z nich se prochází Freddyho domem, dojde až do kotelny a tam vtáhne do svého snu Kincaida i Joeyho. Po útoku psa se Kristen probouzí s ošklivou ránou na ruce... Během další noci se Freddy znovu "vrací k životu" a Kincaid a po něm i Joey se nedosní rána... To je však jen začátek a Freddy se už těší na další mladé maso, samozřejmě s Kristen v čele... V roli Kristen se představí Tuesday Knight, která také nazpívala titulku "Nightmare" (úvodní titulky). (5150)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (254)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vo štvrtom pokračovaní americkej horrorovej série "Nightmare on Elm Street" vstupuje do príbehu Alice Johnsonová, moja najobľúbenejšia ženská postava. Kult osobnosti Freddyho Kruegera tu už narástol do neprehliadnuteľných rozmerov. Spoločne s tretím dielom, ktorý nesie podtitul "Dreams Warriors", to považujem za vrchol celej série. Prvá časť je proste klasika, základný kameň. Dvojka bola menším zakopnutím, po ktorom nasledoval neuveriteľne energický tretí diel a hneď po ňom výborná štvrtá časť - "Vládca snov". Mohol by som to pozerať kľudne každý druhý večer. Milujem tieto "Nočné múry". ***** ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Noční můra v Elm Street 4: Vládce snu - Čtyřku režíroval Renny Harlin a je to můj nejoblíbenejší díl z celý série :) Tady jsou speciální efekty fakt něco a to se mi na tomhle dílu líbilo ještě víc. Čtyřka navazuje na trojku a máme tu stejný postavy z předchozího dílu. Hrdinku Kristen tu hraje pro změnu herečka Tuesday Knight a v tomhle dílu už jí Freddy dostane. No Patricia Arquette mě byla v tý roli teda sympatičtější a škoda že už to nemohla hrát. Máme tady novou hrdinku série Alice (Lisa Wilcox) a ta se mi moc líbila. Skvělá atmosféra, hudba a kamera. Krve je tady dost. Moje nejoblíbenější scény s pizzou, mucholapkou a závěrečná scéna s Freddym, kdy z jeho těla lezou duše obětí, jedna z těchto duší hrála moje oblíbená herečka Linnea Quigley, sexy punková princezna opět z filmu Návrat oživlých mrtvol. Mimochodem to bylo fakt skvěle udělaný :) Moc se mi líbila ve filmu skladba Anything, Anything od kapely Dramarama. Čtvrtý díl Freddyho je jeden z nejlepších dílů ze série Nočních můr v Elm Street. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Když na lidi se snesl hluboký spánek, přepadl mne strach, třásl jsem se a všechny kosti se mi chvěly strachem. Kniha Jobova, Kapitola 4. Toliko úvodní citát. VHS s příšerně nahranou čtyřkou a pětkou NOES byla první videokazetou v naší rodině a čtyřka je dodnes mým nejoblíbenějším dílem, i když jsem před Freddym vždy upřednostňoval a upřednostňuji Jasona. Už u předchozí VĚZNICE, další pecky z dob mého dospívání, Harlin ukázal, že horor je pro něj především záležitostí zvláštních efektů a na NOES4 ještě přitvrdil. Vrakoviště, vodní postel, pláž s hradem z písku, Freddyho polibek, výtah, fitko - každá vražda je lahůdková a navíc pořád někdo někam letí, skáče nebo padá (jako ve snu) a nechybí ani montáž přípravy na finální bitvu (podmazaná geniálním nářezem ANYTHING) a závěrečný kung fu souboj s Freddym. A odkazy na Kafkovu Proměnu (Debbie se mění v hmyz) a na Alenku v říši divů (Alice se zrcadlem vydává za Freddym). Co speciálně oceňuji (kromě fajn děvčat) je zachování návaznosti na minulý díl, parádní masky (Freddyho smrt), celková dynamika, zřetelná nadsázka a popkulturnost. Ve výsledku je mi pak víc než u prdele, jestli Harlin pravidla a ducha ságy przní nebo ne. První scénáristická práce Briana Helgelanda, který si pak připsal ještě několik výživných horůrků (PŘEDVOLBA 976, POZDRAV Z CESTY DO PEKLA) než se stal prvoligovým hollywoodským scénáristou. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $13miliónovTržby USA $49,369,899Tržby Celosvetovo $51,300,000║ Technicky prepracované, snové "horror" sekvencie zvládnuté len koncepcia príbehu na pokračovania mi u takýchto filmov vôbec nesedí, lebo je to stále dokola to isté, donekonečna. /55%/ ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Po originály, Freddy v dvojke svoje obete zabíjal hlava nehlava. V trojke sa to všetko zmenilo, spoznal ich slabosti, ktoré využíval a hlavne zneužíval. Napríklad ak sa niekto bojí výšok hups s ním na najväčšie miesto v ústave. V štvorke bola jeho aktivita zase iná. Vraždy boli neskutočne dobré a veľmi originálne, asi najlepšie z celej série. Samozrejme keďže ide o vtipno poňatý film aj samotné vraždy sa bez dávky humoru nezaobídu. O ten humor a samozrejme čierny ako uhol sa postaral kto? :) Štvrté vystúpenie kultového Freddyho Kruegera bolo trochu na inú nôtu. Pridal sa vtip a to ešte väčší než bol v predošlých filmoch. Dej pokračoval tam kde sa minule skončil a celkovo som spokojný i keď bolo už aj lepšie Celá recenzia: TU ()

Galerie (109)

Zajímavosti (22)

Reklama

Reklama