Reklama

Reklama

Anihilace

  • Velká Británie Annihilation (více)
Trailer 4

VOD (1)

Na Zemi se objevil nový, neznámý ekosystém. Každý, kdo se ho rozhodl prozkoumat, v něm nenávratně zmizí. Až na manžela mladé bioložky, která se teď vydává v jeho stopách, aby pochopila, proč se tak změnil. (CinemArt)

Recenze (746)

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* Netflix mě nalákal dle traileru na tuto jejich sci-fi, ale potvrdilo se tentokrát že zdejší hodnocení je adekvátní a já to dál doporučovat nemíním. Sice vizuální stránka je poutavá a filozofická hloubka vesmírně neuchopitelná, ale to jsou tak jediné plusy. Jinak je to pseudo podivná pomalá podívaná, kde hrají prim ženy a jejich myšlení a chování mi občas přišlo nepochopitelné a nelogické. Prostě je to na hranici 2-3 hvězd a protože závěrečná "pointa" nepřebila chvilkami utahanou nudu, tak to sklouzlo k nižší známce. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: X /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Hm, tak zase nic. Garland mě svými filmy umí spolehlivě znudit, protože jeho debut - Ex Machina - mě uspával jako už dlouho nic. Annihilation dopadlo o dost líp, dokonce první polovina je dost zajímavá, vším tím objevováním Záře a tím, jak funguje, nastolí se zde hned několik zajímavých věcí, jenže pak přijde druhá polovina a ta se dějové táhne jak sopel z nosu, začne nehorázně nudit a posledních 20 minut se na to člověk snad ani nemusí dívat, protože po "velkém odhalení" už se nic nového nestane. Sice ten film trvá dvě hodiny a má na tuhle délku i vystačující námět, ale za tu dobu se nakonec ani nedozvíme, proč, kvůli čemu a ani SPOILER co ten mimozemšťan vlastně chce a proč toho nechá, když pozná lásku. Vlastně se vůbec nedozvíme, o co mu šlo a proč se najednou tak změnil. KONEC SPOILERU Přitom prostoru pro nějaké vysvětlení je zde mnoho, ale proč by se s tím Garland namáhal, vždyť je přece tak jednoduché nevysvětlovat, odfláknout scénář a nechat to celé na divákovi. A to už jsem chtěl dát 3*, ale kvůli druhé polovině, která mě začala nudit skoro tak jako Ex Machina a kvůli tomu, že zde prostě nejsou vysvětlené motivy však víte koho, víc jak lepší 2* dát nemůžu. A je mi to strašně líto, protože s první polovinou jsem byl celkem spokojený. Navíc jsem ještě pořád čekal, že z toho vypadne nějaká filozofie, něco k přemýšlení, ale ono ne. Takhle to vypadá jako dvouhodinová ženská a správně korektní verze Stalkera, které někdo sebral všechnu filozofii a poutavost a nechal to jen tak. Prostě sebrat Stalkerovi všechno, čím je Stalker geniálním a výjimečným dílem. Ani ty postavy mi k srdci tolik nepřirostly a Natalie Portman tu hraje celkem slabě, až mě to zarazilo. Mě to ale strašně štve, ten námět měl fakt na hodně, vzít to do ruky nějaký fakt schopný režisér, byl bych nadšený, ale takhle... Ach jo. A k čemu tam proboha byly ty naprosto zbytečné flashbacky? Jasně, aby to mělo dvě hodiny, jako každý pořádný "film". Lepší 2* ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Netflix se viditelně rozhodl jít cestou kdy dá nadějným tvůrcům (Duncan Jones,v tomhle případě Alex Garland) šanci vytvořit díla dle jejich vizí,se kterým by v regulerním main stream hollywoodu neměli nejspíš šanci.U Jonese to byl průser,u Garlanda pak k němu nebylo daleko.Annihiation tak diváka provede přes 3 základní fáze...v té první slušně provokuje divákovu zvědavost a nutí ho těšit se co bude...ve druhé fázi se pak ale překlopí do zbytečně roztahané a ukecané nudy,která diváka spíš uspává...pak ale přijde fáze 3,která je absolutní mindfuck a tříští veškeré předchozí dojmy na malé střípky.Osobně jsem měl tendenci zhruba v polovině film vypnout a dát mu maximálně jednu hvězdu.Tím pyscho závěrem,který navíc i dobře vypadá se ale nakonec vyšplhal alespoň na solidní,byt lehce upocené tři...avšak nikdy víc...60% ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Anihilace šla do kin pouze v Americe a bylo nám to odůvodněno tím, že je film příliš inteligentní a důmyslný na to, aby ho průměrný divák pochopil. Tím nám vlastně řekli, že převážná část zemí by si s filmem neporadila, ale USA ano. Jak jinak. Naštěstí díky Netflixu máme možnost všichni film zhlédnout a buď přijít na to, že jsme skutečně tak hloupí a skrytý smysl příběhu nám uniká, anebo že to tak horké nebude a film pochopí a užije si opravdu i obyčejný divák na gauči s pytlíkem brambůrků. Každopádně, Anihilace je velmi zajímavým sci-fi filmem. Všechno shazuje ze stolu vizuální stránka, jenž se skutečně povedla a objevovat svět v Záři je více než pouze zajímavé. Trochu mě mrzí, že se nerozvedla ústřední myšlenka toho, co nám chtěli tvůrci původně sdělit a že to klouže čistě jen po povrchu. Taktéž mi hodně vadily časté flashbacky do života hlavní hrdinky. Navzdory tomu jsem rád, že jsem si na film našel čas a poznával jeho tajemství. Zázrak jako u Ex Machiny, kterou natočil stejný režisér, se ale nekoná. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Stalker meets Arrival. Natalie Portman jde s batůžkem a čtyřma kamarádkama džunglí, aby našla nějaké super tajemné místo, kde scenárista použije vše, co se dozvěděl v kapitole o alegoriích. Protože jsme na internetech, musím si postěžovat, že mě hrozně zlobily všudypřítomné nelogičnosti děje: maják je na pobřeží ale je nutné k němu dojít smrtící džunglí, do záhadně zamořené džungle jdeme bez masek, když se utáboříme na bezpečné strážní věži, nějaké papíry si jdeme s baterkou číst dolů pod ní, aby se nám mohlo něco stát... meh. Pohleďte, zde scenárista pěstuje svoji starost o uvěřitelnost, leč políčko jest prázdné. Film má ambice, ale s logikou chování postav nakládá jak epizoda Krajních mezí. Přes to všechno je atmosféra hutná a pointa na konci pro mě sort-of okay. Je to tak 3-4*, ale už jsem tu naklikal 3* tolika pitomostem, že pro tenhle film s ambicí by to bylo nefér. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Všechny tyhle mysteriozní sci-fi filmy plný tajemna mám rád. Ale taky od toho zároveň čekáte odpovědi, a ne že si někdo něco navymejšlí a levně to ukončí. Ono to vlastně mělo vzestupnou atmosféru po vstupu do toho ekosystému. Postupně někdo začal mizet, začaly se dít divný věci, ale jestli si takhle opravdu někdo představuje mimozemskou invazi na Zemi, tak já ani omylem. Kdyby tam bylo víc těch zmutovanejch zvířat, tak si všichni pošmákneme. Ten konec, řekněme 10 minut mě úplně odrovnal, a to jakože negativně. Nečekal jsem moc a dostal jsem ještě míň. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mna zaujala ta oblast X, trochu mi to pripomenulo realnu oblast 51 v USA a este som si spomenul ze aj Rusko ma svoju rusku oblast 51 - a v ich existenciu verim. Mysteriozne vyzeralo aj to,m ze en neznamy ekosystem, ktory dosiel na ansu planetu nevpustil nikoho, kto ho chcel preskumat. Medved bol na urovni, aligator tiez a pacili sa mi aj kriky v tvra ludskych tiel. Viac takychto filmov, porosim : 80 % ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Nebýt prvních 45 minut, který se táhnou s nudou, tak bych to vzdal. Ale jelikož mě nakousla zvědavost co to vlastně je, tak sem vydržel.... A vyplatilo se, protože zbytek snímku jsem si užil. Dobrodružství se mísilo se sci-fi prvky a ten konec vygradoval neuvěřitelně. Ale na vyšší hodnocení to prostě nemá... 55% ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Během sledování se u mě postoj k filmu měnil, ať už kvůli postupnému odhalování minulosti hlavní postavy nebo kvůli nejednotné kvalitě. Je tu sice plno otázek k zamyšlení, v tomhle ohledu dostál mých očekávání a rozhodně bych ho nedoporučoval jako výplach, na druhou stranu však občas sklouzne do lacinějších poloh, za což možná mohl nedostatečný rozpočet. Ale scéna s bestií pro mě byla jednou z nejodpornějších a nejodpudivějších, jaké jsem ve filmu viděl. Závěr nevnímám katastroficky, naopak jsem celkové vyznění filmu bral jako naději do budoucna. A opravdu mě mrzí, že jsem snímek nemohl vidět v kině, jelikož Shimmer na oko působí nádherně. (Netflix) ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Hezká scifi myšlenka bez logiky s kvalitním zpracováním. Příběh o tom, že po dopadu meteoritu se vytvoří pole, kde se DNA všeho vzájemně mísí a mutuje, je pro mě jako milovníka scifi docela originální. I zobrazení daného světa v praxi působí velice svěže a originálně. Místa, která mají napínat, napínají a místa s filozofií zase vyvolávají zamyšlení. Bohužel ale toto vše je překryto plátnem nelogičností. Proč vědci a armáda lezou do středu pole, místo aby zkoumali jen jeho okraj a přišli tedy na to, že vnitřek ovlivňuje lidské vnímání a paměť? Proč vědci nedělají na úvod jednoduché testy s cílem odhalit buněčné abnormality a místo toho tam ženou ihned lidi jako prasata na porážku? Dvě z mnoha otázek, které samozřejmě nemají odpověď, protože tam scénář ani odpověď dát neumí. I tak ale jde o minimálně průměrné scifi s nadprůměrnou myšlenkou, která minimálně za jedno zhlédnutí stojí. 65% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Až na několik chvil,byl film napínavej,zajímavej a hodně tajemnej.Velkofilm sice rozhodně ne,ale ušlo to.Bez újmy.60%. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní film, o kterém nevím, co si mám myslet, proto jsem hodnotila zlatou střední cestou. Místy mě film nebavil, ale na druhou stranu scény v The Shimmer byly skvělé jak vizuálně tak příběhově, takže mě zajímalo, co se bude dít dál. Ale i tak pořád váhám jestli se mi to líbilo nebo ne. Jsem z toho filmu fakt zmatená a budu potřebovat ještě čas než se to všechno v hlavě srovná. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Ještě jednu takovou pecku a budu si snad muset Garlanda přidat mezi TOP režiséry. Jako scenáristu ho obdivuji už dlouho, ale šéf je to taky excelentní, když nám po Ex Machina předkládá další kurevskou šlupku, kde je invence jako v deseti jiných filmech dohromady. Jen tak pro zajímavost - je to asi jediný film, který stojí za to, kde hrají v podstatě jenom ženy. 100% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak Annihilatio pro mě byl nakonec krok vedle. Vzhledem k tomu, jaká byla očekávání, nedostala jsem ani z půlky to, co bych chtěla. Pan Garland nezvládl postavit děj na postavách, takže spíše sledujete jen nějaký holky plácající se po prazvláštní krajině. Podle předlohy nemohu soudit, ale vsadím se, že s postavami bylo určitě možné soucítit víc než zde. Vizuálně super zážitek, s hudebním doprovodem už to bylo o dost horší, kytarové melodie se mi tam prostě ani trochu nehodily. Škoda taky, že kreatury měly dost málo prostoru na poměrně dlouhou stopáž, a tak se spíš už jen tak čeká, k čemu děj dospěje. V závěru už se spíš mlčí a nechává se na divákovi, aby se s tím prostě nějak popral. Mindfuckové pasáže byly sice krásně provedené a výjimečně doplněné i zajímavou nadpozemskou hudbou, nicméně asi patřím k hloupé většině, která v tom nic hlubokého neviděla. Věřím, že kdybych měla zkušenosti s předlouhou, ocením závěr více. Jo a Portman měla super kalhoty. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Po delším přemýšlení jsem se rozhodl dát **, ačkoliv je film podle mě tak na 50 %. Menší hodnocení jsem dal proto, že některé věci zůstaly podle nevysvětleny, což je škoda. Osobně jsem se na film těšil, vypadal zajímavě. To, že soundtrack byl minimální jsem spíš přivítal, filmy, které to mají podobně jsou vždycky zajímavé. Pokud si vzpomenu na film Valhalla Rising, kde se první půl hodinu neřekne ani slovo, tak tady to bylo obdobné. Akorát jakoby Lena děj vůbec neprožívala. Celou dobu kamenná tvář. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

"Geneticky modifikované" Scifi so zaujímavou kamerom dobrým saundtrackom a príbehom o žiarení , ničení, moifikovaní o strachu "čo s nami bude "ak" a o odvážnej, nešťastnej biologičke Lene. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Trošku hloupé chování postav, místy otravná hudba a konec by určitě šel vizuálně udělat jinak... Ale celkově přesně film pro mě. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak námět dobrej. Vypadalo to na parádní jízdu, jenže velmi brzo došel benzín. Nelogický věci vás ze začátku štvou, ale mávnete nad nimi rukou, protože se chcete bavit. A taky se bavíte. Je tam jedna velmi povedená scéna s medvídkem a i další, ale jinak se mi na mysl dere, že očekávání byla větší, než je snímek schopný ukojit. Za shlédnutí rozhodně stojí, ale nesmíte mít předem přehnaná očekávání…. ()

Související novinky

Co nového chystá Alex Garland?

Co nového chystá Alex Garland?

24.01.2022

Režisér a scenárista Alex Garland (Dredd, Ex Machina) má za sebou některé z nejzajímavějších sci-fi projektů posledních let. Jeho režijní prvotina Ex Machina nadchla většinu diváků i kritiků,… (více)

Režisér Ex Machiny si vybral další projekt

Režisér Ex Machiny si vybral další projekt

07.01.2021

Režisér Ex Machiny nebo Annihilation Alex Garland si zřejmě konečně vybral svůj další projekt. Původně se zdálo, že se filmař po svém posledním seriálovém projektu Devs uchytí v televizi, nakonec… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama