Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na mazané české podvodníčky nikdo nemá! Přesvědčí se o tom i obávaný italský mafián Marián Labuda... Mafián Carmello se provinil proti zásadám své organizace, když se pokusil oblafnout šéfa, a vysloužil si rozsudek smrti. Odsouzenec prchá před zabijákem přes Vídeň do Prahy, kterou mu rakouský kolega ve zločinu doporučil jako bezpečný úkryt. Nikdo z nich netuší, že Češi se za reálného socialismu naučili tolika fintám, že ostřílený italský profesionál nestačí koukat. Když si Carmello vyrazí poznávat noční život Prahy, stane se obětí podvodnice a přijde o šaty, peníze i pistoli. Tím ovšem jeho potíže ani zdaleka nekončí (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení večerní scény na Via Venetto v Římě muselo být několikrát přerušeno kvůli fotografujícím turistům, kteří měli herce za opravdové mafiány. Až když se dozvěděli, že se jedná o natáčení filmu, tak s fotografováním přestali. (raininface)
  • Ve scéně střelby v baru byly částečně použity ostré náboje, protože filmaři nevěděli, jak bez nich natočit rozstřílení barových zrcadel. (raininface)
  • Juraj Herz obsadil Ladislava Gerendáše (mafián) do filmu, aniž by znal jeho jméno. Vyhlédl si ho z účinkování v hudební skupině Banjo Band. (JoranProvenzano)
  • Autor kriminálních románů a filmový a televizní scénárista Ivan Gariš si kromě námětu a scénáře střihl také roli jednoho z mafiánů. (Olík)
  • Snímek natočil Juraj Herz z existenčních důvodů. Plat řadového režiséra třetí kategorie na Barrandově totiž nepostačoval k obživě jeho rodiny. (Olík)
  • Filmovalo se v Praze, Karlových Varech, Hlavenci, Římě, Vídni a Amsterodamu. (M.B)
  • Poslední natáčení Jiřího Hrzána, zemřel tragicky v průběhu natáčení a všechny scény s ním musely být přetočeny s nově obsazeným Miroslavem Středou. Film neobsahuje jediný záběr s hercem, ale Hrzán zůstal pietně kreditován v titulcích. (BoredSeal)
  • Režisér Juraj Herz považuje tento film za svoj najhorší a okrem jedinej scény, kde Milan Lasica a Július Satinský hrali dvoch esenbákov, ho nemá vôbec rád. Naopak jeho otec považuje tento film za synov najlepší. (Raccoon.city)

Související novinky

Marián Labuda 1944 - 2018

Marián Labuda 1944 - 2018

05.01.2018

Ve věku 73 let zemřel náhle slovenský herec Marián Labuda. Syn krejčího a nadšený ochotník absolvoval divadelní fakultu VŠMU v roce 1965 a hned nastoupil do činohry Slovenského národního divadla. O… (více)

Reklama

Reklama