Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na mazané české podvodníčky nikdo nemá! Přesvědčí se o tom i obávaný italský mafián Marián Labuda... Mafián Carmello se provinil proti zásadám své organizace, když se pokusil oblafnout šéfa, a vysloužil si rozsudek smrti. Odsouzenec prchá před zabijákem přes Vídeň do Prahy, kterou mu rakouský kolega ve zločinu doporučil jako bezpečný úkryt. Nikdo z nich netuší, že Češi se za reálného socialismu naučili tolika fintám, že ostřílený italský profesionál nestačí koukat. Když si Carmello vyrazí poznávat noční život Prahy, stane se obětí podvodnice a přijde o šaty, peníze i pistoli. Tím ovšem jeho potíže ani zdaleka nekončí (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (120)

topi 

všechny recenze uživatele

Výborná parodie na italské mafiánské filmy, kterou Juraj Herz pojal po svém. Aneb jak český človíček dokáže zatočit a oblafnout i mafiány. Je to sranda a je potřeba brát tento film s nadhledem. Obsazení je geniální, co postava nebo malinká rolička - to skvělý herec/herečka. Největší pekelník je mafiánský boss Morellano v podání Rudly Hrušínského a jeho pokusy s koťátkama mě odrovnaly, prostě mazec ad absurdum. Také Franta Filipovský v roli stařičkého bosse upoutaného na invalidní vozík je parádní, nebo samotný Juraj Herz v roli falešného šejka. Také hudba Petra Hapky je bomba a jeden hudební motiv je pěkně zlověstný. Je to druh filmu, u kterého stačí vypnout mozek a nechat se unášet bláznivými scénami, které následují v rychlém sledu jedna za druhou. Já jsem se bavil bohovsky a takhle nízké hodnocení si film rozhodně nezaslouží. ()

CaladanChmur 

všechny recenze uživatele

Klasické hodnocení na CSFD....,když hodnotí v roce 2017 film z roku 1981...Problém je v tom,že ve své době by to mohlo mít klidně i 90%... jenže dnešní recenzenti jsou už prostě někde jinde.. a tím nemyslím kvalitou,ale náhledem....bohužel. Viz " super recenze " Niktoriuse.Z mého pohledu je to prostě dílo staré skoro 40 let.Co bylo vtipné před 40 lety dneska působí trapně....a tak se tu dost nefér shazuje celkem pohodový film...ale to je normální.....za 40 let bude Pán prstenů na 35% jako trapný pokus o pohádku...:-) ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Skvělá ryze česká parodie na žánrovku zvané gangsterský film. Český humor je tu využit na maximum a různé odkazy na gangsterské motivy ocení je opravdový znalci tohoto žánru. Škoda jen té přemíry typické roztržitosti ve stylu - na co sáhnu, to pokazím -. Zkrátka, čeho je moc, toho je příliš.  Jinak takový černý humor je zcela na místě a jistá naivita zrovna tak. Parodovat daný žánr není žádná legrace, ale Juraj Herz si s tím poradil velice obratně. Ano, nedoceněný snímek, ke kterému by se současní tvůrci komedií ani nepřiblížili. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

I mistr tesař se někdy utne...a Herzovi komedie očividně nesedne! Člověk se tak nějak dívá, říká si, hmm, hezké obrázky cizích měst, hmm, má to být letiště v Itálii, je to ale západní Německo, hmm, nojo, Němci to platili, tak jináč to asi nešlo a copa bude dál? Skvělí herci jen bohapustě tlachají, R.Hrušínský pouští z okna kočičky, padají na hlavičku, ale moc k popukání to není. To kočička v Zabil jsem Einsteina, pánové! má vyndavací očičko a hezky u toho řve! To je vtipné, pokud nemáte rádi kočky...Tož hvězdu za ty obrázky a druhou za Janu Kratochvílovou, která pak emigrovala a beztak kvůli ní tahle podivná splácanina později nikde moc nešla. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Mafianské drama po česku. Úplně špatné to není, jak se to snaží průměr hodnocení 36% dokázat, dokonce mi bylo trochu líto, když to po 100 minutách velice náhle a velice otevřeně skončilo. Jen mi nějak nedošlo, jaký měla celá ta šaráda italských mafiánů v Čechách význam a o co všem těm podivínům šlo? Dosti chaotické, protože jinak uvidíme hlavně sled akčních, kriminálních a komických scén (bohužel i včetně vyloženě trapných momentů) bez výraznějšího závěru a s bohatou plejádou českých komických, hereckých i hudebních hvězd, z nichž ale řada nemusí být každému sympatická. Osobně se zde hlavně nemohu zbavit dojmu, že Josef Dvořák byl nejhorším hercem spřed r.1989 a že výborný Rudolf Hrušínský začal v 80. letech najednou více podivných rolí, které si jako tehdy již dlouho uznávaný herec mohl odpustit (zde jako experimentátor, který zkoumá na kočkách, zda po pádě z okna dopadnou na hlavu nebo na nohy, v jiném snímku ze stejného roku Tajemství v hradu Karpatech pro změnu zase jako šašek-vynálezce třaskavin a šílených přístrojů atd.). Extravagantní zpěvačka Jana Kratochvílová svými hudebními "perlami" celou tuhle (alespoň zčásti odpudivou) podivnost jenom završuje. Nicméně představitelé gangsterů Kodet, Středa, Hrzán obstáli a František Němec si tak trochu zopakoval roli z Muže z Londýna :-) ... Úvod v striptýzovém baru byl excelentní a jako hlavní klady vnímám dále velice stylovou režii Juraja Herze, skutečně nádhernou hudbu mistra Petra Hapky, která vylepšuje celý zážitek z filmu a natáčení ve velkolepých lokacích hned v čtyřech zemích (Karlovy Vary, Vídeň, Řím, Amsterdam). 55% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (13)

  • Juraj Herz obsadil Ladislava Gerendáše (mafián) do filmu, aniž by znal jeho jméno. Vyhlédl si ho z účinkování v hudební skupině Banjo Band. (JoranProvenzano)
  • Filmovalo se v Praze, Karlových Varech, Hlavenci, Římě, Vídni a Amsterodamu. (M.B)
  • Poslední natáčení Jiřího Hrzána, zemřel tragicky v průběhu natáčení a všechny scény s ním musely být přetočeny s nově obsazeným Miroslavem Středou. Film neobsahuje jediný záběr s hercem, ale Hrzán zůstal pietně kreditován v titulcích. (BoredSeal)

Související novinky

Marián Labuda 1944 - 2018

Marián Labuda 1944 - 2018

05.01.2018

Ve věku 73 let zemřel náhle slovenský herec Marián Labuda. Syn krejčího a nadšený ochotník absolvoval divadelní fakultu VŠMU v roce 1965 a hned nastoupil do činohry Slovenského národního divadla. O… (více)

Reklama

Reklama