Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na mazané české podvodníčky nikdo nemá! Přesvědčí se o tom i obávaný italský mafián Marián Labuda... Mafián Carmello se provinil proti zásadám své organizace, když se pokusil oblafnout šéfa, a vysloužil si rozsudek smrti. Odsouzenec prchá před zabijákem přes Vídeň do Prahy, kterou mu rakouský kolega ve zločinu doporučil jako bezpečný úkryt. Nikdo z nich netuší, že Češi se za reálného socialismu naučili tolika fintám, že ostřílený italský profesionál nestačí koukat. Když si Carmello vyrazí poznávat noční život Prahy, stane se obětí podvodnice a přijde o šaty, peníze i pistoli. Tím ovšem jeho potíže ani zdaleka nekončí (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (120)

Chajimwitz 

všechny recenze uživatele

Buldoky nějak moc nemusím,můj soused má jednoho v bytě a vždycky je od něj poslintanej celej výtah. Herzův film,kde tohle prapodivné psí plemeno vystupuje,mě příjemně pobavil už v pubertě a baví mě i nyní,hold jsem se asi ještě z tý puberty nedostal,jinak bych asi pochopil,proč to tolik uživatelů strčilo do odpádku. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Skvělá ryze česká parodie na žánrovku zvané gangsterský film. Český humor je tu využit na maximum a různé odkazy na gangsterské motivy ocení je opravdový znalci tohoto žánru. Škoda jen té přemíry typické roztržitosti ve stylu - na co sáhnu, to pokazím -. Zkrátka, čeho je moc, toho je příliš.  Jinak takový černý humor je zcela na místě a jistá naivita zrovna tak. Parodovat daný žánr není žádná legrace, ale Juraj Herz si s tím poradil velice obratně. Ano, nedoceněný snímek, ke kterému by se současní tvůrci komedií ani nepřiblížili. ()

Reklama

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Za tenhle film měl Herz dostat rovnou Nobelovu cenu. Přimět partu velmi dobrých herců, aby v něčem takovém hrála, to vyžadovalo značný kus umění. Sehnat peníze a všechna povolení k výjezdům do různých koutů Evropy, tu už chtělo nejen umět, ale především mít minimálně strýčka na ÚV. Nejvíc mě na tom mrzí, že kvalitní filmy, které by si zasloužily, aby se v nich herci nemuseli producírovat před kašírovanými západoevropskými městy, na tuto možnost nedosáhly. A k završení vší té tragédie se ještě jeden z našich nejlepších hudebních skladatelů rozhodl vykrást sebe sama, aby se vzápětí rozmáchl k ještě husarštějšímu kousku a vykradl rovnou Morriconeho. Kratochvílová sice tvrdí, že byla k emigraci donucena, ale já se přikláním k názoru, že i tato ufonka se styděla za účinkování v příšernosti jménem Buldoci a třešně. Jedinou radost mi tento snímek způsobil v momentu, kdy Veškrnová otáčí hlavu zpět ke stánku s třešněmi. Pak už mě přestal Herz štvát. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

I mistr tesař se někdy utne...a Herzovi komedie očividně nesedne! Člověk se tak nějak dívá, říká si, hmm, hezké obrázky cizích měst, hmm, má to být letiště v Itálii, je to ale západní Německo, hmm, nojo, Němci to platili, tak jináč to asi nešlo a copa bude dál? Skvělí herci jen bohapustě tlachají, R.Hrušínský pouští z okna kočičky, padají na hlavičku, ale moc k popukání to není. To kočička v Zabil jsem Einsteina, pánové! má vyndavací očičko a hezky u toho řve! To je vtipné, pokud nemáte rádi kočky...Tož hvězdu za ty obrázky a druhou za Janu Kratochvílovou, která pak emigrovala a beztak kvůli ní tahle podivná splácanina později nikde moc nešla. ()

voidindigo 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě tenhle film bavil a připadal zajímavý, asi hlavně protože mám rád bizarní komedie jako třeba "Leningrad Cowboys Go to America". Ovšem špička byla sekvence, když mafiánský šéf lezl ven oknem oblečený jako klaun. Potom už žádné dobré gagy a zajímavá kamera z první poloviny je taky pryč. Zbývá jen trapná, křečovitá nuda. Taky jako u při "U konce s dechem" nechápu proč by měl někdo natočit naprosto neakční film , který začíná docela dobrou akční scénou - snad jedině aby docela krutě vyvrátil divákovo očekávání. Ovšem možná, že tomuto filmu křivdím alespoň co se týče dialogu, protože všichni herci tak šíleně mumlali, že polovina dialogů mi unikla. A odkdy mluví italský gangsteři česky ? ()

Galerie (41)

Zajímavosti (13)

  • Režisér Juraj Herz považuje tento film za svoj najhorší a okrem jedinej scény, kde Milan Lasica a Július Satinský hrali dvoch esenbákov, ho nemá vôbec rád. Naopak jeho otec považuje tento film za synov najlepší. (Raccoon.city)
  • V záběru, kdy Boháčková (Jiřina Bohdalová) v Amsterdamu předává kufr dívce, která vystoupí na mostě z amerického vozu, je možné spatřit dodávku, která projede kolem. V dalším záběru však lze zpozorovat, že díky americkému vozu by dodávka místem projet nemohla. (ČSFD)
  • Filmovalo se v Praze, Karlových Varech, Hlavenci, Římě, Vídni a Amsterodamu. (M.B)

Související novinky

Marián Labuda 1944 - 2018

Marián Labuda 1944 - 2018

05.01.2018

Ve věku 73 let zemřel náhle slovenský herec Marián Labuda. Syn krejčího a nadšený ochotník absolvoval divadelní fakultu VŠMU v roce 1965 a hned nastoupil do činohry Slovenského národního divadla. O… (více)

Reklama

Reklama