Reklama

Reklama

Robin Hood

  • USA Robin Hood (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Robin (Taron Egerton), válkou zocelený bojovník, se vrací z křižáckých výprav, aby společně s svým maurským přítelem Malým Johnem (Jamie Foxx) povstal proti zkorumpované anglické vládě v moderní vzrušující akční podívané plné zběsilých bojů, epické válečné choreografie i nadčasové romantiky. (Vertical Entertainment)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (393)

Marze odpad!

všechny recenze uživatele

Zfilmováno bezpočetkrát, ale nyní s rekordním rozpočtem a hvězdnou sestavou herců. A kritici se předhánějí v tom, kdo snímek více strhá a kinosály zejí prázdnotou. Snímek měl českou premiéru 10. ledna 2019.Jamie Dornan hraje Willa Scarletta asi tak dobře, jako hrál Christiana Graye v Padesáti odstínech šedi.Johnny Oleksinski z deníku The New York Post napsal: „Město Nottingham vypadá jak římská pevnost, kde všichni nakupují v módním butiku Zara". Tady se totiž vypráví takzvaná "origin story", tedy příběh o zrodu hrdiny. Guy Ritchie se alespoň pokusil odvážně - byť nefunkčně - skloubit dva protichůdné žánry: velkolepé zasmušilé fantasy s ušpiněnou zlodějskou historkou, která zapadá spíše do současného Londýna. Nový Robin Hood si od začátku nasazuje béčkovou kapuci a neúnavně na diváky vrhá jeden Molotovův koktejl za druhým.Na konci Robina Hooda se hrdinové konečně vydávají do lesa Sherwoodu. Jako by divákům slibovali: "Příště už to třeba bude stát za to." Příště však už budou ti rozumní sedět v úplně jiném kinosále.Film bez ladu a skladu je chvílemi až zvráceně zábavný a fetišisticky předhazuje aktuální témata bez skutečné relevance.Až se člověku zasteskne po Kevinu Costnerovi, který sice v nejpopulárnějším zpracování legendy Robin Hood: Král zbojníků z roku 1991 hrál Robina, jako by si zrovna odskočil z pláže, ale všichni si ten jeho odskok z pláže pamatujeme. A navrch nejméně tucet ikonických scén.Vzhledem k dosavadním finančním výsledkům filmu s rozpočtem okolo 100 milionů dolarů, který od listopadové americké premiéry celosvětově utržil necelých 80 milionů, ale třeba přijde ještě lepší rozhodnutí než zařadit do děje robotické vlky. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

To bylo tak neskutečně blboučké, že to bylo až zábavné. Pseudostředověká akční jízda, ve které absolutně nic nedává smysl a nikdo si tu neláme hlavu s logikou, scénářem ani přírodními zákony. Fyzik by zaplakal, psycholog by zaplakal dvojnásobně, historik by se chytal za hlavu. Ale co. Když může v Národním divadle pobíhat v současném oblečení Hamlet či Rusalka, proč by nemohl Robin Hood. Takže ta moderní stylizace mi tu vadila asi nejméně. Mnohem horší je to se scénářem, na kterém by mohli lékaři demonstrovat stadium pokročilé demence, a to jak u postav, tak u jeho autorů. Mohou k tomu s úspěchem využít libovolný dialog, libovolný plán či jeho provedení. Takže to jediné čím tahle bizarnost nakonec sbírá kladné body, jsou akční scény. Sice jsou taky nesmyslné, ale jsou rychlé a zběsilé a dostatečně zábavné. Navíc, kde jinde lze vidět tak efektní a zběsilou lukostřeleckou akci. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Sympatický, no po všetkých stránkach nedotiahnutý pokus o ďalšieho ritchieovského Kráľa Artuša - a to pritom ani spomínaný film nepovažujem za žiadne veľdielo. Herecky je to, až na nie veľmi dobre obsadenú Marian, v poriadku a moderná štylizácia pôsobí patrične osviežujúco, no nenápaditá réžia a chvíľami až bizarný scenár, v ktorom veľmi nefunguje ani romantická línia, tiahnu výsledok zbytočne nadol. O vyloženú prehru každopádne nejde, no niečo mi hovorí, že v konečnom dôsledku nebude na nového Robina Hooda pozitívne spomínať väčšina jeho aktérov. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Už z podstaty ten film nesnáším. Pro diváky, kterým je třeba 12 let a v životě se setkávají poprvé s nejznámějším zbojníkem, který řádil v okolí Nottinghamu, tahle patlanina, bude tou pravou historickou středověkou? rubačkou. Pro nás všechny ostatní je tohle odporný paskvil, který se nestydí hanobit legendu a s naprostou neúctou ji modifikovat na verzi pro 22. století. Při scéně kdy Robin přichází do jakéhosi kasína mě fackovala hanba. Utíkací scény na koních jsou velmi podobné jako v sérii Rychle a zběsile, s tím rozdílem že se tedy odehrávají na koňských hřbetech. Spravedlnost ovšem nakonec existuje a film dostal z komerční stránky pěkných pár facek a stáhl se do zapomnění. Večer jsem si musel pustit na spravení verzi s Kevinem Costnerem, u které jsem se ujistil, že Robin Hood vlastní opravdu více než důstojné zpracování. 20% ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Film, kterej je strašně těžkej na zhodnocení. Pokud člověk přistoupí na tu základní vizi, kdy je to celý vlastně nefalšovaně moderní film z týhle doby, jen místo útočných pušek a kulometů po sobě v Afghánistánu (sorry, v Arábii) střílí lukama a šipkometama a válečný lobby (sorry církev) vydělává na základě živení válek z peněz daňových poplatníků, pak se to divákovi bude líbit, protože režie je fakt efektní, přestřelky jsou tu jak z Matrixu nebo Černýho jestřába (luky místo bouchaček) a hudba dostatečně úderná. Pokud v tom ale někdo bude hledat nějakou větší logiku, tak ji nenajde, protože to prostě smysl nedává už asi tak od druhý minuty filmu. Jako akční výplach to ale nenudí, proto možná malinko nadhodnotím. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (9)

  • Veľká časť zbraní, oblečenia a techniky, ktorú je možné vidieť vo filme, nebola v stredovekom Anglicku ešte dlhšiu dobu dostupná. (MikaelSVK)
  • John (Jamie Foxx) bol vo filme označený ako Maur. Mauri však žili ďaleko od Svätej Zeme, kde prebiehali križiacke výpravy, pretože ich pôvod a korene sú zo západnej Sahary. (MikaelSVK)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Raubíř Ralf zdolal kina

Raubíř Ralf zdolal kina

26.11.2018

Pokračování Raubíře Ralfa Ralph Breaks the Internet vstoupí do tuzemských kin bohužel až v lednu, v zámoří ale mezitím sympatická disneyovka otevřela za úctyhodných 84,6 milionů dolarů v rámci pěti… (více)

Reklama

Reklama