Reklama

Reklama

Den patriotů

  • USA Patriots Day (více)
Trailer 3

VOD (1)

Působivý akční thriller podle skutečných událostí, které následovaly po bombovém útoku na bostonském maratonu 2013. Policejní seržant Tommy Saunders (Mark Wahlberg) se spojuje s odvážnými přeživšími, záchranáři a vyšetřovateli v závodu o čas - musí vypátrat atentátníky dřív, než znovu udeří. Film v režii Petere Berga (Deepwater Horizon: Moře v plamenech) vzdává poctu všem, kteří v Bostonu projevili odvahu a sílu tváří v tvář tragédii a nepřízni osudu. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (341)

lamps 

všechny recenze uživatele

Vyprávění bez větších chyb a zaváhání, ale po sto devadesáté čtvrté ohraný koncept rasistického honu na teroristy, v hlavní roli s ikonickým, nařachaným a morálně neposkvrněným hrdinou (řeč je o Wahlbergovi, Goodman potřebuje trochu shodit a J.K.Simmons nabrat) už mě prostě ani jako fanouška zajetých hollywoodských konvencí nemůže uspokojit. Navíc je to dlouhé jako seznam vládních dluhů a tempo kolísá mezi mnoha postavami, které, ačkoli hrány špičkovými herci, nejsou bůhvíjak přesvědčivě vykresleny. Berg má rozhodně na větší, minimálně fyzický náhul, což zde ukazuje například velmi intenzivní a realistická pouliční přestřelka... 60% ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Peter Berg konečně splnil na výbornou filmařskou maturitu, kterou mu tu kazil jedině Wahlberg, jemuž jsem policistu nevěřil. Hodně lidí tady opěvuje přestřelku, já bych vypíchl jiné momenty. Ze začátku Berg skvěle dávkuje napětí, kdy víte, že TO přijde a stejně jste v pozoru, zajímavý byl náhled do vyštetřování ze strany FBI (celá ta rekonstrukce s hi-tech udělátky) a vynikající byla i scéna výslechu manželky jednoho z teroristů. Patos mi nevadil, Amerika prostě taková je, hrdá a pyšná. Závěrečné vzletné proslovy tam byly jaksi navíc, bez těch bych se obešel. ___ PS: Body navíc za ujištění, že teroristi jsou idioti, kteří věří, že 11.září bylo komplotem vlády Spojených států. Pro ujištění, že takových debilů chodí po světě spousta, nemusíme chodit daleko. Stačí si pročíst čtenářské diskuze na Novinky.cz, že ano, to je přímo demonstrace „výkvětu intelektuální elity českého národa“. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Film má skvělé obsazení, jež je skvělým podhoubím pro základy události, která v roce 2013 šokovala svět. Avšak zhruba do poloviny filmu nic z toho nefunguje. První polovina je totiž zvláštně neosobní a pořád máte dojem, jako byste se na celou událost dívali zpoza tlustého skla, jímž nepronikne nic. Nicméně polovina druhá, to je něco zcela diametrálně odlišného. Z ničeho nic zde totiž začne fungovat úplně všechno. Od herců, přes dynamičnost scén až po soundtrack, to všechno najednou začne vytvářet realistickou a působivě zfilmovanou policejní akci za dopadení druhého útočníka. Sice je zde přemíra patosu a fakt, že motivační proslov Marka Wahlberga o "power of love" vyzněl spíše komicky, avšak to snímku po velkorysých akčních scénách odpouštím. Jen škoda, že Peter Berg toto skvělé tempo nezavedl hned od začátku. „I gotta find these motherfuckers, Carol. We gotta get out there and we gotta find these motherfuckers before they do this to somebody else.“ ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $45miliónovTržby USA $31,886,361Tržby Celosvetovo $52,461,361Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,889,758Tržby za predaj DVD v USA $3,881,319║ Režisér Peter Berg naďalej prekvapuje, konečne sa naučil zdatne režírovať. Po Deepwater Horizon tu máme od neho ďalší drsný bonbónik podľa skutočných udalostí. Je to takmer taký polodokument. Využíva vo filme aj skutočné zábery a výborne dramatizuje dané situácie, má to gradáciu a hustú atmosféru. Herecky to tiež povie svoje. Veľká spokojnosť a normálne sa teším čo ponúkne ďalej. /90%/ ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Deň patriotov je podrobná rekonštrukcia bombového útoku na bostonskom maratóne v roku 2013. Dokonca až tak podrobná, že sledujeme obrovské množstvo vedľajších postáv, čo film predlžuje. Určite by nezaškodilo materiál trochu prestrihať a zdynamizovať celé udalosti. Ambíciou tvorcov však bolo podrobné vykreslenie udalostí. Inak ide o napínavú záležitosť s niektorými vynikajúcimi scénami ( napr. výsluch teroristovej manželky ) a notnou dávkou pátosu. Určite doporučujem, lebo takto komplexne som sa o týchto tragických udalostiach nedozvedel nikde. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (27)

  • Foto přejetého Tamerlana Tsarnajeva, která byla ukázána Katherine Russelové (Melissa Benoist), jeho manželce ve vyšetřovací místnosti, byla fotografií skutečného Tamerlana Tsarnajeva. Fotografie byla pořízena vyšetřovateli a unikla na veřejnost. (Caaslav)
  • Mark Wahlberg byl nejprve proti filmu a roli odmítal. Roli přijal až po přečtení scénáře. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama