Reklama

Reklama

Hellraiser III: Peklo na Zemi

  • Česko Zplozenec pekla 3: Peklo na zemi (neoficiální název) (více)
Trailer

Peklo otevřelo své chřtány a vpustilo démony do našeho světa. Když si zhýralý playboy P. J. koupí podivnou skulpturu, ve které lze rozeznat obrysy zvláštní lidské hlavy pobité hřeby, netuší, že tenhle netradiční kus umění mu navždy změní život. Poté, co je Pinhead oživen a přiveden do našeho Světa, musí mu P. J. vodit krvavé lidské oběti. Na stopu tajemství prokleté „Kostky“ se tentokráte vydává reportérka Joey, která se musí vypořádat se zcela novou skvadrou pekelných démonů. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Třetí část kultovní série (i když za kultovní se dají nazvat pouze první dvě) se tentokrát přesunul do Ameriky, a to konkrétně do New Yorku. Pinhead, uvězněný v podivném sousoší, se brzy dostává na svobodu a při honbě za Lemarchandovou kostkou rozsévá v centru velkoměsta smrt a zkázu... I když kvalitativní sešup je tu znát, pořád je to slušná a krvavá sranda. Trojka oproti starším bratříčkům ztrácí na tajemné atmosféře, za což velkým dílem může absence virtuózního guru Christophera Younga, za to nám to kompenzuje velkou dávkou gore a akce. Úchvatná scéna je například masakr na diskotéce a akčně pojaté řádění Cenobitů v ulicích města. Pinhead si obstará několik nových pomocníků, a mezi jeho nejpůsobivější výtvory patří J.P. Cenobit, Camera Head, C.D. a Barbie. Sám režisér Hickox si tu střihnul malou roličku jednoho z vojáků ve Vietnamu, a pak tu bleskově přeblikne na jednom z televizních kanálů. Oproti následujícím "majstrštykům" se Hell on Earth dá ještě s čistým svědomím vřele doporučit. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tak Peklo na zemi se nekonalo.Ze tří dílů,které sem měl možnost vidět jasně nejslabší.Atmosféra prvních dvou dílů je ta tam,Cenobité (pokud se jim tak dá říkat) sou pouze karikaturami sebe samých a co víc,Pinehead,který mě od začátku fascinoval,značně ubral na svojí démoničnosti a chvílemi je z něj jen blbě kecající strejda.S bídou dvě hvězdy a ze soucitu 40% ()

Reklama

Caelos 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou dílech nastaly v třetím velké změny, ať už v kvalitě, nebo provedení, prostě: třetí díl jsem nyní viděl úplně poprvé a jsem zklamán. Série se přesunula z atmosférické Británie do klišoidního USA, hlavní hrdinka již není sympatická Kristy, ale "nějaká ženská", na kterou po skončení filmu okamžitě zapomenete. Ten "elvis", respektive majitel klubu mne taktéž pobavil, když jsem ho na začátku viděl, myslel jsem si, že se to bude odehrávat v 50tých letech:) On i ten příběh je tak nějak našroubovaný, z hodně hloupými momenty, vlastně jediné co ve filmu za něco stojí, je imho scéna v kostele, Pinhead pobavil. A jo, Pinhead... Cenobiti... no jako jo, jsou tam. Dal jsem jim přezdívky Kameráček a CDman, byli to fakt bubáci, ale spíš do večerníčku, tohle se fakt nehodilo, vyloženě směšné. Po atmosférických prvních dvou dílech, které jsou právem označovány za kultovní, je tohle propad ve všech směrech. Ale některé scény jsou působivé, to je fakt. ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

Pokracovani slavnych horroru sebou obycejne nesou neduhy nadstavovanych casti, ale az tak vyznamny kvalitativni odliv se zde nekona. Je ku prospechu, ze Hell on Earth nebyl pojat jako suverenni film, ale zachovava si jakz takz sounalezitost k celku predchozich Hellraiseru. S pribyvajicimi minutami se reziser snazi o vytvoreni pekelne atmosfery, coz se mu i dari, ale decentne rozehrany pribeh konfrontace reporterky s Pinheadem je lehce predvidatelny a neprinasi nic prekvapiveho ani po trikove strance. Nebyt techto nesvaru, mohl figurovat treti Hellraiser vysoko nad prumerem. 5/10 ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Je až s podivem, co se vztahem k filmu a názorem na něj udělá jak nostalgie tak místo, kde jej viděl poprvé. Hell on Earth je jediný díl série, který jsem viděl v kině (ono je to snad taky poslední díl série, který do kina šel) a mám i dojem, že je to úplně první díl série, co jsem viděl, notabene jako patnáctiletý. To prostě vyřeže hlubokou jizvu v mozku, která se jen těžce zaceluje. Dlouhou dobu jsem tento díl považoval za nejlepší. Dneska už si to nemyslím, ale přesto mě ten film pořád baví. Hellraiser nikdy nebyl o Pinheadovi a Cenobitech, ti, pravda, tvoří podstatnou část mytologie příběhu a příběhu vůbec, ale nikdy, ani před tím, ani po tom, to nebylo o nich. Taky nikdy nebyl Pinhead a Cenobité jasně záporné postavy. Až na tento díl (pravda, ještě jsem neviděl poslední díl). Může se to zdát jako negativní a ne moc dobrý postup, ale mě se to naopak líbí. Pinhead dostal volné pole působnosti, "vyrobí" si nové poskoky a nohsledy (Camerahead, Barbie a CD parádní, Terry cenobite nic moc), a začne si užívat. Masakr na diskotéce je pastva pro oči (ty kulečníkové koule z hlavy jen tak nedostanu), stejně tak Pinheadovo sebeukřižování v kostele ("já jsem cesta"), to je pro mě nejlepší scéna snad z celé série. Příběh, děj a zápletka nic moc, ale když je na scéně Pinhead a hláškuje, kvalitativně to jde nahoru. 4,5* ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Titulnú pesničku filmu, ktorá zaznie počas záverečných titulkov nahrala legendárna britská heavy metalová skupina Motörhead. (Jello Biafra)
  • Scéna ze staveniště na konci filmu se natáčela na půdě univerzity Wake Forest v Severní Karolíně. (HellFire)
  • Původní verze filmu měla končit tak, že Joey (Terry Farrell) měla udělat dohodu s Pinheadem (Doug Bradley), že se stane jeho nevěstou výměnou za úspěšný život. Nakonec se ale od tohoto konce filmu upustilo. (ČSFD)

Reklama

Reklama