Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Filipův otec Honza Marvan patří do party mániček, po které jdou policajti z okresní správy SNB jako po „závadové mládeži". Rozluštění rodinného tajemství, proč Filipův otec zemřel, je na dosah. Bude to i brána z šedivých osmdesátých let, v nichž je Filip po nehodě uzavřen? (Česká televize)

Recenze (47)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Soudruhu SNB, chcete vidět taky moji občanku? Mám tam moc hezkou fotku." Jako bývalý člen závadové mládeže jsem touto epizodou vyloženě zklamán. Nic se nevyšetřuje, zmatený cestovatel Marvan se chová jako idiot a mlácení závadového Marvana telefonním seznamem to prostě nespraví. Jako jediné pozitivum tentokrát vidím Klementa, protože žádný jiný nedůchodce na světě patrně nedokáže tak opravdově procítit "skvělou muziku" Karola Konárika. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rodinná terapie ve stylu Návratu do budoucnosti. Lehce edukativní přidaná hodnota. Nevyrovnané a opět dramaturgicky rozvezlé na všechny strany. Psychologická mátožnost postav skrytá za jedno osobní delirium? Neužil balancuje mezi snesitelným minimalismem a toporností. Fakt záleží, co mu zrovna Štindl vkládá do úst - jestli slova, nebo štos papíru. ()

Reklama

fugyx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Síce bez (ozajstného) prípadu, ale zato sa toho dosť objasnilo. Skvelé stvárnenie prepojenia troch časových liniek - hlavný dej v kóme (minulosť), záblesky zo súčasnosti a spomienky na detstvo - je v tomto diele asi najsilnejšie a urobené precízne. // Z Klementa sme sa doteraz len smiali pre jeho premotivovanosť a záľubu v kádrovaní, tentoraz vystrčil rožky, až z neho šiel trošku strach // Na druhej strane - začo tých dvanástich odviezli na stanicu, kvôli futbalu a pivu? A len tak bez ničoho? Asi sa to vtedy dalo... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po výborné čtvrté epizodě jsem se dočkal těžkého zklamání. Ano, doba to nebyla jednoduchá, ale na rozdíl od tvůrců si myslím, že ten správný depresivní dopad přichází v kontrastu s humorem, tentokrát humor chyběl a místo toho, abych přemýšlel nad závažnými skutečnostmi, zjistil jsem, že se vcelku nudím. Václav Neužil na mě v tomto seriálu působí poněkud mdle, takže díl postavený na procesech, které probíhají v hlavě poručíka Marvana, mi připadal jako krajně nezáživný. ()

Fuksinka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Regulerní psychologické drama. Konečně jsme nahlédli do Filipovi duše a dozvedeli se, co vlastne k otci cítil. Ze to nebyla jen nasranost na jeho sebevraždu, ale taky pocit vinny. Pomalu začíná být jasné, že Filip nemá jenom zjistit, co se stalo, ale také zachránit sám sebe. Tímhle dílem se mohl celý seriál totálně podělat, naštěstí se to nestalo. Kromě vyzrazení pointy v první minutě, nemám co vytknout. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Jedna z postav má na bundě nakreslené logo americké skupiny Death. Ta byla ale založena v roce 1983, tedy až rok po tom, kdy se seriál odehrává. (p3tris)
  • Při takzvané sledovačce soudruzi SNB sledují seriál 30 případů majora Zemana (od r. 1974), konkrétně epizodu Mimikry (1979), která je věnována stejně jako tento díl takzvané závadové mládeži. (sator)

Reklama

Reklama