Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediální seriál z města Most. Luděk Říha (M. Hofmann) žije v polorozpadlém domě po tátovi. Na jeho opravu nemá peníze a popravdě ani chuť. Dluží šéfovi místního podsvětí Romanovi (L. Noha), jeho bývalá žena Ilona (J. Čvančarová) si vzala Němce a syn Tonda (F. Červenka) se za něho stydí. Navíc ho vyhodili z práce. Jedinou jistotou je pro Luďka hospoda Severka a kamarádi v ní. Majitel hospody „jen pro bílé“ Eda (M. Isteník), exkomunikovaný farář (C. Drozda) toužící po tom, aby otočili přesunutý kostel, který by mohl být znovu vysvěcen, trvale nezaměstnaný Čočkin (V. Škultéty), věřící, že díky svým podnikatelským nápadům jednou opravdu zbohatne a Róm Franta (Z. Godla), jediný, který za útratu u Edy má čím zaplatit. (Česká televize)

(více)

Recenze (112)

Tesil 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Člověk u toho nesmí moc přemejšlet (televizni manifest se stiznosti na karbanatky byl zbytecny exkurz mimo misu reality) a pak si to kralovsky uzije. Autori jsou opravdu talentovani, rukopis jasne patrny. Ale dle meho trochu plytvaji svym potencialem. Znovu dobre az skvele, provokujici, svezi a osobite. To samozrejme neni vubec malo. Zdaleka ne. Ale clovek se stale nemuze ubranit dojmu, uz od doby paradniho Okresniho preboru, ze ti kluci maji porad na vic. Priklon k vetsi dejove autenticite by, nejen humoru, dilum tvurcu techto kvalit zarucene neubral. A pokud by se dostavil i uveritelny (a prekvapivy) vnitrni vyvoj hlavnich postav, byla by to rachejtle, ktera by mohla vypalit nejenom tuzemsky kinematograficky rybnicek! Vidim tu budouci potencial na nejaky bezohledne dobry bijak. ()

radeckator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak takhle má vypadat televizní satira. Nechci chválit dne před večerem, do finále ještě daleko, ale toto start jak se patří. Most vhodná vyloučená lokalita pro to naše klasické české buranství zpracované do komedie s přesahem. Blbý na tom akorát je, že mraky vypatlanců se v tom najdou a budou si ještě o to víc na svém buranství honit triko ,,když to přece bylo v televizi". ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem první díl, údajně nejlepší, nebylo to vůbec špatně, na poměry české tvorby mě zaujala určitá folklórní realističnost, neboli prostě snaha o vyobrazení lehce podprůměrného života lehce podprůměrných lidí (a tedy pozvednutí jejich obrazu na průměr - normu). Odhalení postavy Dáši bylo docela nápadité a jako jo, oceňuju. Nicméně stejně jsem se rozhodl v seriálu nepokračovat, proč? Most je takový jednooký králem mezi slepými, je to krok dobrým směrem, ale v zahraniční tvorbě je řada lepších seriálu, tudíž nevidím důvod, proč s Mostem ztrácet čas. Neseděla mi jakási tupá snaha o humor, v tom mají češi hodně co dohánět. Mě opravdu nepřijde vtipné nějaké to sprosté slovo a neposadím se na prdel z prachobyčejné hlášky na cikány. Já vyrůstal v Karviné, v Mostu není nic, co bych stokrát neslyšel v běžném životě. Anebo možná přesněji - kolikrát i v tom běžném životě (v Karviné) to působilo méně násilně a o něco vtipněji než určité scény v seriálovém Mostu. 6/10 ()

boni 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nekorektní? Jak v čem a v podstatě jen velmi zlehka. První díl opravdu jen na povrchu, například otázka rasismu, na kterou jsem byl hodně zvědavý vzhledem k současnému extrémně levicovému zaměření ČT, je tu nastíněna jen velmi okrajově, takže uvidíme, co přinesou další díly. Pochopitelně mi je jasné, že v dnešní době, kdy veřejnoprávní média slouží primárně k propagaci těch „správných“ myšlenek, už se bohužel nedočkáme něčeho podobného, jako byla Česká soda. __ Ale jinak to bylo opravdu vtipné, musí se uznat, že Kolečko u nás v současné době nemá v tomto ohledu konkurenci, a vyzdvihl bych i naprosto peckový soundtrack, který tomu přidá tu Čtvrtou hvězdu. Vlastně tady už jen čtvrtou. ()

A_Shearer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to samozřejmě uplná debilita. Dlouho převažovala skepse. Ale nakonec jsem musel uznat, že to trefuje přesně tu vzácnou mezírku debility, která nesklouzává k ubohosti, nezáměrné trapnosti a sračkovitosti, ale docela úspěšně balancuje na hraně mezi absurditou a ironií, která tvrdě karikuje, ale přesto neponižuje. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • V maskérně v televizi hraje „Neusínej“ od Petra Muka. Na autodromu hraje „Terra promessa„ od Erose Ramazzotti. Na konci epizody hraje „Wonderful Life“ od Black. (Duoscop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno