Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediální seriál z města Most. Luděk Říha (M. Hofmann) žije v polorozpadlém domě po tátovi. Na jeho opravu nemá peníze a popravdě ani chuť. Dluží šéfovi místního podsvětí Romanovi (L. Noha), jeho bývalá žena Ilona (J. Čvančarová) si vzala Němce a syn Tonda (F. Červenka) se za něho stydí. Navíc ho vyhodili z práce. Jedinou jistotou je pro Luďka hospoda Severka a kamarádi v ní. Majitel hospody „jen pro bílé“ Eda (M. Isteník), exkomunikovaný farář (C. Drozda) toužící po tom, aby otočili přesunutý kostel, který by mohl být znovu vysvěcen, trvale nezaměstnaný Čočkin (V. Škultéty), věřící, že díky svým podnikatelským nápadům jednou opravdu zbohatne a Róm Franta (Z. Godla), jediný, který za útratu u Edy má čím zaplatit. (Česká televize)

(více)

Recenze (112)

Spiker01

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak povídal Petro Kolečko v DVTV, tyhle srandy prostě v Čechách potřebujeme a samozřejmě, že to hodně lidí odsoudí jako úplnou pitomost, v době zatrvzelé politické korektnosti Most prostě potěší. Jen je škoda, že se to neodehrává třeba v Chomutově, alespoň by se to nepletlo se švédskou kriminálkou. Prušinovský + Kolečko = srandy kopec. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznám se, že i když se tu mluvilo dost bez obalu, tak místy mi přišla úroveň seriálu až vulgárně hospodská. Teda, může to být jenom můj dojem. A je dost možný, že tímhle svým postojem tak půjdu proti názoru většiny, od které slyším, že tenhle seriál je výborný. On i nejspíš je, akorát u tohodle dílu mi to tak nepřišlo. A ruku na srdce, ono mi to tak nepřijde u většiny prvních dílů. ()

Reklama

topi80 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Vážení televizní diváci, v novém seriálu naší pokrokové České televize si ukážeme, že ošklivé xenofobní názory mají jen looseři. A pokud má snad divák tendence mít stejné názory jako hlavní hrdina, pak je úplně stejný looser jako on. A to bys, milý diváku, jistě nechtěl. Ty chceš být také součástí naší usměvavé pokrokové společnosti a podílet se nabudování socialismu, multikulturalismu a bojovat proti zpátečnictví. Pojď tedy a přidej se k nám. Vyhrňme si rukávy a budujme spolu lepší společnost a nového člověka." ()

Karp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Martin Hoffmann mě baví, ale tohle už není Trpaslík, kde je fikce na první pohled zřejmá a patrná. A tak si říkám, jestli Most! není tak trochu vykrádačka rádoby vtipných životních osudů obyvatel Mostu? Možná si měl dát P. Kolečko obtížnější cíl a vytvořit sice satirický seriál, ale s pevnějšími obrysy skutečného místa, když už z něj alespoň co do názvu a některých reálií těží. Nemám představu jaká je životní úroveň obyvatel Mostu, ani jak to na místě samém chodí, ale je samozřejmě jasné, že seriál Most zrovna přesným sociálním portrétem nebude. A proto mě znovu napadá, jestli se tak trochu nebavíme nad nelehkým životním příběhem někoho jiného a ještě z něj děláme ukázkového hňupa? ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prušinovský je frajer a Kolečko má minimálně o kolečko víc. Skutečně úžasná záležitost. Zhruba polovinu dílu jsem si musel navyknout na humor a celkový styl, ale od jistého momentu moje bránice dostávala zabrat, za což pánům děkuji. Člověk je potom ochotný odpustit i reklamu, jakou si Česká televize nebojí udělat. Nicméně cením, že si ze svého vlastního pořadu dovolili pořádně vystřelit. Skvěle napsané postavy. Prušinovský patří k naprosté špičce současných tvůrců v naší malebné zemičce. S Kolečkem mají zvláštní nadání uchopit současné sociální problémy a nesmírně vtipně je zpracovat je na samé hraně divácké přípustnosti, takže se všichni náramně baví a nikdo není urážen. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • V maskérně v televizi hraje „Neusínej“ od Petra Muka. Na autodromu hraje „Terra promessa„ od Erose Ramazzotti. Na konci epizody hraje „Wonderful Life“ od Black. (Duoscop)

Reklama

Reklama