Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luděk se vypořádává se svými kamarády a zakazuje jim, aby se stýkali s Dášou. Přesto nezabrání romantické schůzce. Stará přátelství jsou ohrožena. Blanka slíbí Tondovi, že s ním půjde na rande, ale zadarmo to nebude. (Česká televize)

Recenze (77)

Karp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě byla šestka lepším dílem než několik předchozích. Své jsem k Mostu! již řekl a tak jen doplním, že kvituji vývoj naznačující, že tvůrci a hlavní postavy se netopí v nějakém neodůvodněném nadšení, které vlastně nemá žádné reálné základy. Zkrátka vše není zalito sluncem a tak bezstarostné, jak se mohlo zdát. A to je alespoň za mě v pořádku. 3,5* ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přerod hlavního hrdiny od buranství a hlouposti s xenofobií až k dospění v tolerantního zastánce ras a milujícího otce je překvapující, rozhodně jsem to nečekal a seriál velmi mile překvapuje! Obecně všichni hospodští hrdinové tohoto příběhu dospějí určitého sebepoznání a poznání světa okolo v pozitivním hledisku, ať už přes lásku, či pokoru...? ()

Reklama

patmull 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původně jsem byl z dílu byl trochu rozpačitý. Chtěl jsem po dnešním náročném dni odreagovačku naplněnou humorem k prasknutí jako z prvních dílů. Pak jsem si ale uvědomil, že to byl dost možná zlomový díl, který navzdory různým espéďáckým výkřikům staví všechny do jedné roviny. Petr Kolečko to vlastně prozradil v rozhovoru pro Čt24, kdy řekl, že jediná kladná postava seriálu je Dáša. Nesouhlasím sice s tím, že je jediná kladná postava, ale v průběhu seriálu vlastně jako jediná neudělala ani jednou špatný čin. Nemyslím si proto, že ani jedna ze skupiny "to je úžasné, jak převychovají hnusné české rasisty" a druhé "fuj, ČT chce převychovávat, na to koncesionářské poplatky neplatíme" má pravdu. Romové i jejich horliví zastánci totiž v tomto díle docela dostali na frak a vyrovnalo se skóre z minulých dílů. Jenom se podívejte: 1. Hrubý romský otec jako ukázka tragické výchovy,která je častým problémem v téhle komunitě 2. Luďanova nečekaně dobrá otázka na Blanku: " Ty by jsi chodila s cikánem," po které se naivní a sluníčková Blanka afektovaně naštve na Tondu, 3. Neziskovky štědře darující peníze daňových poplatníků každému, kdo to údajně myslí dobře, byť to je třeba Čočkin s Luďanemy kteří potřebují prachy a 4. Poprvé se odhalila i trochu stinná stránka Franty, když Dáši zlomil srdce jenom kvůli jeho sukničkářství a pak šel hned vypustit páru do bordelu. Myslím, že se tímpádem v minulém díle v docela dojemné scéně, kdy si povídali o Starém Mostu "my dva jsme jiní, mohlo by nám to spolu klapat" Franta možná trochu kecal. Takže v žádném případě milí zlatí! Petr Kolečko si uvědomuje, že vztah příslušníka etnické a sexuální menšiny by byl příliš velký kýč a proto ho přetrhl, i když vypadalo, že děj k tomu spěje. Vůbec poprvé pak dávaly smysly Luďanovy (ne)rasistické řeči a člověk poté pochopil, že jeho motivace při zuřivém projíždění města nebyla vůbec zlá a naopak akceptoval Dášu jako ženu, kterou musí chránit. Eda pak byl oproti všem minulých dílech vlastně také sympatický. Scéna, kdy se v bordelu setkali a udobřili Franta a Eda je geniální. Kolečko dnešním dílem říká, že drtivá většina lidí jsou lidé, kteří mají srovnatelně velké mouchy a málokdo z nich je skutečně lepší než ostatní a barva pleti fakt není, co to změní. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pár panáků a volná jízda (styl) na diskotéce i v bordelu – to byla prostě paráda, stejně jako ten konec rozhovoru mezi Luďanem a synovou kočičkou – jasně že by s cikorkou neprcala. Pobavil i příchod Franty do hotelu a cigánští skauti. Tento díl měl několik velice slibných momentů a určitě dokázal pobavit. Našlo by se tu však i několik slabších míst. Erika Stárková opět ukázala své poklady…I tak jsem však s tímto seriálem pořád velmi spokojen i tentokrát jde o trošku lepší průměr. 60% ()

AloeB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zase slabší. On ten seriál z humorné frašky přechází na drama a ne vždy to funguje. Je to jako byste chtěli po Ozzákovi, aby s vážnou tváří mluvil k lebce a ptal se: "Být či nebýt, to je oč tu běží." Absurdum na druhou. A nesměji se jako předtím. Na druhou stranu nejprve vodku a pak volný styl. Pocit déjà vu a čtyři hvězdičky. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • V čase 41:13 si Eda (Michal Isteník) na diskotéce začne svlékat tričko, ovšem v dalším střihu (v čase 41:15) stojí u baru opět oblečen, aby pak v dalším záběru (v čase 41:17) svlékání dokončil. V čase 41:23 je opět v tričku, následně opět vysvlečen a hudba linoucí se z reproduktorů hraje uceleně dál. Celá ta pasáž z diskotéky působí poněkud chaoticky. (JariR)
  • Na začátku epizody hraje „M.I.L.F. $“ od Fergie. Když se Dáša (Erika Stárková) připravuje na rande s Frantou (Zdeněk Godla), tak hraje „You're A Woman“ od Bad Boys Blue. Na diskotéce a v bordelu hraje „Sexy And I Know It“ od LMFAO. Na konci epizody hraje „Show Me Heaven“ od Maria McKee. (Duoscop)

Reklama

Reklama