Reklama

Reklama

Nejhorší zvuk, který můžete uslyšet v ráji, je zaklepání na dveře. Jennifer Lawrence a Javier Bardem hrají v thrilleru matka! manželský pár, jehož idylické soužití v nádherném domě v lůně přírody naruší nezvaní hosté, kterých neustále přibývá. (CinemArt)

Recenze (861)

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Keď si chcem poplakať, dám si naozajstnú drámu, keď sa chcem posrať od strachu, pustím si naozajstný horor, keď si chcem posnívať, dám si naozajstnú mystériu a keď sa chcem abstinentsky zmagoriť, pustím si naozajstné psycho, ani trocha z každého som tu nenašiel, je to sebastredný výron geniálneho šialenca, ktorý zabudol, že filmy sa robia pre divákov a nie pre vlastnú videotéku, teda, aby som nebol až taký úzkoprsý, ide to aj takto, akurát že toto zhola-zboha nemusím, interesantný a za jednu hviezdu akurát zvuk takže 20%. ()

kacer4 odpad!

všechny recenze uživatele

Áno, môže byť pravda, že on je Boh, ona Zem, Ed je Adam, Michelle je Eva, dieťa je Ježiš atď. Môžeme tvrdiť, že príbeh sedí na príbehy z biblie. Môžeme tiež tvrdiť, že bol dobrý nápad, natočiť takúto myšlienku do inej formy. Nemôžeme ale tvrdiť, že toto je stráviteľná forma. Darrenove filmy (mimo Noe) sú úžasné, ale tuto to riadne prestrelil. Za nejakú dobu možno zmením názor ... ()

Mr_Corny 

všechny recenze uživatele

Výtvor ako "obľúbený" nápoj s ťažko identifikovateľnou príchuťou a s ešte ťažšie identifikovateľnou príchuťou guličiek v danom pitíčku. Potom ten pocit, keď sa človeku podarí prísť na to, čo to asi môže byť - čisto zázrak. ()

BlackAdder87 

všechny recenze uživatele

Upřímně nevím, jak tento film hodnotit, vlastně ani nevím co jsem to viděl a jestli jsem se na to vůbec díval. V ceně filmové vstupenky byla zřejmě tableta LSD, kterou jsem bohužel neobdržel a tak jsem nemohl plynule splynout s filmem a nekonečnem vesmíru. Darren Aronofsky to tentokrát trochu přehnal s dávkováním a tak nám servíruje 90 minutové drama ženy posedlé úklidem svého domu a 30 minutovou exkurzi do choré mysli prokletého básníka na tripu . Hodnotím jako něco mezi odpadem a 5*, přesněji to bohužel nejde. A teď mě prosím omluvte odcházím si provést lobotomii rezavým hřebíkem. ()

zampano 

všechny recenze uživatele

bylo to temné, drásající, a vzhledem k tomu, že jsem si o filmu předem nic nepřečetl, jsem jeho dobrou polovinu úplně netušil, která bije. ale postupně začaly být souvislosti s biblickými příběhy jasnější a vše do sebe najednou dobře zapadalo. přesto je interpretace tohoto filmu docela oříšek, najdete v něm spíš otázky (nábožensko-filosoficko-morální) než odpovědi, což mi ale vyhovuje. pozoruhodná a klíčová je podle mě role matky (země, přírody, lásky), kterou zneužívají nejen lidé, ale především sám stvořitel, jemuž jde více o vlastní moc a slávu. film rozhodně doporučuji, ale zároveň souhlasím s tím, že se jedná tak trochu o divácké peklo. aronofsky je pro mě vedle triera (kterému se ostatně v matce tematicky dost přiblížil) asi nejzajímavějším současným režisérem. ()

Sagra 

všechny recenze uživatele

Takže spíš smíšené dojmy. Přítel usnul už asi v polovině :D. Já úspěšně dokoukala. Ovšem nevím, co si o filmu myslet. Možná jsem ho jen nepochopila? Každopádně druhá část filmu mi přišla vcelku chaotická. A nevím co si myslet o postavě, kterou ztvárnil Javier Bardem. Jedná se o alegorii Bible a Javier zde ztvárňuje samotného boha?! ()

MartinReno 

všechny recenze uživatele

Nechápem načo takéto veci vobec niekto točí, ale osobne som sa z tohoto filmu cítil iba zle a to vo všetkých smeroch, úrovniach i uhloch pohladu. Začarovaný kruh mentálneho grcu a hystérie čo nikam nevedie a nič nerieši. Sa čudujem tým hercom, že sa na to nechali ukecať...ale hlavne že Bardem mal nakoniec svoj šutrík naspať. Fakt úchylka... ()

Psychous odpad!

všechny recenze uživatele

Film evidentně dělí publikum na dva tábory. První, který má na nočním stolku bibli, a věří že nás bůh stvořil za sedm (nebo kolik) dní, a na ten druhý - racionální, který tohle nepochopí. Díky bohu patřím k té druhé polovině. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Co k tomu dodat? Tohle je opravdu film, co si musí najít svoje obdivovatele, ale je to super. Pokud člověk nepochopí smysl, tak se ztratí, ale pokud to prokoukne, tak si to užije na maximum. Je to možná až extrémně vyjádřený a chvílema zatažený až na hranu, ale je to hodně zajímavý. Za mě silný 3* a DOPORUČUJU ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Film jsem poprvé viděl před časem, ale nebyl jsem schopen ihned po projekci hodnotit kladně či záporně. Jako bych měl na dosah smysl, cítil ho, ale nedovedl ho uchopit, pojmenovat. Jednotlivé obrazy mi dávaly smysl, některé jsou až moc čitelné, ale celek se mi ztrácel. Hodně jsem o něm přemýšlel. Dlouho mi trvalo, než jsem našel sílu k druhému shlédnutí. Tentokrát mi to začínalo dávat smysl. Však je to také nekonečný film, stejně jako život, který znázorňuje. Bohužel pro většinu diváků až moc abstraktně. Takže asi přitáhnou hvězdná jména, ale nedivil bych se, kdyby už v průběhu filmu většina obecenstva odešla zachvácena hnusem a odporem. Ono zejména v druhé polovině nejsou právě pohledné scény a celé se to podobá jednomu velkému šílenství. Ale má to svůj řád a svoje kouzlo, které mě uchvátilo už při prvním kouknutí. A je to tak úchvatné, že se už teď těším za čas na třetí projekci. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Dvě hodiny a stovky tmavých scén, které můžete v klidu domýšlet. Tak to dopadne, když osvětlovači stávkují, nebo rejža trpí přehnanou citlivostí na světlo. ()

da.rk 

všechny recenze uživatele

Kdo film pochopil, ať hodí kamenem. Myslím, že ta hromádka kamenů bude zatraceně malá.-) Nevím komu ve filmu hrabalo víc, Jennifer nebo Javierovi ? Možná to byl pokus režiséra, aby z toho hráblo divákovi:-) ()

Rewisheed 

všechny recenze uživatele

Netuším...nebudu si tady hrát jak hrozně chápu celý background toho co jsem právě viděl, v hodně věcech...prostě....netuším. Jestli bude někdy druhej pokus, tak snad jedině na drogách, buď mi to pomůže objasnit a nebo upadnu do nekonečného víru psychodeprese. ()

Související novinky

Darren Aronofsky našel svůj další projekt

Darren Aronofsky našel svůj další projekt

12.01.2021

Režisér Darren Aronofsky (Requiem za sen, Fontána) prostřednictvím své produkční společnosti Protozoa Pictures spojí síly se studiem A24 při natáčení dramatu pod názvem The Whale. Snímek bude… (více)

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama