Reklama

Reklama

V newyorském podsvětí se schyluje ke střetu gigantických rozměrů. Armáda čítající sto tisíc bojovníků pětinásobně převyšuje počet policistů. Tenhle dav dnes v noci půjde po Válečnících – pouličním gangu neprávem obviněném ze smrti vůdce konkurenční bandy. Dynamický dobrodružný příběh ze současnosti se odehrává ve světle nočních neonů a jeho protagonisté jsou součástí subkultury pouličních gangů. Válka mezi nimi zuří od Coney Islandu, přes Manhattan až po Bronx. Warriors bojují o život, snaží se přežít v džungli velkoměsta a pomalu zjišťují význam slova oddanost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

V Americe bezpochyby kultovní záležitost, u nás jen béčko k pousmání. Všechny ty gangy byly tak směšné a celá ta jejich historie mě nechávala úplně chladným. Jsou tam všehovšudy dva nadprůměrné okamžiky: čtveřice cizích lidí v metru a Swanova hláška při pohledu na Coney Island: To jsme celou noc bojovali, abychom se vrátili k tomuhle? Jinak příběh pochopitelně neexistuje, film kompletně spoléhá na atmosféru a několik málo bitek. Ani jedno z toho mě naprosto ničím nezaujalo. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Nápad to byl zajímavý. Sjednotit všechny gangy a ovládnout město, ale někdo byl proti a šéfa největšího gangu Cyruse zastřelil. Přesto Cyrusa smrt docílila jeho plánu-sjednotila všechny gangy proti jedinému gangu.Proti gangu Warriorů a ti se musejí probít celým New Yorkem zpět domů na Conny Island. Skvělá bečková zábava. Gangy jsou různě stylizované od skinheadů po gang basebolistů. Režie je výborná a to samé paltí o kameře, která se prolíná s komixem. Když nechcete nad něčím přemýšlet, je tento film ideální zábava. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak podle zdejších ohlasů jsem čekal, nějakou brutální – špinavou podívanou z gangsterského prostředí, kde se z New Yorku stane válečná zóna a dostalo se mi jakéhosi průměrného béčka, kde se většinu času vedou jen silácké kecy a furt se někam utíká. Pořádnou akci aby tu člověk pohledal (dobrá byla bitka na hajzlíkách a v parku s basebalovými pálkami) – toť asi vše. Warriors byla partička k pohledání, ale nakonec si moje sympatie alespoň někteří členové získali. Co se hereckých výkonů týče, tak i ty byli celkem průměrné. Jako čekal jsem pořádný akční nářez, samé bitky a doslova boj o přežití, no k tomu to mělo daleko. Dívat se na to dá, ale potenciál, který se tu nabízel, nebyl využitý ani z poloviny. David Patrick Kelly se do rolí zmrdečků hodí… ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Warriors je gang fááááááááááákt drsnejch týpku co se potřebuje co nejdřív dostat v NY z bodu A do bodu B, aby je "nezrušila" některá z konkurenčních partiček (image bejsboláků je pfffff......nevim). Jde po nich totiž ultragang "riffs" - jeden gang ten vládne všem, jeden jim všem káže .... a proto se rozhodnou jet metrem (ehmm). No vždycky to nejde, tak jdou dál pěšky .... :), tydlenc tvrdý gangstři totiž něco jako auto asi nikdy neviděli. Až na jednu výjimku příšerně trapný bitky a ukrutně nesmyslný jednání snad všech postav ve filmu, nemůže spast ani vyzdvihované komiksové pojetí a ucházející režie a to i kdybych se na to díval s nadhledem vládi remka v březnu ´78... ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

s přihlédnutím ke stáří filmu pecka jak kráva! Nejvíc mě dostávali přechody obrazu do komixové malby a nazpátek, to byl pěkně vizionářský počin! Nápadů je tu hromada, třeba DJka vtipně komentující celý hon nebo díky různým oblečkům snadno rozpoznatelní příslušníci gangů - určitě zasloužená kultovka, která v dnešní době snesla víc krve a míň trvalé a synťáků:). ()

Galerie (69)

Zajímavosti (29)

  • Boj s pankáči se natáčel 5 dní 11 hodin denně. (Kulmon)
  • Film se údajně natáčel šedesát dní, vždy od osmi hodin ráno do půlnoci. (Matty)
  • Rušení nočního klidu chtělo zřejmě zabránit jisté individuum, které štáb pokropilo svou močí ze střechy jednoho věžáku. (Matty)

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Reklama

Reklama