Reklama

Reklama

V newyorském podsvětí se schyluje ke střetu gigantických rozměrů. Armáda čítající sto tisíc bojovníků pětinásobně převyšuje počet policistů. Tenhle dav dnes v noci půjde po Válečnících – pouličním gangu neprávem obviněném ze smrti vůdce konkurenční bandy. Dynamický dobrodružný příběh ze současnosti se odehrává ve světle nočních neonů a jeho protagonisté jsou součástí subkultury pouličních gangů. Válka mezi nimi zuří od Coney Islandu, přes Manhattan až po Bronx. Warriors bojují o život, snaží se přežít v džungli velkoměsta a pomalu zjišťují význam slova oddanost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Kultovní film o bandě křivě obviněných gangsterů, kteří se musí dostat domů z jednoho konce NY na druhý, kde v každé čtvrti se jim snaží uříznout koule jinej gang. Psát tu cokoliv dalšího by bylo jen omílání všeho, co už tady v komentářích bylo řečeno snad stokrát. Jen snad doplním, že film má pro mě kultovní status i z toho důvodu, že k němu legendární Rockstar Games vydali videoherní prequel. A to už, dámy a pánové, něco znamená :) ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Perfektní snímek alá John Carpenter style! Rychle se mi vybavil Útek z New Yorku a Přepadení 13. okrsku. Ten děj, syrová atmosféra, špinavé kulisy ulic, metra, nepřepísklá výtečná stylizace, synťáky ( těch mohlo být víc a sám Carpenter by určitě složil dokonalý soundtrack ), známé tváře v čele se šíleným Davidem P. Kellym či Windows z Věci a spousta dalších. A ta krásná holka, zamiloval jsem se !! Tohle vidět jako malej, tak je to pro mne jasný dětský kult, vůbec nechápu, že jsem na to narazil až dnes - navíc, když režisérem je Walter Hill. Moc příjemný překvapení, tohle noční dobrodružství jsem si náramně užil - doporučuji projekci taktéž v noci ;) téměř plná palba - 8.5/10 ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Pecka i po tolika letech od svého vzniku. Zběsilá honička ulicemi New Yorku začíná pozdě v noci a skončí až brzy nad ránem. Vše proloženo opravdu výbornou muzikou, která jen umocňuje celkový dojem. Michael Beck, je jako vůdce bojovníků naprosto přesvědčivý, jeho úhlavní nepřítel, David Patrick Kelly, je od pohledu křivý, jako turecká šavle, což se ještě znásobí, když začne mluvit nebo lépe řečeno skřehotat. Souboje jsou možná na dnešní dobu malinko přehnané, ale to je jenom takový, malý, zcela nepodstatný detail. Solidní čtyřka. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nejsem znalcem Nového Jorku, ale jak může být těžké dostat se v noci metrem z Bronxu na Coney Island? Pro většinu neretardovaných lidí s minimální znalostí angličtiny by to neměl být problém. Jenže devět Válečníků v přiléhavých vestičkách to asi vidí trochu jinak, když s touhou po jejich skalpech za jejich kmitajícími nožičkami sprintují ostatní městské gangy logisticky řízené moderátorkou rádia a strážci zákona by rovněž nepohrdli nějakou tou odměnou za jejich dopadení. Pro Waltera Hilla evidentně existují v nočním New Yorku pouze gangy a policie. To je dobře, protože jakýkoli náznak civilizovaného světa by mu jen kazil jeho jednoduchý styl, za který bývá obdivován i nenáviděn. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě hodně jednoduchý film s jasně stanoveným cílem, žádný složitý děj ani zápeltku v něm tedy nehledejte, ale atmosféru, dialogy a akční scény v pouličních bitkách nebo spíše souboje znepřátelených gangů (viz třeba ta na těch záchodcích) měl film opravdu pěkně propracované.. Michael Beck jako vůdce Warriorů byl výborný, značně mu však konkuroval sjetý David Patrick Kelly (Luther) z konkurenčního gangu mlátičů. Originální strhující a napínavá akční podívaná ve stylu Carpenterova "Útěku z New Yorku", příjemné a hlavně koukatelné překvapení..P.S.: Nedovedu si představit, kdyby takový to film, přišel tehdy do československých kin, co by na to naše tehdejší mládež:-) My jsme zas ale měli naše "Proč?", že? ()

Galerie (69)

Zajímavosti (29)

  • Natáčení scény s Orphany bylo přerušeno reálnou policejní honičkou. (Matty)

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno