Reklama

Reklama

Viktor Taransky je režisér, scenárista a producent, kterého v poslední době pronásleduje pořádná smůla. Jeho poslední film byl propadák, teď mu utekla hvězda jeho nového filmu, rozmazlená Nicola. Viktor rozmary herců nesnáší, proto by se bez ní klidně obešel, jenže studio se obává pomsty herečky, a tak raději zruší smlouvu jemu. Zatímco si Viktor vyklízí kancelář, nabízí mu neznámý muž možnost využít "umělé herce". Zničený režisér mu nevěnuje velkou pozornost. Po několika měsících je mu doručen od neznámého balíček s harddiskem a speciálním programem, v němž počítačem simulovaní herci vypadají jako skuteční. Viktor si vybere simulaci číslo jedna, étericky krásnou Simone, kterou obsadí do hlavní role a natočí s ní film za své peníze. A pak se stane něco nečekaného, z jeho nového snímku je obrovský divácký hit a z neznámé herečky superhvězda... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

corpsy 

všechny recenze uživatele

V Hollywoode je to proste tak a na začiatku tohto filmu, vám to pekne, na rovinu ukážu. Dá sa povedať, že tento vyše dvadsať ročný snímok, je aktuálnym a až varovným ešte viac v dnešných časoch, keď sa už výstražne zdvíha prst nad sofistikovaným použitím AI technológií v rôznych štádiách tvorby filmu ( už to nebudú len vizuálne efekty, ale aj samotné scenáre ). Snímok samotný je treba brať viac ako satiru, než komédiu, či drámu. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Satira na showbussiness Andrewa Niccola patří do stejné skupiny filmů jako Vrtěti psem, Truman Show a jiné, které se zabývají možnostmi zmanipulování jedince a davu. Přestože film nápad podává přes inteligentní humor a s lehkým ironickým nadhledem, nápad sám až mrazí svojí reálností a možnými důsledky. Ovšem varování, i sám původce toho všeho se nakonec utopí v absurditě svého vlastního výtvoru, jak příznačné. Bavil jsem se i tím, co všechno film zparodoval (asi nejlepší byla narážka na rádobyumělecké patvary "S1mOniným" dílem I am Pig - zřejmě narážka na Svatební vázu?). Niccol mě ještě nezklamal, jeho filmy jsou inteligentní a nutí diváka přemýšlet. Update: No a virtuální popstar koukám už existuje. :) ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Po druhém shlédnutí film pořád stimuluje to co mám mezi ušima zajímavými otázkami, ale nelogickej a nereálnej scénář je strašně nedomyšlenej. A dokonce s pár WTF momenty. Všimněte si jaký paměťový médium strká Tarkovský, ehm, Taransky, do počítače. A to co provedla dcerka bych chtěl umět taky :D A tak celkově pochybuju, že by se moh kolem jedný dobrý herečky strhnout takovej povyk. O tom, že pravdu by nešlo moc dlouho utajit, nemluvě. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Ukrutně jsem se zklamal - protože jsem naivní blb. Věřil jsem panu Niccolovi, protože mne uchvátila Gattaca, coby jemné a inteligentní sci-fi. Věřil jsem mu také, protože Obchodník se smrtí bylo vcelku dynamické drama. A potřetí jsem věřil, že ať už půjde režisér libovolnou z těchto cest, vždy si poradí. Dobře mi tak. Simone je plytká jako jarní kaluž, oproti zcela organické a úsporné Gattace tady ze všeho lezou barevné filtry a kulisy, nikdy bych neuvěřil, že je tento film o pět let mladší, než Gattaca - spíše naopak. Hudba je rušivá a amatérská. Epizodou samou o sobě jsou technické motivy ve scénáři, který musel napsat někdo zpola nebo úplně retardovaný. Z toho pramení i trapnost "vtipných" scének. To by ale ještě na pořádný průser nestačilo - hřebíkem do rakve jsou toporní herci, zde konkrétně totálně všichni kromě Ala a Winony. Režisér se asi zbláznil, když do postavy "nejlepší, nejkrásnější a nejcharizmatičtější" herečky v dějinách obsadil tupou, strnulou a - omluvte můj slovník - vyblitou panenku, která si nikdy v žádném filmu předtím ani potom neškrtla. Díky Bohu. Kdybych sledoval umělecký film s touto figurínou, dozajista bych plakal, ale asi sotva dojetím. Strašně mne to rozhořčilo - Niccol dokonce nevyšlápnul k žádnému poselství ani alegorii, látku doslova vykuchal a naplácal na talíř, přistoupil k ní tak barbarsky, jak to jen šlo. Tohle není nějaké sarkastické komentování reality - spíš jen na hranice únosnosti roztažená epizoda Krajních mezí. Na komedii to nebylo vtipné, na sci fi to bylo prostoduché a naivní, na moralitu - povrchní a odfláknuté. Cos mi to udělal, Ondro, cos mi to udělal ... ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Niccol mě potěšil svým posledním snímkem (Vyměřený čas) a tak jsem musel dohnat i jedinou jeho práci, kterou jsem zatim neviděl. A opět jsem nebyl zklamán a udržel si svůj vysoký nadstandard. Tohle mě fakt bavilo. Simone opravdu vypadala krásně uměle. I ostatní ženské role byly obsazený dobře, jak žena (Keener), dcera (Wood) tak i herecká hvězda (Ryder). Úplně nejvíc mě nadchla scéna, když se jí snažil zníčit a pustil v kině film (I am Pig), na ní byla úplně krásně vidět reakce kritiků. A i závěr je krásněj hnanej do absurdna. A spousta povedných okamžiků (Pyramidy, Taj-mahal nebo multi pohřeb, přesvědčování herce, že ho Simone doporučila). Prostě tohle stojí za podívání. *** P.S.: Při několikátém shlédnutí jsem se opět skvěle bavil. Opravdu skvělý film, jak je u Nichola zvykem ()

Galerie (77)

Zajímavosti (7)

  • Za záverečnými titulkami následuje ešte potitulková scéna. (ad0lph)
  • Vo filme môžeme viackrát počuť melódiu piesne "Adagio for Strings", ktorú hlavná postava použila do svojej snímky Východ a západ Slnka. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama