Reklama

Reklama

Viktor Taransky je režisér, scenárista a producent, kterého v poslední době pronásleduje pořádná smůla. Jeho poslední film byl propadák, teď mu utekla hvězda jeho nového filmu, rozmazlená Nicola. Viktor rozmary herců nesnáší, proto by se bez ní klidně obešel, jenže studio se obává pomsty herečky, a tak raději zruší smlouvu jemu. Zatímco si Viktor vyklízí kancelář, nabízí mu neznámý muž možnost využít "umělé herce". Zničený režisér mu nevěnuje velkou pozornost. Po několika měsících je mu doručen od neznámého balíček s harddiskem a speciálním programem, v němž počítačem simulovaní herci vypadají jako skuteční. Viktor si vybere simulaci číslo jedna, étericky krásnou Simone, kterou obsadí do hlavní role a natočí s ní film za své peníze. A pak se stane něco nečekaného, z jeho nového snímku je obrovský divácký hit a z neznámé herečky superhvězda... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zábavná satira na Hollywood, která v určitých ohledech sklouzává do přílišné naivity a to na celkovém dojmu z filmu dost ubírá. Herecky ale super. Al Pacino je frajer jako vždy, Rachel Roberts je skvěle umělá a oko potěší mlaďoučká a miloučká Evan Rachel Wood. Šlo by z toho vytřískat ale asi i něco víc. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Niccola považuji za jednoho z průkopníků civilních sci-fi, které se zaměřují na osudy jednotlivce. Gattaca je samozřejmě legenda, ale ani příliš známá Simone není vůbec špatný film. Patnáct let po uvedení mi tenhle scénář přijde dokonce v rámci relativně blízké budoucnosti i reálně uskutečnitelný. Je zajímavé sledovat, jak se budoucnost potkává s přítomností. 80% ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Zajímavá vize důvodu vzniku virtuálního filmového hrdiny. Nějaký režisér se naštval, když si s ním herci vytírali zadek, a dosadil počítačového hrdinu do hlavní role. Úspěch byl tak masívní, že smetl nejen režiséra, ale všechno kolem něho. Vlak se rozjel, ale jak z něho vyskočit? Zde určitě nejde o příběh, jeho duhy a neduhy, ale o zamyšlení nad tím, co s námi dělá šoubyznys, čemu se vlastně klaníme, co je to za lidi, které obdivujeme. O čem je celý tenhle svět plný virtuálních hrdinů z reklamy? Vezmeme-li to kolem a kolem, každý z nás máme nějaké idoly, o nichž zhola nic nevíme, ale jsme si docela jisti, že jsme přesně pochopili, co chtějí svou tvorbou říci. Kdepak, každý žije v bublině, jen někteří to nepřiznají. O tomhle je film Simone- směje se nám, jak jsme blbí. A já mu tleskám, čtyři hvězdičky za film a jednu navrch za koncert Al Pacina! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie o mašinérii Hollywoodu s vytříbeným smyslem pro ironii. Z režiséra slabých filmů se díky jedné "hezké tvářičce" stane hvězdný režisér, který stojí v pozadí úspěchu svého objevu. Lidi po ní šílí, i když jí neviděli. Lidé dělají, že jí potkali, i když neexistuje... Černá komedie Andrew Niccola navazuje na výborné sci-fi Gattaca a dokazuje, jak je Niccol skvělý,i když nekomerční režisér. Každý jeho film je jedinečný, často kritizující současnou nebo budoucí společnost a své herce vede k velmi dobrým výkonům. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Bolo mi velmi divne,ze takyto film bol zvrzany americkymi divakmi a u nas isiel v podstate na zaklade toho hned na VHS a nie do kin. No po jeho zhliadnuti som hned pochopil preco. Tak krasne vykreslena umelost dnesnej popkultury,kt.uz pomaly definitivne prevalcovala a znicila USA tu este skutocne nebola. Samozrejme, technicke detaily ohladom manipulovania s pocitacom su nedotiahnute a z logickeho hladiska nemozne,ale to by som povazoval za len mensi a okrajovy problem hlavnej linie filmu,ktora je skvela. A Al Pacino opat hviezdi. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (7)

  • Vo filme môžeme viackrát počuť melódiu piesne "Adagio for Strings", ktorú hlavná postava použila do svojej snímky Východ a západ Slnka. (Greenpeacak)
  • V rámci propagační kampaně k filmu se objevilo tvrzení, že Simone (Rachel Roberts) je fotorealistická počítačem vytvořená osoba. Současně byly také vytvořeny webové stránky dalších fiktivních filmů, ve kterých údajně Simone hrála. (Caaslav)

Reklama

Reklama