Reklama

Reklama

The Grand Tour

(pořad)
  • Slovensko Grand Tour
Trailer

Série(6) / Epizody(46)

Nová automobilová šou je neoficiálnym pokračovaním série Top Gear s jej bývalým tímom v zložení Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May. Známa trojica cestuje po celom svete, testuje a recenzuje extrémne športové automobily, absolvuje rôzne motoristické výzvy, súťaže a preteky, prekvapí celebritnými hosťami a talkšou v putovnom štúdiu, pričom každú epizódu nakrúti na inom mieste a v inej krajine – v obrovskom putovnom stane. (TV JOJ)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (179)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

"What could possibly go wrong?" ___________ Famózní tribute Top Gearu a zároveň spektakulární podívaná ad absurdum. Pompézní dobrodružná pecka, která nemá jakoukoliv chybu. Samozřejmě, Top Gearu se to ani zdaleka nevyrovná, ale i tak tahle Svatá Trojice britských pošuků ještě nikdy nebyla v tak velkolepý kondici. ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Znepokojivě přiznávám, že druhý díl je horší než první. Kam až to spěje? Co nás čeká příště? Ó ano, první byl asi plný všech trumfů a na dvojku nezbyly auta ani nápady. Samozřejmě kamera, střih a design záběrů - to vše je fantastické ... ale obsah, vážení, obsah je mizerný a vývoj v rámci epizody ještě horší než stagnující. Snad jen to utahování si z Johannesburganů stálo za trochu toho úsměvu. Kouřící se hlavy taky dobré, ale jinak jako účastník natáčení no nevím jestli bych se necítil ochuzen... třetí část očekávávám s většími obavami. ()

Reklama

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Návrat Clarksona, Hammonda a Maye s novou motoristickou show byl nanejvýš očekávaný a snad o to rozpačitějším dojmem pak pilotní epizoda působila. Něco se povedlo (Conversation Street, stan), něco ne (Američan), něco potřebovalo vyzrát (Celebrity, délka segmentů). Následně přišel druhý, podle mého, naprosto otřesný díl, kde jsme měli možnost sledovat trojici padesátníků, kteří si hrají na vojáky. Problém byl, že s podstatou pořadu to mělo pramálo společného a nebylo to ani moc zábavné. Naštěstí to byl jen jediný takto velký úlet a od třetího dílu se show postupně profilovala do podoby, kdy už všechno působilo jak má. Kvalita těchto dílů sice nebyla stoprocentní, ale v dílčích momentech byla každá epizoda docela zábavná. Hlavně Conversation Street, speciální dvojepizoda a některé segmenty byly nanejvýš povedené. Za vrchol pak považuji až nečekaně seriózní, ale o to působivější, Mayův příspěvek o zápolení Fordu a Ferrari. Postupem času i některé opakující se vtipy začaly fungovat, ačkoliv kdyby například od té záležitosti s celebritami opustili úplně nebo ji používali méně často, nikdo se asi zlobit nebude. Za jediné skutečné selhání považuji Američana, který byl neskutečně otravný a veškerý jeho potenciál nepadl moc na úrodnou půdu. Každopádně, jako celek vznikl opět povedený pořad, který sice má ještě co vylepšovat, přesto si myslím, že každý týden dostatečně pobavil. A to je to hlavní. ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Určitě lepší než Top Gear a Autosalon :). První díl lehce rozpačitý a kostrbatý, ale je tam velký potenciál. Až si to zaběhnout a uvolní se, bude to zase stará dobrá parta. A až si kamera, režie a střih také sednou, bude to ještě zajímavější. Já tomu věřím je to tam! UPDATE po druhé sérii: snižuji hodnocení na 3* a obrovské zklamání. Recenzí aut absolutní minimum a hodně odfláknuté. Už úplně rezignovali na testy "obyčejných" aut, více méně jen čím dál hloupější a nudnější výlety po americe a vizualizace, agresivní střih a nápadité grafické zpracování také stále kulhá za původním Top Gearem. Ne ne ne, Clarkson se propadá hluboko za nový Top Gear bez nich! ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

V průměru lepší než Top Gear. Nicméně nutno dodat, že jsem viděl jen první sérii. Podrobnější hodnocení: Vtip 4*, nápaditost 5*, témata 5* hosté 4*, moderátoři 5* a kamera 5*. I když poslední série v Top Gearu s nimi byli slabé, tak tady si moderátoři rozhodně polepšili a mohli roztáhnout svá křídla. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (30)

  • V čase 01:08:00, v předmluvě týkající se českého automobilového inženýrství, zazní v pozadí úryvek symfonické básně „Vltava“ od Bedřicha Smetany. (machonza)
  • Clarkson a spol. měli neustále za zády právníky BBC, kteří jim říkali, co v pořadu mohou a nemohou dělat, co mohou a nemohou říkat. BBC považuje za součást svého duševního vlastnictví vše, co pod hlavičkou Top Gearu (od r. 1978) vzniklo - veškerou stylizaci, typické fráze. A je připravena producenty The Grand Tour žalovat, pakliže začne mít pocit, že parazitují na tom, co charakterizuje Top Gear. Rozjely i spory o tom, zda James May může použít slovo „cock". Obstrukcí ze strany BBC bylo ale více. The Grand Tour nemůže mít měřená kola v rámci testů ani rekordní čas na kolo. Sekce s novinkami nesmí být zvaná jako Novinky (The News). (Maulincio)
  • V 10. epizóde prvej série, kde ústredné trio používa oholené skelety áut ako základ pre nový koralový útes je jedným z použitých karosérií Škoda Felicia. (S3MIR)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama