Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Oblíbené trio je zpět. Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May se vrací v novém seriálu The Grand Tour, který je nepřímým pokračováním jejich posledního působení v Top Gearu. Naše trojka se vydává na cestu po celém světě, kde testuje různá auta, plní úkoly a především si užívají život jako "motoristi ve středním věku", kdy každou epizodu uvádí v jejich mobilním stanu. (UncleMorty)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (175)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

po prvním díle trošku boj...na jednu stranu skvělý nostalgický prolog,typický humor a skvělá auta...na druhou stranu chybí Stig,protože "Američan" mi dost nesednul,vložka s celebritami,nebo hádka ohledně RAF celkem zbytečná.Je to pořád o 2 třídy lepší než nový Top Gear,ale počítám,že se ještě rozjede.Zatím si tedy nechám rezervu...80% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Velká trojka je zpátky a po třech dílech se nebojím říct, že je jejich Velká jízda čím dál lepší! Po velkolepém úvodu, při kterém jsem měl husinu po celém těle, jsem byl čím dál nadšenější a vlastně jediné, co mi na tom pořadu nesedí, je Američan (závodní jezdec, Ebola Drome je ale docela fajn) a Celebrity Brain Crash, i když to se Simonem Peggem bylo docela dobrý. Jinak je to ale naprosto geniální a já tomu nemám absolutně co vytknout, protože se mi to díl od dílu líbí čím dál víc a nemůžu se dočkat, co bude dál. Je to samozřejmě mnohem, mnohem vtipnější než Top Gear, mnohem víc si dělají srandu sami ze sebe, z publika, z BBC, z komunistů a magie jejich humoru je prostě neskutečně obrovská. Vyhazov jim rozhodně prospěl, protože ve studiových částech jsou mnohem odvážnější, jinak je to ale v podstatě naprosto přesná kopie Top Gearu, jen je v mnoha místech lepší, ale ne tak, aby se od sebe oba pořady daly nějak snadněji rozlišit. První díl o svaté trojici superaut byl možná trochu moc natahovaný (ale skutečně jen velmi málo), ale všechny tři byly třeskutě vtipné, každý jiným způsobem a každý díl překonal ten předchozí. Škoda, že patnáct let strávili (jak sami řekli) zbytečnou prací a vyhazovy, protože až těch dílů bude víc, Top Gear to po poslední, naprosto zoufalé sérii, snad úplně položí, protože automobilová show může být očividně jenom jedna. 100%. Chci víc a víc! Nejlepší novinka letošního roku a možná nejenom toho. ()

Reklama

Junglista 

všechny recenze uživatele

Zcela výjimečně hodnotím už po prvním díle, i když to obvykle nesnáším. Ale tady je jasný, že to horší dost pravděpodobně nebude. Svatá trojice opět v nejlepší formě a já se tlemil skoro celou dobu. Čekal jsem tedy větší kopanec do BBC, ale byl důstojný. Až by při úvodu skoro slza radosti ukápla. And on that bombshell, back to the tent :-) P.S. já chci StOga!!! ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

1. díl - nelze brát příliš v potaz (nejen) zdejší vysoké hodnocení. Tahle parta má tak silné jméno, že by uspěla i s pořadem o kutilství. Clarkson dále pokračuje v hyperoblíbeném, osvědčeném tv show konceptu (cestování ve stanu je dobrý nápad). Horší to bylo s někdy s nuceným humorem. Vypadlo to dost blbě. Snad postupně více přitlačí na pilu. Na Amazonu se nemusí korektně politicky hlídat a v tom tkví celé kouzlo úspěchu. 74%. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Tak vkusne vyhodené hory peniazí som ešte nevidel. Konečne prišiel niekto, kto sa odvážil urobiť show na najvyššej úrovni s megalomanským rozpočtom, tomu adekvátnym obsahom, a hlavne: V 4K!!! Zábery, z ktorých mi nestály len chlpy... :D Absolutly amazing. 2160p, THX, LED meter aj niečo. Audiovizuál: 1000% Umelo generovaný humor: thumbs down. Update: Po štyroch epizódach môžem povedať, že nadšenie z pilotného dielu celkom rýchlo vyprchlo, nakoľko ďalšie diely už nie sú zďaleka tak velkoformátové. Dalo by sa povedať, že pilot ma navnadil na niečo, čo potom séria nedokázala naplniť. To nič nemení na geniálnosti pilotu a nadpriemernosti ostatných dielov. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (30)

  • Na úplném začátku, když Clarkson „zalévá zahrádku“, kola jeho VW Amaroku se točí. V dalším záběru záběru, kdy leží na zemi, se netočí a o moment později se opět točí. Voda z hadice však celou dobu stříká. (Brain)
  • V čase 01:08:00, v předmluvě týkající se českého automobilového inženýrství, zazní v pozadí úryvek symfonické básně „Vltava“ od Bedřicha Smetany. (machonza)
  • Při natáčení první série nacestovali 1.474.546.320 mil, což je v přepočtu asi 2.373.000.000 kilometrů. (Maulincio)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama