Reklama

Reklama

The Punisher - Season 2

(série)
Trailer
USA, 2019, 11 h 34 min (Minutáž: 47–58 min)

Tvůrci:

Steve Lightfoot

Předloha:

Gerry Conway (komiks), Ross Andru (komiks)

Hudba:

Tyler Bates
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Snaží se chránit dítě, které je obětí zlověstného spiknutí, a vypořádá se při tom se vším – i se všemi – jen aby Russoa jednou pro vždy vyřadil ze hry. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paráda. Pro mě jednoznačně lepší než první série. Mám k tomu tři důvody: 1) Zatímco jednička se rozjížděla pomalu (ano, v rámci nové série musí být pomalý rozjezd, jenže tam i tematicky to byla vata navíc), dvojka se s tím nepáře a rovnou od prvího dílu do toho naskakuje naplno. 2) Scénář je pestřejší, čím víc jsem se blížil ke konci, tím víc jsem si uvědomoval, jak byla jednička oproti tomuhle přímočará. Spousta věcí je zde nejednoznačných, nečernobílých včetně charakterů. Líbilo se mi, jak se kladným postavám všechno hroutí pod rukama, jak se vlivem událostí nechtěně zaplétají do větších průserů, ale ze všeho nejvíc bylo fajnové to neustálé oscilování mezi tím, jak na jednu stranu se snaží klaďasové držet zákonů, pravidel, odmítání zabíjení a na druhou si všichni tak nějak v duchu přejí, aby Frank toho Billyho prostě zabil a oni měli konečně pokoj. Poslední díl druhou sérii scénáristicky neskutečně vystřelil nahoru. 3) A to nejdůležitější na konec - druhá série je mnohem víc Punisherovštější. Rozuměj, zaprvé už většina akce není v nepoměru, kdy Frank zaujímal spíše defensivní pozice, ale často jde i cíleně likvidovat/útočit a za druhé: Záporáci, kteří se pletou Frankovi do cesty, už jsou kriminálníci všeho druhu a mají mnohem blíž k mafiánům, než příliš militantní záporáci z jedničky. Negativa se samozřejmě najdou, např. Barnes občas přehrával a Lima pro změnu nehrála skoro vůbec. V některých epizodách jsou příliš rušivé "adobe after effects" stříkance krve či odfláklejší záblesky ze střelných zbraní. Pak už jen samá pozitiva a sociální jistoty :-) Líbila se mi jedna scéna (epizoda 11), která v asi 10ti sekundách dokázala úplně geniálně zmapovat celou Frankovu povahu. Bernthal je celkově neskutečný a nevím, jestli kdy najdou lepšího představitele pro tuto roli. Chtělo by se povzdechnout, jaká je škoda, že není víc sérií. Na druhou stranu všichni víme, jak většinou dopadají seriály se stále přibývajícími sériemi, kdy už se vaří z vody, koketuje se stereotypem nebo bourají původní charakterové rysy postav. Kochejme se tedy fajnovým serošem, který skončil v nejlepším a ne jako spráskaný pes, můžeme na něj alespoň vzpomínat jen v dobrém. Díky Bohu za něj. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně jsem měl tu čest to dokoukat a musim říct, že to sice není už z prostředí hodinového manžela, ale pořád je to spletenec všeh možného, ale ne toho co by připomínalo Punishera...tady je ještě méně punisherovství než v první řadě, kde to komiks připomínalo snad v posledních třech dílech, tady nikoliv. Sledujeme naprosto zbytečnou linku psycholožky, která má strach z výšek, ale bydlí ve třetím patře a samozřejmě pseudo zjizveného Jigsawa Billiho Ufňukánka Russa, pak je tam týpek co jakoby z prdele vypadl Jamesu Deadnovi, chodí jak s hovnem v kalhotách, mluví jak, když si adolescent kupuje šprcky. Vždy se někde objeví a pak zase zaleze a takhle pořád dokola. Vrací se krásná Dinah, na kterou se pěkně kouká, ale to nestačí. Děj se vleče a vleče a vleče a nudy přibývá, ne opravdu, je to nesmírně ukecané, 90% procent dílu se nic neděje a pak najednou něco zajímavého...jo ještě je tam mladá věčně otravná holka s krásnými vlasy, která je tak nějak také k ničemu, takže jediní, kteří mě fakt bavili, byly Mahoney a Curtis....ale at jen nehaním, občasné a vzácné bojové scény nebyly špatné, ale sakra, bylo jich málo a vždy přišly na konci po té k posrání úmorné nudě....jako pokud první řada byla za lepší tři, tak druhá je za horší tři nebo krásné poctivé dvě......jo a mimochodem, objeví se tam věčně ubrečená Karen ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To ako čo im j**e! Prvý diel druhej série ešte fajn, ani ten amiš mi nevadil, ani to že tam vykosil Frank armádu zabijakov. V druhom diely to ešte ako tak ujde, aj keď to miestami príde už dosť otravné, hlavne to dievča na úteku. Nuž ale tretí diel na šerifskej stanici a nevýrazný fopa masaker v lesoch ďalších hnilých zabijakov toho amiša, ktorý ich neviem kde berie, už je troška cez čiaru. Všetko ale na vrch zabíja účasť ťažko pádneho neherca Bena Barnesa, ktorý tam je ako vred na riti zbytočný až hrôza, k tomu úplne prehráva jeho psycholožka. Po štvrtom diely to balím pekne to dohúkali a tak som sa tešil na druhú sériu. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Rozjezd super, pak trochu nahoru a dolu. Návrat k záporákovi z první série divnej a moc ukecanej (a ubrečenej), byť zrovna motivy s ním související vedly k dost fyzickejm pasážím, v kterých se stříhalo flashbacky jak nožem do masa. Novej záporák je lepší. Hlavním kladem ale pořád zůstává Bernthal, kterej je jako konstantně bručící a hekající Punisher boží, ten mix starosvětskýho taťuldy s nesmrtelnou zabijáckou mašinou s kodexem mu prostě sedí. Ostatní postavy jsou ok, až na Punisherovýho sidekicka, kterej pořád explicitně předříkává, co zrovna dělaj a cítí se provinile: "Hej Franku, sedíme tady na střeše a čekám na Billyho. Ale proč to děláme? Blah blah blah." ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po zhlédnutí druhé série jsem dost ocenil, že ve třetině řady tvůrci uhnuli od nových postav a děje a vrátili se k těm starým - ovšem dívají se na ně z jiné perspektivy, rozšiřují jejich charakter a celkově se o nich dozvídáme mnohem víc. Závěrečné kratší ukončení nové zápletky a Punisherova nová a nečekaná spojenectví tak nepřekvapí a jdou ruku v ruce s logikou. 90%, jen je škoda, že se seriál možná už nevrátí, zamrzí to o to víc, že je to kvůli nesmyslným "fúzím" studií, za kterými stojí jen prachy. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (18)

  • Detektiv Mahoney (Royce Johnson) na začátku epizody zmíní organizaci Iluminati. V komiksech jde o několik vyvolených jedinců, kteří rozhodují o dění po celém světě, mezi které patří např. Iron Man, Mr. Fantastic, Doctor Strange či Black Bolt. (NiWi)
  • Skladba, která hraje na konci epizodym je „Rooster“ od Alice in Chains v live verzi MTV Unplugged. (Punisher)
  • Představitel Franka Castela (Jon Bernthal) řekl, že si rád své akční scény natáčí sám. Hned první den natáčení si při natáčení prvního souboje zlomil ruku a nikomu o tom neřekl. Když poprosil koordinátora, jestli by mohl v následujícím souboji použít levou ruku, bylo mu to zamítnuto. Následně si tu samou ruku vykloubil. (DarweyD)

Reklama

Reklama