Reklama

Reklama

The Punisher - Season 2

(série)
Trailer
USA, 2019, 11 h 34 min (Minutáž: 47–58 min)

Tvůrci:

Steve Lightfoot

Předloha:

Gerry Conway (komiks), Ross Andru (komiks)

Hudba:

Tyler Bates
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Snaží se chránit dítě, které je obětí zlověstného spiknutí, a vypořádá se při tom se vším – i se všemi – jen aby Russoa jednou pro vždy vyřadil ze hry. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Více psychologie, víry, rodiny a interakce mezi hlavními hrdiny. To vše na úkor brutální akce a dravého tempa jedničky. Samozřejmě akční se i zde, místy velmi slušně, ale ty napumpované steroidy zloby a pomsty za smrt famílie ubyly tak o 50 procent. Dobrá castingová trefa v pubertální parťačce Franka, vynikajícím způsobem trefený hlavní záporák mystery priest a slušně vystavěné komplexní podhoubí "strany padouchů". Nicméně tempo uprostřed ztrácí díky složítějším dějovým propletencům více postav na scéně. Frank si nově nekrade vše pro sebe, ale hraje svou úlohu téměř rovnoměrně s několika dalšími postavami, přičemž stále platí to, že ta jeho je zdaleka nejzajímavější a naprosto stěžejní. Nevadí to, pořád je to sakra dobrá filmařina, ale ten intenzivní vengeance feeling jedničky je pryč. ()

Ediebalboa

všechny recenze uživatele

Frank opět snesl, co mohl, ale daleko víc ztrhaně než bych si přál. Vedle typického ticha po pěšině během výplňových dílů je nahodilých řešení problémů nebo naopak jejich vytváření tentokrát přespříliš. A dementní chování některých postav (Madani?!) tomu ani trochu nepomáhá. Ve stínu třetího Daredevila absence pevné tvůrčí ruky skutečně bolí, protože i po řemeslné stránce se zde prohrává nejméně o jednu, možná dvě třídy. Nechápejte mě špatně, Bernthal je nadále badass a se svým dívčím sidekickem funguje na výbornou, ale plně své kvality zúročí jen v geniálním úvodním dílu esenciálním pro celého Punishera. Nicméně epizod je 13... ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběhově slabší, ale mnohem akčnější. Frank jako by si nechtěl vystřílet všechny náboje, vrací se zpět k první sérii a znovu se rýpe ve starých motivech, místo toho aby rozvíjel nové. To je velká škoda. Billy Russo jako by brzdil poměrně zajímavě rozjetou linku s fanatickými věřícími. Bernthal nese znovu celou sérii na svých bedrech a nebýt jeho asi by nemělo smysl se dal dívat. Jeho Punisher je přesným odrazem trestače z komiksu. Pravda jeho civilní poloha je malinko lidštější, téměř srovnatelná s tátou roku, ale je to pro dobro věci. Některé scény i zvraty jsou jako z Námořní vyšetřovací služby, ale protiváhou je kvalitní krvavá akce s důrazem na destrukci viz fantastický desátý díl. Na jedné straně mě mrzí že je konec, hlavně kvůli poslední scéně, ale Frank tak alespoň odchází se vší parádou. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Namísto akce 2. sezóna praktikuje spíš systematickou psychoanalýzu zúčastněných, což začíná být po chvilce únavné, protože se při tom motá v kruhu. Těch 13 epizod je prostě (opět) příliš. Vzhledem k amnézii, útěku a zamilování Billyho Russoa (aka "Jigsawa") se nová zápletka na dlouhý čas víceméně zastavuje; pozadí charismatického padoucha Johna Pilgrima tudíž poznáme důkladně, jenže ze svého chladnokrevného potenciálu předvede zlomek. Nevyrovnaný Frank pak ve své zabejčené neústupnosti opakuje stále stejné motivy, emoce i chyby (a zřejmě si vypěstoval zázračný hojící faktor), ale výborný Jon Bernhal to ustojí. ()

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemalo to intenzitu prvej série, ale bodaj by aj, keď tú najväčšiu záhadu, tragédiu a traumu už máme za sebou. Ale inak to bola paráda, na Punishera sa pozerá fantasticky a je to jediný Marvel-Netflix seriál, za ktorým mi bude ľúto. Daredevil skončil, že to už lepšie nešlo a so zvyškom to šlo od desiatich k piatim. Ale Punisher, ten mal potenciál na ešte pár sérií, kde by každá mala viac-menej samostatnú zápletku. Nutné podotknúť, že vo veľkej miere aj vďaka Bernthalovi! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (18)

  • Název epizody se propisuje i v její kompozici – jen jedna krátká scéna za celých 45 minut se odehrává za denního světla. (FTP)
  • Detektiv Mahoney (Royce Johnson) na začátku epizody zmíní organizaci Iluminati. V komiksech jde o několik vyvolených jedinců, kteří rozhodují o dění po celém světě, mezi které patří např. Iron Man, Mr. Fantastic, Doctor Strange či Black Bolt. (NiWi)
  • Ve scéně, kdy Dinah Madani (Amber Rose Revah) navštíví Dr. Dumont (Floriana Lima), naleje jí právě doktorka víno s anglickým názvem Decoy (česky návnada), což vtipně sedí do kontextu příběhu. (zbyshek)

Reklama

Reklama