Reklama

Reklama

Dahmer

Trailer 2

Obsahy(1)

Řezník. Zvíře. Monstrum. Pravdivý příběh masového vraha přezdívaného děs přírody. Mezi jeho narozením v letech 1960 a smrtí v roce 1994, kdy zemřel rukou spolubydlícího ve vězení, Jeffrey Dahmer proslul vraždou sedmnácti mladých mužů. Byl kanibalem, který čtvrtil a konzumoval své oběti, za což byl posléze odsouzen na doživotí. Co se musí stát, aby se z citlivého člověka stalo monstrum? O tom všem vypráví ojedinělý filmový projekt Dahmer. (Intersonic)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (86)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o žádnou podrobnou biografii, ani drastický snímek (jak by se mohlo zdát už podle upoutávky na obalu; 'Narodil se, aby zabíjel Řezník. Zvíře. Monstrum'). Film působí spíše jako psychologická sonda k pochopení Dahmerových činů a jeho živiotního situace. Děj se odehrává částečně v přítomnosti a částečně ve vzpomínkách. Je pravda, že zde schází nějaký větší spád, ale na druhou stranu Jeremy Renner padne do své role homosexuálního outsidera jako ušitý a není nuda ho sledovat. Co se týká tvrdších scén, až letmý a nezřetelný pohled na uřízlé končetiny a pro někoho možná šokujícího mazlení se s přiotrávenou obětí, se v celém filmu nic víc neobjeví. Ale jako psychologický snímek můžu všem doporučit - jen nečekejte žádný masakr. Ten v Jeffreyho životě nastal až na úplném konci jeho životního úseku zobrazeném v tomto filmu. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

V tomto filmu mi chybělo více faktů a hlavně Jeffreyho zatčení. Jeremy Renner výborně padl do role Jeffreyho, ale tvůrci si zřejmě (ne)všimli jeho kvalit a vsadili na nudný scénář a práci si nedali ani s "pitváním" Jeffreyho duše. Se skvělým Rennerem by se z tohoto filmu v případě jiného režiséra a scénáristů mohl stát dost nadprůměrný a mrazivý film. Když jste předtím četli jeho životní příběh, co se svými oběťmi dělal, kam dával jejich pozůstatky, jaké měl dětství (už tehdy se projevila jeho záliba v mrzačení zvířat a jejich následné rozleptávání v kyselině), berete film zase trochu jinak. Dost slabá sonda do nemocné, zklamané, trpící a záhadné duše Jeffa Dahmera. ()

Reklama

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé...3,5*... Renner byl vybrán skvěle - Na Dahmera je neskutečně podobný a hraje ho opravdu mistrně. Problém je spíš ve scénaři a tak trochu v režii. Film se totiž nesnaží nijak mapovat, chonologicky vytyčit a zpřehlednit...Nic takového. Tento film je spíš takovým shlukem událostí z Dahmerova života. Shlukem bez začátku a konce. Prostě do jeho života na chvilku vstoupíme, zkoukneme co je zrovna vidět a zase z něj vystoupíme. Bez jiných ambic. Toť vše. Zkrátka filmu chybí příběh a to je asi ten hlavní mínus celého filmu. A je to škoda, protože mít to příběh a větší spád, mohla to být fakt pecka. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

No natož, že Dahmer je považován za jednoho z nejzajmavějších seriových vrahů, tak film o něm se k nejzajmavějším rozhodně nepočítá. Dá se říci, že film se ani nesnaží o rozebrání a náhled myšlenkových pochodů hlavního hrdiny. Co se týče dějovosti tak je opravdu minimální.Film nemá prakticky co nabídnout. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Jeffrey Dahmer patří mezi jednoho z nejznámějších amerických sériových vrahů. Své oběti - muže a chlapce homosexuálního zaměření, nejčastěji afroamerické rasy - rozčtvrcoval a i dlouhé dny nechával hnít u sebe doma. Tento film nám nabízí pohled do Jeffovy hlavy, ale nesnaží se z něj dělat úchylné prase či chudáčka s psychickou chorobou. Předkládá nám ho takového, jaký byl a naskýtá nám pohled do minulosti a bytu jedné pomatené mysli. Čekáte od toho nervydrásající horor či napínavý thriller? Pak asi chápu zdejší hodnocení 2 hvězd a méně. Mně osobně příběh zaujal a výkon Jeremyho Rennera je skvělý a dokonale přesvědčivý. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (13)

  • Modus operandi Dahmera boli kladivo, sekera, nôž, mačeta, kyselina, uškrtenie, rozrezanie, znásilnenie, nekrofília a sadizmus. (Carol Pifková)
  • Poté, co si odseděl dva roky z doživotního trestu, byl Jeffrey Dahmer napaden a zabit jiným vězněm. Zemřel 28. listopadu 1994 ve věku 34 let. (Rodriguez)

Reklama

Reklama