Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První křížová výprava za svobodnou Svatou zem skončila. Vyčerpaní rytíři se vrací do svých domovů v Evropě. Nastává věk legend a záhad. I anglický rytíř Jiří (James Purefoy - Resident Evil) touží odložit svůj meč a žít poklidný život. Cestou domů prochází zemí krále Edgaara. Král mu slíbí kus půdy, když najde jeho ztracenou dceru, krásnou princeznu Lunnu (Piper Perabo - Divoké kočky, Dvanáct do tuctu), pro kterou truchlí celé království (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (131)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Není to žádný zázrak, což se dá rozhodně čekat a i když autoři věděli, že žádný zázrak nezplodí, hrdě se do toho všeho opřeli a nechali vzniknout fantasy příběhu, s komediální vsuvkou, která mě docela potěšila, ale beztak mi to všecko přišlo, jako by to ušili pro děti, protože je to chvílemi docela nesmysl, a hudba se do toho všeho vůbec nehodí. Pokus se známými herci, kteří zahráli, co uměli s průměrnými efekty. Prostě jednoduchý průměrný film na nedělní odpoledne, tak mi to všecko příjde. Tak nějak na jedno brdo. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pro sedmileté děti proč ne. Pro dospělejší je to klasická americká papundeklová rádoby středověká záležitost. Když to shrnu, z celého filmu mne zaujala jen fešná copánkatá princezna Luna. No a to je asi málo. Swayze si tu střihnul záporáka na starý kolena, proč ne. Radostí kvůli tomu skákat nebudu. Nikdy nebyl mým favoritem. Když se řekne slovo - legenda, Jiří a drak, představuji si něco jiného. Ale to je holt dáno asi tím, že jsem se narodil na starém kontinentu. Američané historické věci v drtivé míře neumí (a to ani pohádky) a jejich posedlost v rámci korektnosti všude obsazovat afroameričany tmavé pleti pak dělá z filmu ještě větší frašku než zamýšleli. Chyběl tam už jen Eskymák a nějaký ten Sioux... Aby to bylo echt korektní. Za mne to jsou jen dva dračí drápy. * * ()

Reklama

sirrgulo 

všechny recenze uživatele

Piper Perabo, která mi byla strašně protivná třeba v Divokejch kočkách a nejen tam, je v Legendě o Jiřím a drakovi asi tím největším lákadlem. Když brání dračí vejce před Jiřím je docela vtipná. Jinak snímek nemá moc co nabídnout, alespoň mě nezaujal. Jen nechápu, že se ve snímku objevilo tolik známých tváří. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mám vrozenou slabost pro drzé princezny, které mají za domácí mazlíčky draky, jednorožce či krokosaury a navíc mají odvahu pro jejich záchranu obětovat veškerou svou garderóbu. Také se mi líbily sehrané souboje Jiřího s Garthem a hlavně humor, který v mých dětech vyvolával velmi zábavnou zlost z toho, že nechápou, čemu se to ti dospělí smějí. Jinak je to samozřejmě v podstatě jenom středně velká pohodová kravina, která se dá hravě odpružit v kolenou. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, u kterých vám to přijde chvílemi tak blbý, až je to vlastně dobrý. Legenda o Jiřím a drakovi je guilty pleasure jak vyšitý. Má takové množství logických chyb ve vypravování, chvílemi vám přijde, že se u některých scén museli při natáčení smát i sami herci, a přesto všechno to má takové to kouzlo diletantského béčkového filmu, tady navrch s neskutečným nadhledem Jamese Purefoye a vtipy, které těží právě z toho diletanství. A já se na tenhle film taky koukala s nadhledem a ve výsledku mě to vážně bavilo a nestydím se za to, prostě moje guilty pleasure. 70% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Juraj (James Purefoy) podáva ruku chlapcovi Rinovi, potom ju zvesí dole. Nasleduje záber zozadu, kde má ruku opäť hore. (ČSFD)
  • Film sa natáčal v oblasti jazera Eau d'Heure (Belgicko) a vo filmovom štúdiu Carousel Picture Company v Luxemburgu (Luxembursko). Obdobie natáčania trvalo od 4. februára do mája 2002. (Arsenal83)

Reklama

Reklama