Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kamarádi Justin Rowe a Cooper Redman patří mezi prominentní studenty právnické fakulty, a to pouze díky svým vlivným rodičům. Jenže profesor kriminologie D. E. Rusk jim zcela vážně hrozí vyhazovem, protože zjistil, že při písemných testech podváděli. Mladíci proto vymyslí rafinovanou vraždu: zabijí Ruska na dálku s pomocí kamery a pistole, napojené na centrální zamykání Justinova auta. Oba přitom sedí v učebně, kde právě jako host univerzity přednáší policejní detektiv Columbo. Možných pachatelů je víc. Rusk měl totiž poměr s manželkou trenéra školního mužstva a mimoto napsal několik knih o lidech zapojených do organizovaného zločinu. Avšak Columbův instinkt říká něco jiného… (Česká televize)

(více)

Recenze (65)

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších dílů, co jiného čekat od stárnoucího detektiva mezi mladými cucáky. Nicméně to podstrčené auto už jsem jako znalec Columba vytušil. Každopádně způsob odpálení na takovou dálku (a přes zdi) by ve skutečnosti nemohl fungovat. A ta haluz, že to někdo chytil a nahrál. Bohužel mi utekla scéna s chlapečky, takže já bych přidal tuhle : "To nic není, v nemocnici mají tak malé kamery, že vám je mohou strčit ....", "... tak to by stačilo!". ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vím, co jsi se ptal, snažím se vyhnout odpovědi. Jeden z mála dílů, kde se Columbo objeví už před zločinem a kde můžeme výjimečně vidět krev. Je tady vše, co mám na tomto seriálu rád - skvělé provedení zločinu (detaily se vlastně dozvíme až v závěru), nabubřelí vrahouni, falešné stopy a úžasný závěr, kde spadne klec. Z poručíka, který je neustále o dva tahy napřed, si tady celou dobu všichni extrémně utahují, dokonce ho až uráží a proto si finální usvědčení mladých hošánků (otce jednoho z nich hraje Robert Culp - který je tak v seriálu již počtvrté Columbem poražen) užívám o moc víc, než obvykle. Poručík je borec! TOHLE je ten nejlepší díl z 90. let! ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně nadprůměrný díl a proto mu dávám plný počet hvězdiček. Dobře promyšlená vražda, až do samotného konce jsem nevěděl, jak ji vrahové vlastně provedli. Je úžasné, jak ledový klid si Columbo zachovává i v situacích, kdy z něj pachatelé a otec jednoho z nich dělají naprostého idiota a neschopného amatéra. Scéna, v níž dva zlotřilí studenti napodobují poručíkova gesta a on je vidí přes okno, je skvělá."Jen se smějte, chlapečkové." Ono se nadarmo neříká, že kdo se směje naposled, ten se směje nejlépe. :) ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mne sa tento diel veľmi páčil. Columbo má proti sebe hneď dvoch nafúkaných bohatých hajzlíkov, ktorí si myslia, bohvieako sú mazaní. Už len tá scéna, kde Columbo vidí, ako si z neho robia haranti žarty a Columbo prednesie vetu: "Len sa smejte, chlapci!". Tak bolo jasné, že chlapci to majú spočítané. Dostane ich jedným, pre neho typickým, spôsobom. Proste na nich nastraží pascu. A urobí rekonštrukciu, ktorú by nevymyslela Agatha Christie, ani keby čo bolo. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Protivníci v tomhle díle jsou docela rozporuplní, někdy působí dost inteligentně, ale svou aktivitou po vraždě až příliš okatě stahují pozornost na sebe. Určitě by od nich bylo rozumnější se od vyšetřování raději distancovat, Columbo by se k onomu poměru a profesorovým knihám jistě dostal i bez nich. Samotná vražda byla provedená chytře, ale až trochu moc překombinovaně, spoléhalo se tam najednou až na moc detailů. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Profesorova (James Sutorius) značka auta je CRMNOLG. (zoot3r)
  • Keď sedí profesor Rusk v lavici, predtým ako má ísť na večeru, je vidieť, že má na hodinkách iný čas, ako je na hodinách v učebni. (pedrito28)
  • Colombo (Peter Falk) na začiatku prednášky spomína, že v jednom prípade odhalil vraha na základe odtlačkov zubov v žuvačke, ktoré sa zhodovali s odtlačkami zubov na kúsku syra, ktoré vrah zanechal v kancelárii obete. Išlo o prípad, ktorý sa udial v epizóde Na programe vražda (1990). (AxelWers)

Reklama

Reklama