Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wendy Darlingová je romantička s velkou fantazií a touhou po dobrodružství. Chtěla by napsat knihu o pirátech a bratrům Johnovi a Michaelovi vypráví po večerech příběhy o Peteru Panovi. Její sny občas komplikují život nejen jí samotné, ale i jejím blízkým. Jednoho večera se u ní v pokoji objeví Peter Pan s vílou Zvoněnkou. Hledají chlapcův vzpurný stín, který tu zůstal po předchozí noci, kdy Peter za oknem poslouchal dívčino vyprávění. Dívka mu utržený stín znovu přišije a Peter jí na oplátku vypráví o Ztracených chlapcích. Přemluví ji, aby s ním odešla do Země-Nezemě, plné dobrodružství, kde neplatí pravidla dospělých. V Zemi-Nezemi se Wendy stane svědkem útoku kapitána Hooka na Ztracené chlapce a sama málem padne za oběť chlapcům, jimž žárlivá Zvoněnka namluvila, že je pták, kterého mají sestřelit. Její bratři se dostanou do rukou Hooka, který je společně s indiánskou princeznou uvězní v jeskyni zaplavované vodou, ale Peter Pan je osvobodí, i když je nucen svést se zuřícím Hookem souboj na život a na smrt. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Skvelé kostýmy, nádherné efekty, ich hravosť a farebnosť a celkovo veľmi pekná vizuálna stránka. Tak isto si pochvalu zaslúži aj božská hudba J.N Howarda, ktorému takýto rodinný dobrodružný štýl skvelo ladí na strunách. Ale Peter Pan mi nikdy neprirástol k srdcu a ten príbeh ma nikdy moc nenadchol. Za to k soundtracku sa velmi rád vraciam. Oblúbený soundtrack: Flying, I Do Believe In Fairies, Please Don't Die. 70% - 3* ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Ve své době nedoceněné dílo, neprávem. Čas kvality této klasické adaptace divadelní hry Jamese M. Barrieho vyzdvihl a dokázal, že si film svou pozornost zaslouží. Zaujme parádní vizuální stránka, fantastická a působivá hudba Jamese Newtona Howarda. Herci jsou absolutně skvostní. Jeremy Sumpter už navždy zůstane nestárnoucím Peterem Panem (narozdíl od Jamieho Bella se mu nepodařilo rozjet pořádnou kariéru), Rachel Hurd-Wood jako Wendy je také dobrá (a mezi ní a Jeremym to krásně jiskří) a Jason Isaacs v dvojroli kapitána Hooka a pana Darlinga je absolutně fantastický. Nejde o nějakou žvatlavou ilustraci, film je patřičně temný (malé děti by se nejspíš bály) a celkově vzato je o velmi dospělý snímek zachycující dospívání hlavních dětských hrdinů a jejich konfrontaci s dospělým světem. 9/10 ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Predloha J.M. Barrieho to nikdy nemala na plátnach kín ľahké. Aspoň čo sa týka komerčného efektu. Aj keď tržby Spielbergovho HOOK(a), ktorý nazbieral nejakých tých 300 melónikov ( v rokoch 91/92, takže na to pozor ) a Disneyho animáku (53´), ktorý vytĺkol tiež nejaký ten majland ( ibaže počas 50 ročného premietania ), sa ostatné adaptácie veľmi chváliť nemohli. Totižto tento PETER PAN a o nasledujúcich 12 rokov neskôr uvedený PAN, sú jednými z najväčších finančných katastrof nového tisícročia. Prečo? Je mi to rovnakou záhadou, ako vám, ktorí tieto snímky obdivujete. Non-stop dobrodružstvo, trochu viac zabalené do CGI ako je nutné, ale predsa len kúzelné a dojímavé. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemně stylizovaná klasická pohádka, jenž přece jen potěší spíše neodrostlejší děti. Možná bych v tomto případě trošičku ubral "brutality" soubojů a jednání Hooka. Vyzdvihnout musím opravdu krásnou pohádkovou výpravu, animaci prostředí a především až překvapivě líbivou a v mnoha případech velmi dojímající Howardovu hudbu. Na předvánoční večer ideální podívaná. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Peter Pan je v anglosaských zemích něco podobného jako u nás pohádky Erbena a Němcové (pokud to náhodou nevíte, o čemž pochybuju, a pokud to opravdu nevíte, podívejte se na Zemi nezemi s Deppem). V našich končinách známe spíš Spielbergova Hooka, což je takový Peter Pan po desetiletích. Verze z roku 2003 je řemeslně zvládnutý origoš, přesto to nejzajímavější, co přináší, je erotické jiskření mezi dvěma dětskými postavami, které už nejsou tak docela malé... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (37)

  • Při natáčení prý velmi nečekaně vyrostl o 20 centimetrů představitel Petra Pana Jeremy Sumpter. (Karlos80)
  • Film je věnovaný Dodimu Al Fayedovi, synovi egyptského podnikatele Mohameda Al Fayeda. (JARDAHONDA)

Související novinky

Pražský filmový orchestr se vrací

Pražský filmový orchestr se vrací

16.10.2011

Příznivci filmové hudby budou mít již brzy další příležitost k nevšednímu zážitku. Ve středu 23. listopadu v 19:30 se v pražském Rudolfinu uskuteční další koncert Pražského filmového orchestru, který… (více)

Reklama

Reklama