Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wendy Darlingová je romantička s velkou fantazií a touhou po dobrodružství. Chtěla by napsat knihu o pirátech a bratrům Johnovi a Michaelovi vypráví po večerech příběhy o Peteru Panovi. Její sny občas komplikují život nejen jí samotné, ale i jejím blízkým. Jednoho večera se u ní v pokoji objeví Peter Pan s vílou Zvoněnkou. Hledají chlapcův vzpurný stín, který tu zůstal po předchozí noci, kdy Peter za oknem poslouchal dívčino vyprávění. Dívka mu utržený stín znovu přišije a Peter jí na oplátku vypráví o Ztracených chlapcích. Přemluví ji, aby s ním odešla do Země-Nezemě, plné dobrodružství, kde neplatí pravidla dospělých. V Zemi-Nezemi se Wendy stane svědkem útoku kapitána Hooka na Ztracené chlapce a sama málem padne za oběť chlapcům, jimž žárlivá Zvoněnka namluvila, že je pták, kterého mají sestřelit. Její bratři se dostanou do rukou Hooka, který je společně s indiánskou princeznou uvězní v jeskyni zaplavované vodou, ale Peter Pan je osvobodí, i když je nucen svést se zuřícím Hookem souboj na život a na smrt. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna fanda původního filmu, ani knížky, ale tento film se mi líbil. Bylo to dobře udělané. Prostředí Země-nezemě bylo krásné, víly neměly chybu, Peter Pan celkem sympaťák. + dokonalý herecký výkon J. Isaacse! Tohoto herce opravdu hodně můžu a jako Hook neměl chybu. Zápory. Představitelka Wendy (Rachel Hurd-Wood), byť je teď kráska, v tomto filmu fakt těžká nesympatie - hrozné. Začátek filmu ani ne, jako ten infantilní konec mě fakt vytočil a zkazil celý dojem. 4* ale dát musím. Fakt mě pobavil J. Isaacs!! ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Tak i samotný Petr Pan se dočkal své “blockbusterové podoby“. Film vás vtáhne do pěkného pohádkového světa, užijete si fajn atmosféru i fantastickou výpravu za ódů epické hudby. Zdá se to jako výborný film, jenže není. Triky jsou přinejlepším průměrné, což není dobře u fantasy takovéhoto ražení. Na castingu se taky moli snažit hledat pečlivěji, zejména dětské představitele. Nicméně výběr Jasona Isaacse pro roli Hooka chválím. 3 hvězdy. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Tak konečně dostatečně věrné a neposunuté zpracování Petra Pana, kouzelné pohádky o chlapci odmítajícím dospět a dívce, která ten nesnadný krok nakonec učinila. Nádherná barevnost fantazijní Země Nezemě (se slabými digitálními, ale i s krásně stylizovanými "malovanými" triky jak od K. Zemana) a myšlenková hloubka vyprávění i probouzených citů se mi hodně líbily, méně už nejasné rozkročení mezi infantilně dětským a "temně" dospělým pojetím (nejednoznačně komický / tragický Hook bez mrknutí střílející své piráty). Ani skvělý casting a audiovizuál pak nepřebily přetaženou stopáž. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Když se nejnovější verze pohádky o chlapci,co nikdy nevyrostl,srovná se zbylou současnou dětskou tvorbou,jasně z toho vyplyne,že podobně zdařilý dětský film tady poslední dobou chybí.100-milionový rozpočet je sakra znát na velkorysé výpravě,až epickém rozmachu celého příběhu a Petr Pan působí jako regulérní rodinný velkofilm,který nepotěší jen děti,ale má v sobě dost zajímavých podtónů a působivou atmosféru,aby se nenudil ani odrostlejší divák.Fenomenální Jason Isaacs už je jen třešničkou na dortu.Víc podobných filmů! 75 % ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Dnes, zhruba po čtvrté vidělo a musím povýšit hodnocení o jednu hvězdičku navíc. Jedním z důvodů je, že dnešní takzvané pohádky/ fantasy (krom HP a pár vyjímek) jsou vyloženě na pendrek, tahle ale, mezi nimi ční jako čirý skvost (strukturně podobný případ- např. Grinch, Kouzelná chůva Nanny McPhee, Casper). Pohádka to je sice kýčovitá s nepřehlédnutelnými- buď nedodělanými nebo odfláknutými triky. Sem tam dost ujetá- co se srandy a výpravy týče... ale tím výčet negativ pro mě končí. Ten film má totiž neskutečný drajv a atmosféru kterou krásně dokresluje kouzelná hudba J. N. Howarda. Dále přirozeně hrající dětské herce (přesný Jeremy Sumpter) a samozřejmě nesmím zapomenout excelentního zlosyna a uťápnutého sympaťáka ve dvojroli Jasona Isaacse. Petr Pan je víceméně zábavný snímek- jak už pro 19-ti letou holku tak pro 10-ti leté caparty. 73% I believe in fairies, i do, I do :)) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (37)

  • Pro odhad velikosti Zvoněnky stál modelem syn hlavního deignéra Michaela Brunsfelda. (Listeroman)
  • Režisér P.J. Hogan pozval představitele hlavních rolí ještě před začátkem natáčení do „džungle" na speciální zkoušku, aby se mezi sebou lépe poznali. Ludivivne, představitelka Zvoněnky, popsala zkušenost slovy: „PJ nás všechny odvedl do džungle. To, co se tam dělá, sice nazývá zkouškou, ale my jsme se hlavně s Jeremym honili po lesích a hráli si, abychom se doopravdy poznali, protože jsme věděli, že během natáčení na place spolu moc času nestrávíme." (wendy221)
  • Psík Nana sa v skutočnosti volá Rebela a pochádza z Tasmánie. (Raccoon.city)

Související novinky

Pražský filmový orchestr se vrací

Pražský filmový orchestr se vrací

16.10.2011

Příznivci filmové hudby budou mít již brzy další příležitost k nevšednímu zážitku. Ve středu 23. listopadu v 19:30 se v pražském Rudolfinu uskuteční další koncert Pražského filmového orchestru, který… (více)

Reklama

Reklama