Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wendy Darlingová je romantička s velkou fantazií a touhou po dobrodružství. Chtěla by napsat knihu o pirátech a bratrům Johnovi a Michaelovi vypráví po večerech příběhy o Peteru Panovi. Její sny občas komplikují život nejen jí samotné, ale i jejím blízkým. Jednoho večera se u ní v pokoji objeví Peter Pan s vílou Zvoněnkou. Hledají chlapcův vzpurný stín, který tu zůstal po předchozí noci, kdy Peter za oknem poslouchal dívčino vyprávění. Dívka mu utržený stín znovu přišije a Peter jí na oplátku vypráví o Ztracených chlapcích. Přemluví ji, aby s ním odešla do Země-Nezemě, plné dobrodružství, kde neplatí pravidla dospělých. V Zemi-Nezemi se Wendy stane svědkem útoku kapitána Hooka na Ztracené chlapce a sama málem padne za oběť chlapcům, jimž žárlivá Zvoněnka namluvila, že je pták, kterého mají sestřelit. Její bratři se dostanou do rukou Hooka, který je společně s indiánskou princeznou uvězní v jeskyni zaplavované vodou, ale Peter Pan je osvobodí, i když je nucen svést se zuřícím Hookem souboj na život a na smrt. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Byla jsem docela zvědavá, jak dopadne hraná verze populární knížky, zvláště po hodně slabé animované verzi. Dalším lákadlem pro mě byl můj velký oblíbenec Jason Isaacs v roli Kapitána Hooka. Ten mě, jak je u něj dobrým zvykem, rozhodně nezklamal, se samotným filmem je to už trochu horší. Je totiž točen výhradně pro děti, a tak si ho dospělí příliš neužijou. Navíc je tu na dětský film celkem dlouhá stopáž a poměrně dost scén, ve kterých někdo někoho zabije a nikdo pomalu ani nehne brvou. Ve filmu pro děti, bych to rozhodně nečekala. Dalším nedostatkem jsou triky, které i přesto, že měl film obrovský rozpočet (100 milionů dolarů) a tvořili je lidé z ILM, rozhodně nenadchnou. Výprava snímku je krásně pohádková (bez debat kýčovitá) a několik scén je opravdu zábavných a na diváka dýchá příjemná atmosféra. Je tu ale také spousta hluchých míst a ústřední dvojice dětských herců nepředvádí nic zvláštního. Typově jsou sice role Wendy a Petra Pana dobře obsazené, jejich představitelé se však zmůžou jen na sladké úsměvy. Alespoň, že ten Jason Isaacs je pořád tak skvělý coby záporák. - **1/2 ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná pohádka, která pochází z knižní podoby notoricky známé v anglicky mluvících zemí. Počítám, že u nás se film nesetká s úplně kladným přijetím, protože přeci jenom pohádky české jsou hodně odlišné od všech ostatním a také jsou o dost kvalitnější. Tenhle film je ale řemeslně výtečně zvládnut a působí výtečným dojmem... ()

Reklama

sidzej 

všechny recenze uživatele

Tak tato rozpravka patri do mojej osobnej TOP 20 najoblubenejsich rodinnych filmov. Skvele herecke obsadenie na cele s Jasonom Isaacsom a sympaticke ustredne duo Jeremy Sumpter a Rachel Hurd- Wood (ta chemia medzi nimi je neopisatelna, iskri to medzi nimi ostosest), k tomu kuzelny pribeh, nadherna Howardova hudba, prekrasna vyprava a slusne triky.......vysledkom je jedna z najkrasich novodobych rozpravok ktora kuzelnou atmosferou prebija dokonca aj Harryho Pottera. Pochvalu si zasluzi aj skvely slovensky dabing. Tana Pauhofova a Marek Fasiang maju prijemnu farbu hlasu, skratka radost pocuvat. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Dnes, zhruba po čtvrté vidělo a musím povýšit hodnocení o jednu hvězdičku navíc. Jedním z důvodů je, že dnešní takzvané pohádky/ fantasy (krom HP a pár vyjímek) jsou vyloženě na pendrek, tahle ale, mezi nimi ční jako čirý skvost (strukturně podobný případ- např. Grinch, Kouzelná chůva Nanny McPhee, Casper). Pohádka to je sice kýčovitá s nepřehlédnutelnými- buď nedodělanými nebo odfláknutými triky. Sem tam dost ujetá- co se srandy a výpravy týče... ale tím výčet negativ pro mě končí. Ten film má totiž neskutečný drajv a atmosféru kterou krásně dokresluje kouzelná hudba J. N. Howarda. Dále přirozeně hrající dětské herce (přesný Jeremy Sumpter) a samozřejmě nesmím zapomenout excelentního zlosyna a uťápnutého sympaťáka ve dvojroli Jasona Isaacse. Petr Pan je víceméně zábavný snímek- jak už pro 19-ti letou holku tak pro 10-ti leté caparty. 73% I believe in fairies, i do, I do :)) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $100miliónovTržby USA $48,462,608Tržby Celosvetovo $121,975,011Úžasne spracovaní príbeh Petra Pana, vizuálne úchvatné, príbehovo podmanivé, s niekoľkými neskutočne silnými a dojemnými scénkami, k tomu hravá hudba od James Newton Howarda. Pre mňa najlepšie spracovanie tohto námetu od J.M. Barrieho. /95%/ ()

Galerie (33)

Zajímavosti (37)

  • Jméno Rachel Hurd-Wood se neobjevuje na žádném filmovém plakátu. Důvodem je fakt, že není v seznamu hlavních rolí, přestože její postava jednou z ústředních je. (JARDAHONDA)
  • Ak si vo filme všimnete posteľ Wendy (Rachel Hurd-Wood), na poličke uvidíte hračku, ktorá sa podobá na kapitána Hooka (Jason Isaacs). (Kacenka616)
  • Při natáčení prý velmi nečekaně vyrostl o 20 centimetrů představitel Petra Pana Jeremy Sumpter. (Karlos80)

Související novinky

Pražský filmový orchestr se vrací

Pražský filmový orchestr se vrací

16.10.2011

Příznivci filmové hudby budou mít již brzy další příležitost k nevšednímu zážitku. Ve středu 23. listopadu v 19:30 se v pražském Rudolfinu uskuteční další koncert Pražského filmového orchestru, který… (více)

Reklama

Reklama