Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wendy Darlingová je romantička s velkou fantazií a touhou po dobrodružství. Chtěla by napsat knihu o pirátech a bratrům Johnovi a Michaelovi vypráví po večerech příběhy o Peteru Panovi. Její sny občas komplikují život nejen jí samotné, ale i jejím blízkým. Jednoho večera se u ní v pokoji objeví Peter Pan s vílou Zvoněnkou. Hledají chlapcův vzpurný stín, který tu zůstal po předchozí noci, kdy Peter za oknem poslouchal dívčino vyprávění. Dívka mu utržený stín znovu přišije a Peter jí na oplátku vypráví o Ztracených chlapcích. Přemluví ji, aby s ním odešla do Země-Nezemě, plné dobrodružství, kde neplatí pravidla dospělých. V Zemi-Nezemi se Wendy stane svědkem útoku kapitána Hooka na Ztracené chlapce a sama málem padne za oběť chlapcům, jimž žárlivá Zvoněnka namluvila, že je pták, kterého mají sestřelit. Její bratři se dostanou do rukou Hooka, který je společně s indiánskou princeznou uvězní v jeskyni zaplavované vodou, ale Peter Pan je osvobodí, i když je nucen svést se zuřícím Hookem souboj na život a na smrt. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Hudba je hezká, kapitan Hook v podání perfektního Jason Isaacse náležitě šílený a děsivý, avšak to je vše, co lze pochválit. Kýčovitá výprava lahodící oku dítěte do 12 let, nijak přesvědčiví dětští herci soutěží o titul "Nejsladší úsměv roku" a nebýt souboje Hooka a Petra, tak si ten film dobrovolně nepustím. Ten souboj je totiž ďábelský:-) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 9/10/// +moc krásné, pohádkové, kouzelné, prostě moc pěkně natočené, moc povedený casting, skutečně hmatatelné jiskření mezi oběma hlavními představiteli, hlavně zaujala Rachel Hurt-Wood, prvek "vypravěč" je fain -jen pro děti do 15 let, český dabing (hlavně Petr Pan) a ani mě ta postava nebyla moc sipmatická, no a ještě jednou, dějově to staršího diváka moc neoslový/// Tak tohle byl můj první Petr Pan. Přestože jsem o jeho světě něco věděl, nebylo toho mnoho. Teď vím něco víc, ale příliš mě to nenadchlo. Je to prostě pro děti, kteří mají svoji fantazii. I když tady musím prohlásit, že pro děti je to jako stvořené. Fakt krásně vytvořené, děti zažívají báječná dobrodružstí v Zemi Nezemi, bojují s piráty a někdy nejen s nimi. A každý malí kluk a holka to může zažívat spolu s nimi. Proč? Protože ještě stále věří na víly./// Celkem 71%/// Jo a budu si stát za svým, mě se to technické zpracování prostrě líbilo. ()

Reklama

emo 

všechny recenze uživatele

Celkom pekná dobrodružná, výpravná rozprávka, ktorá ostala tak trochu na pol ceste. Veľkým mínusom je, že sa až otrocky drží knižnej predlohy, ktorá je už dnes= povedzeme si to na rovinu dosť sprofanovaná. Cieľovým divákom budú najskôr deti, avšak je veľmi pravdepodobné, že mnohé nestrávia až prílišnú snahu filozofovať na tému dospievania, zodpovednosti a lásky. Najlepší na celom filme=hneď po hudbe= je casting. Medzi malou Wendy a Petrom je fakt chémia, iskrí to medzi nimi o sto šesť... Isaacs podal veľmi slušný výkon, ale Hook nedosahuje záporácke kvality takého Tavingtona ani zďaleka. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Největši problém téhle překvapivě nedisneyovské podívané spoléhající na inteligenci i toho dětského diváka je její nevyrovnanost, kdy se film potácí mezi poučenou postmoderní podívanou (ten film moc dobře ví o pohádkách, které předcházaly a jak skončily, odkazuje na ně a zmiňuje se o nich) cílenou na dospělé publikum znalé pravidel vyprávění a zákonnitostí pohádek se všim tím psychoanalytickým přistupem, jenž se na ně dá aplikovat, a na dětského diváka, jemuž jsou určeny kýčovité výjevy s nepovedenými digitálními triky a slapstickové, obstojně vypointované sekvence._____ Jason Isaac, jak je v petropanovských adaptacích zvykem, zde hraje postavu otce i Hooka, a v obou připadech jde o předtím nevídané uchopení postavy (zatímco otec je stylizován jako jednorozměrná postavička, Hook je trojrozměrná postava s emocemi a pochybami a divák si k němu vytvoří i určitý, nejenom záporný vztah). To stejné se dá napsat i o ostatních postavách, předevšim o Peteru Panovi a Wendy, mezi nimiž to jiskří a chemie je nepřehlédnutelná, jejich věk a pojetí některých scén dají vzpomenout, že o autorovi pohádky J.M.Barriem se šuškalo, že byl pedofil._____ Jenže film, který si je vědom toho, že Peter Pan je přiběhem o sexuálním probuzení a dospívání a který má spoustu zcizovacích prvků ve vyprávění a vypravěč je dokonce oslovován a je mu řečeno, že umře, má nevyrovnané pojetí fikčního světa Země Nezemě (když už kýčovitost, tak pořádnou a i s přepísklými a nepovedenými, lacinými triky, když už temnotu, tak nekaširovanou a původní) a přepálenou stopáž, i když slušné tempo. A hlavně ve zvoleném přistupu (dětský svět plný infantilního humoru a stylizace postav do jednorozměrných figurek a kýčovité výpravy, ten dospělý plný temnoty, nejednoznačnosti a emocí, s dvousmyslnými narážkami a znepokojujícími sekvencemi) jsou tvůrci nedůslední. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Rozuporuplná adaptace dnes již klasické pohádky, která ze začátku vypadá jako smrtonosný koktejl pro cukrovkáře a postupně se mění v temné "psychodrama" žárlivosti a pomsty, aby se na konci zase změnilo v kýčovitou orgiipro nejmenší. Jakoby si tvůrci rozmysleli cílové publikum a pak se k němu zase vrátili. Msuím říci, že ten mnohem temnější prostředek se mi docela zamlouval, ale to kolem něho mě připadalo až hraničící s trapností, kterou navíc podtrhávaly neuvěřitelně okaté počítačové efekty. Spielbergův Hook pro mě zůstal tím pádem nepřekonán. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (37)

  • Na návrhu Zvoněnčina (Ludivine Sagnier) kostýmu se podílela i samotná Ludivine Sagnier a Janet Patterson. Každý den pak zabralo jeho oblékání 55 minut. (JARDAHONDA)
  • Pirátskou loď, vytvořenou pro potřeby natáčení týmem designérů, bylo třeba před finálním použitím nejpre poničit, aby dostala starobylý nádech. (Listeroman)
  • Okno v detskej izbe muselo byť 4-krát zväčšené, aby sa Jeremy Sumpter (Peter Pan) neudrel do hlavy, počas natáčania totiž vyrástol o 20 cm. (Kacenka616)

Související novinky

Pražský filmový orchestr se vrací

Pražský filmový orchestr se vrací

16.10.2011

Příznivci filmové hudby budou mít již brzy další příležitost k nevšednímu zážitku. Ve středu 23. listopadu v 19:30 se v pražském Rudolfinu uskuteční další koncert Pražského filmového orchestru, který… (více)

Reklama

Reklama