Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve 14:30 Greenwichského času 9. srpna se raketoplán H. M. S. Churchill, na palubě s britsko-americkou posádkou přibližuje k cíli své mise. Tím je pozorování a studium Halleyho komety. Je zjištěno slabé radarové rušení vycházející ze závoje komety. Podrobnějším zkoumání odhaluje obrovskou loď, která se nechává unášet v ohonu komety. Neodpovídá na žádné volání a tak je posádkou považován za prázdnou skořápku unášenou vesmírem. Kapitán se proto rozhodne navštívit neznámý vesmírný koráb. Vše probíhá hladce. Posádka v obrovské lodi nalezne kromě vysušený zbytků nějaké formy života podobající se netopýrům a také tři skleněné rakve s dvěma muži a jednou ženou. Ti jsou přeneseni na Churchilla a loď se vydává směrem k zemi.

Po 30 dnech bez kontaktu s raketoplánem Churchill je rozhodnuto o záchranné misi, která má najít posádku lodi a zjistit co se stalo. Jediné co nalézají jsou poletující zbytky vysušených lidí a tři skleněné rakve. Avšak je zjištěno, že chybí záchranný modul, který je později nalezen a v něm i kapitán raketoplánu Churchill Carlsen s hrůzostrašným příběhem, který se odehrál při návratu lodi na zem. Rakve jsou přezkoumány a uschovány, ale najednou zmizí skleněný štít a žena z rakve společně s oběma muži se probudí k životu. Žena odejde z vojenské základny a nechává za sebou těla lidí, kterým vysála energii. Po jejích stopách je vyslán Carlsen společně s jedním odborníkem, který se mu snaží pomáhat a přitom na něj dohlížet, Cainem. Oba se dostávají mimo Londýn, aby poté zjistili, že jsou posledními dvěma lidmi, kteří dokážou zabránit vysátí energie z celé lidské populace. (Djkoma)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (157)

borec999 

všechny recenze uživatele

Halleyho kométa, posádka prieskumnej lode ktorá natrafí na zabudnutú vesmírnu loď s na pohľad nahými ľuďmi v kryospánku, ktorí sú v skutočnosti mimozemšťanmi a veľa veľa ďalšieho: Sila života vo svojom príbehu kombinuje prvky mnoho hororových subžánrov. A mňa hlavne v úvode a prvej polovici veľmi bavila práve pre svoju dejovú nepredvídateľnosť, funkčnú hutnú atmosféru a na 80ky pomerne slušne zvládnutými trikmi (vysávanie energie) a peknú vizuálnu stránku. No a určite i kvôli Mathilde May, ktorá je tu až neľudsky dokonalá a krásna. Po vyložení kariet na stôl a pochopení o čo vlastne vo filme pôjde, je to v jadre vlastne brakové béčko, ale vôbec mi to nevadilo a užil som si ho. I keď musím uznať, že s blížiacim sa koncom tomu viac a viac dochádza dych: atmosféra vyprcháva, niektoré scény a motívy sa opakujú, herci ukážu svoje limity a nehrajú najpresvedčivejšie a úplný záver mi nesadol najlepšie. Za vynikajúcu prvú polovicu a veľa pozitív však nemôžem ísť pod 4*. Jeden z mála režijných počinov Tobeho Hoopera, ktorý mi sadol, PS: a zároveň spoiler: a veľmi netradičný upírsky horor. 75% ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Jsem ohromně překvapený!. Čekal jsem béčkovost do morku kostí s naivitou 80. let, že to možná ani nedokoukám. Nakonec žasnu nad vizuální stránkou filmu, která je i v současnosti výborná. Hodně mě zaujala i hudba, hlavně v úvodních a závěrečných titulcích. No ale to hlavní. Dracula pojatý jako scifi, kdy jsou mimozemšťani podobně fungující bytosti. To je navíc okořeněné myšlenkou posmrtného života a existencí něčím v lidském těle, co by se dalo označit za duši. Třešničkou na dortu je nahá Mathilda May, díky jejímž tvarům a nádhernému obličeji uvěříme pobláznění hlavní postavy. Když dokáže scifi zaujmout i po 23ti letech, tak je to co říct! ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Hlavně zpočátku mě to hodně nadchlo, efekty jsou - nejen na svou dobu - úžasné, a je to na tom vidět, že to nebylo úplně levný to natočit a že si s tím někdo dal dost práci. Stejně tak se mi samozřejmě strašně líbila Mathilda May, která je zde skutečně mimořádně atraktivní. Někdy od poloviny filmu - cca. po přesunu děje do blázince, ale začala má pozornost polevovat, a ke konci už se to zvrhne ve strašnou blbost, která mě extrémně nebavila a bohužel stáhla i celkový dojem dolů, ačkoli jsem byl jinak těmi maskami a celkovou vizuální stránkou opravdu okouzlený. Takže za mě bohužel nakonec dost rozporuplný dojem. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Jedině u Cannnon Films mohl Tobe Hooper dostat smlouvu na tři filmy a navíc prostředky na bizarní vysokorozpočtový projekt, který mísí styl klasických britských sci-fi hororů jako "Quatermass and the Pit" či "Den Triffidů" se spektakulárními speciálními efekty a pompézní výpravou. Sice se výsledek zařadil po bok nechvalně známých propadáků a pro Cannon Films předznamenal jejich finanční pád v druhé polovině osmdesátých let, ale nelze mu upřít velké kouzlo. Vlastně se jedná o svého času zcela unikátní fanboyovský projekt, kterým si Hooper udělal radost vzdáním holdu svým oblíbeným odlschool snímkům. Stejně jako v nich "Lifeforce" stojí na dialogových pasážích a mluvících hlavách. Právě ty ale zapříčiňují, že film selhává jako podívaná a zůstává jen důslednou poctou pro poučené publikum. Nic na tom nezmění gigantické sekvence z hloubi vesmíru, apokalyptická destrukce Londýna ani bizarní premisa s nahou vesmírnou upírkou, která vysává životní sílu z mužů. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký režisér Tobe Hooper sa podujal na to, že sfilmuje novelu "Space Vampires", ktorú napísal v roku 1976, uznávaný anglický spisovateľ Colin Henry Wilson. Podarilo sa mu to v roku 1985. Natočil výborný sci-fi horror - "Lifeforce". Film o mimozemských vysávačoch ľudskej energie, ktorí sú akýsi špecifický druh vesmírnych vampírov, dokáže diváka zaujať originálnym príbehom, znepokojivou atmosférou, kvalitnými hudobnými podkladmi a dobrými hereckými výkonmi. Ja som sa pri tomto titule rozhodne nenudil. Výborne namiešaný mix vampirizmu, zombie a sci-fi horroru. **** ()

Galerie (73)

Zajímavosti (33)

  • Evropská verze filmu je dlouhá 128 minut a obsahuje víc násilných a erotických scén. Americká verze je zkrácena na 116 minut a obsahuje některé hudební části, které nahrál Michael Kamen. (Terva)
  • Make-up artist Nick Maley pracoval priemerne sedemdesiat až deväťdesiat hodín týždenne v priebehu výroby, jej väčšinu tvorila Mathilda May, aby vyzerala dokonalá a bezchybná, aj keď pripustil v rozhovore, že jej 18-ročné telo už bolo dosť blízko dokonalosti. (Dajman)
  • Redaktor John Grover v rozhovore v roku 2015 uviedol, že veľa vecí, ktoré natočili. vrátane nahej Mathildy Mayovej, bolo úplne nepoužiteľných kvôli problémom s cenzúrou. A bol prekvapený s obsahom, ktorý bol dovolený. Povedal: "Keď Mathilda Mayová, schádzala zo schodov....tak som prvýkrát úplne zalapal po dychu. Nikdy som nevidel taký pornografický záber. V tých časoch to nebolo bežné pre komerčný film." (Dajman)

Reklama

Reklama