Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luděk má narozeniny. Dostane dva nečekané dárky. Luďkovi je dneska patnáct. Od rána mu ale nic nevychází tak, jak by si přál. Hádka se školní láskou Jolanou, posměch věčného rivala Zounara i zrada kamaráda Hudry ho pěkně otráví. Nespravedlivý trest od učitelky pěstitelských prací je pak vrcholem nepovedeného dne. Doma ho navíc čeká rodinná oslava s dědou Václavem... (Česká televize)

(více)

Recenze (60)

Matty 

všechny recenze uživatele

Nevyrovnanost (v hereckých výkonech, v úrovni vtipů, v nepoměru mezi fantastickou nadsazeností a satirickou kousavostí), neujasněná cílovka (příliš široko rozkročený humor, teenageři jako ze stránek Brava z 90. let, co dospělá postava, to karikatura), neschopnost dobře prodat špatné vtipy (první setkání rodičů s proměněným synem, poslední záběr), haprující tempo... druhý díl bohužel potvrdil, že nejde o seriál podvratný, ale pouze nevkusný a trapný (především v momentech, kde se o trapnost nesnaží). ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V první řadě je úvodní díl seznámením se všemi postavami, jak je u seriálů zvykem, ale tady se tvůrci nebojí rozjet i nějaké ty hlášky, a to je dobře. Poměrně tenká hranice mezi rasismem a vtipem (Co by tomu řekli v Hollywoodu :) :)?) V našem prostředí takové vtipy snad nepropadnou žádné cenzuře, a budou brány s patřičným nadhledem. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi jsem moc prudérní, ale já si dveře na záchod zavírám, aby mne tam nechodily očumovat děti (Barnevert na vás!), když někdo nechce vstávat, tak nepoužívám trapně konvičku s vodou, a i když poslouchám Tupaca, nepoužívám za každým slovem nějaký jadrný sprostý výraz. Humor jak z besídky žáků zvláštní školy. Chování všech postav mimózní - asi žiju v jiném světě. A to mám puberťáka (14letého) doma. Kolečko opět nezklamal a předkládá nám svou vizi světa, v němž já a myslím že 80 % dalších lidí nežije. ()

laepus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl je vždycky rozjížděcí, každopádně nějaký potenciál by se v tom najít dal - Suchánkův buran je buran absolutní, ostatní figurky jsou taky zajímavě rozložené a pár vtípků k zasmání tam bylo. No a ta třetí ta je za ten boží song od Naomi Shelton, co hrál ve chvíli, kdy se Luděk Staněk (ne ten z Reflexu a ze Streamu) vybarvil. Dám si hned druhý díl a budeme vědět víc - z konce je totiž zřejmé, že trpaslík začne teprve úřadovat... ()

Prubner 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kolečkovy scénáře mi (kromě Marty a Věry) nikdy nepřišly vtipné a soudě podle prvního dílu Trpaslíka nebude tento seriál výjimkou. Prvních dvacet minut je zoufalých, nezazní jediný vtip a herecké výkony dětských neherců jsou tragické. S nástupem černouška se to trochu zlepšilo, ale moc nadějně to nevypadá. Doufám, že budeme ušetřeni propagandy o xenofobii českého národa. Dám tomu ještě šanci. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Filmovalo se v Nymburce. Natáčelo se také v Lysé nad Labem v domově důchodců (zámek). (M.B)

Reklama

Reklama