Reklama

Reklama

Grinch

  • Portugalsko Grinch (více)

Obsahy(1)

Raději se mějte na pozoru! Je zelený... Je lakomý... A nenávidí Vánoce! Grinch je věčně špatně naladěný zelený chlupáč, který žije v jeskyni na vrcholu hory s výhledem na vesnici Kdovice. A zrovna v době, kdy se Kdovíci z Kdovic horečně připravují na oslavy nadcházejících svátků, Grinch přichází se závažným rozhodnutím. Skončí Vánoce jednou provždy a ukradne vesničanům všechny jejich dárky i ozdoby. Nakonec ale i on pochopí, že skutečné kouzlo Vánoc netkví v zářivé výzdobě a nových hračkách. Role Grinche se v půvabné komedii, která vznikla na motivy osobité a oblíbené knihy Theodora Seusse Geisela, ujal geniální komik Jim Carrey. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (596)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Grinch se mi nelíbí. Americká slátanina v hlavní roli s Jimem Carreym. Není to prostě můj šálek kávy. A ti kdovíci byli strašní. Edit 23. 12. 2023 - Po 14 letech jsem se rozhodla dát Grinchovi šanci. Možná jsem v mých náctých letech nebyla dostatečně zatrpklá, sarkastická a snímek prostě nebyla schopna ocenit, protože jsem ještě neprožila utrpení reálného dospělého života. Řada mých přátel a vůbec xy milleniálů totiž Grinche zbožňuje, kouká se na něj každé Vánoce a považuje jej za perfektní film, jelikož se s hlavní postavou a jeho sebenenávistí ztotožňují. Nope! Ani po 14 letech nechápu tenhle hype. Jediné, kdy jsem se zasmála byla scéna s diářem a zkoušení oblečení. Ale jinak nuda, otřesní Kdovíci, otřesné kulisy a vůbec jedna velká slátanina. I po tolika letech tohle slovo film perfektně vystihuje... ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Hodně bláznívá vánoční jízda s Jimem Carreyem, plná vynikajících masek i nápadů. Škoda, že některý humor spadá do kategorie jednoduššího, ale neustálá škodolibost Grinche prostě baví. Taylor Momsen s kouzelným účesem je snad nejroztomilejší holčička, která se objevila na filmovém plátně. Od začátku se daří držet ztřeštěnost a škoda, že závěr malinko upadá do běžných průměrných vod. Na jednu stranu vypadají masky výborně, ale na druhou stranu mi rozum stál nad některými triky, vzhledem k monstroznímu rozpočtu. I přes všechny mouchy si myslím, že si Grinch zaslouží ten největší prostor v předvánočním TV programu.......6/10 ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Předně - nemám ráda xycht a mimiku Jima Carreye, takže jsem uvítala, že bude taky jednou hrát v masce, jenže ... ona ta maska je tak skvělá, že vypadá trochu jako Jim Carrey. Takže abych to shrnula - masky, stylizace filmu a výtvarná stránka jsou opravdu pěkné a nápadité, film sám už mě zas tak moc nenadchl. Ale americké děti určitě pobaví. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv nejsou Vánoce a budou až za nějakou dobu, tak i přesto jsem si pustil tuto vánočně laděnou komedii v době, kdy panujou letní prázdniny. A i když jsou prázdiny, tak z této komedie na mně dýchla ta prává vánoční atmoféra. Příběh o Grinchovi nemá chybu a samotná postava Grinch je sice ošklivá, možná i smradlavá a zlá (ale svým způsobem velmi hodna) příšerka, která na mně působí hodně roztomile. Tento příběh o tom, jak se ze zabšklého tvora stalo mírumilovné stvoření je opravdu krásný. Navíc je to i dost vtipné. A povedené hlášky. Samozřejmně největší podíl na zábavnosti má Jim Carrey, který i když má masku, tak je možné ho rozpoznat. Zde využil veškerý svůj komický a herecký talent. Jeho ksichty jsou opravdu výborné. Výborná a podmanivá hudba, jenž vytváří právě tu zmíněnou vánoční atmosféru. A co tedy je divné, tak je bezpochyby český dabing. Ten se opravdu povedl. Boris Rösner coby Grinch byl výborný. A nebo sladce líbezný Zdeněk Svěrák, který byl možná až moc sladký! Každopádně, až budou Vánoce, tak vím na co se s chutí podívám!!! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Grinch" nemá rád Vianoce a ja zasa nemám rád Grincha. Chlpatý, zelený, škaredý, mrzutý tvor, čo žije sám vo svojej jaskyni vysoko nad osadou akýchsi podivných Kdovíkov, mi vôbec neprirástol ku srdcu, aj keď sa pravidelne objavuje počas vianočných sviatkov na televíznych obrazovkách. Je to otravné. Do istej miery aj dosť nudné. Nepomohol tomu ani Jim Carrey, ktorý svojským, originálnym spôsobom stvárnil titulnú postavu. Priznám sa, že sa mi páčia americké gýčové vianočné filmy, ale tento grinchovský titul z roku 2000 na mňa akosi nefunguje. Toto som skonštatoval niekedy v roku 2010. Bol som prísny, bol som cynický, bol som ako ten Grinch. Teraz som sa však už akosi skľudnil, možno že dospel, a keď som si tento Howardov film pozrel pri vianočnom stromčeku a s mojou milou po boku, tak som to dokázal vnímať z úplne iného uhla pohľadu. **** ()

Galerie (66)

Zajímavosti (24)

  • V jednu chvíli bylo na place až 45 maskérů. (Hal_Moore)
  • Grinchův (Jim Carrey) oblek je vyroben z jačích chlupů obarvených na zeleno. (Geriel)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Risk nebo zisk?

Risk nebo zisk?

09.03.2005

Když sklidí první díl úspěch a druhý jej ještě podtrhne, jeden by řekl, že by to mohlo stačit. Ovšem nutkání vyrýžovat ještě nějaký ten zlatý valounek z filmového řečiště bylo příliš silné. I pro… (více)

Reklama

Reklama