Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náš kamarád Paddington se už šťastně usadil s rodinou Brownových a je oblíbeným členem místní komunity. Aby mohl koupit ten nejlepší dárek ke 100. narozeninám jeho tety Lucy, začne pracovat. Cesta za dobrodružstvím začne, když je tento dárek ukraden... (Vertical Entertainment)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (208)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Medvídek Paddington se snaží vydělat peníze, aby mohl koupit narozeninový dárek pro tetu Lucy, ale vše se zkomplikuje, protože je odsouzen za krádež, kterou nespáchal a končí ve vězení... Příběhu by se dalo určitě něco vytknout, ale malý i velký divák si film užije a dobrá nálada trvá od začátku do konce. Hugh Grant nebyl špatný. Za Brendana Gleesona (Knuckles) palec nahoru. I don't do nothin' for no one for nothin'. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Podobne ako v prvom filme pred tromi rokmi, aj teraz sa režisér Paul King zhostil svojej úlohy dobre a vytvoril slušnú rozprávku pre deti. Využíval animáciu a prechody medzi ňou a reálnym svetom ( ak pripustím, že medvedík je reálny ) sú pekné a vkusné. Jednoduchý príbeh je ozaj určený predovšetkým deťom, ale myslím, že ani dospelým neublíži. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Prvního Paddingtona mám čerstvě v paměti, viděl jsem ho včera, takže srovnání se samozřejmě nevyhnu. Toho co se mi líbilo, totiž ta bezelstná hravost, je v pokračování méně. Ale nijak to nevadí, protože děj je tentokrát nápaditější a dobrodružnější, ale především...podařilo se dodat správného padoucha s tváří Hugha Granta. Padouši mu evidentně od té doby přirostli k srdci, protože jejich sbírku úspěšně rozšiřuje. Nic proti Kidmance, herečka je to jistě dobrá, ale v jedničce byla její postava jen plochá karikatura s přízemním motivem. Abychom jí ale nekřivdili...samozřejmě to jde na vrub scénáře. Grantovi to naopak parádně sedlo, jeho postava byla skvěle napsaná i pojatá a bylo radost ho sledovat. Paddington 2 disponuje i spoustou dalších zajímavých hereckých jmen, takže v tomto ohledu je rozhodně na koho se koukat (uváděný rozpočet 40 mil. USD se zdá být vzhledem k obsazení, ale především velmi slušné výpravě neuvěřitelný). Za mě se tak pokračování dobrodružství medvěda v Londýně povedlo oproti jedničce o dost lépe. Typický rodinný biják v tom starém poctivém duchu, jakých se už moc nedělá. Decentní humor a akce dávkované tak, aby malé diváky rozdováděly tak akorát a současně laskavost a emoce v míře, která je přiměje se zase zklidnit. Věřím, že z kina odcházeli rodiče spokojeni snad jen o malinko méně, než jejich potomečci. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Pro kulyčka by to sice žádný zázrak nebyl, ale protože má dosti přebujelou fantazii, tak si při scénách z krimu dosazoval za obličeje herců držky Kajínka, Ratha, Janouška a RedAKa, což ho blažilo až u kulek, nutilo smát se stylem kačeřím a i jinak mu dělalo všeobecně dobře. A taky tam je onen angažovaný medvěd, co jej minule zaspal. To bude asi ten Prdlingtn. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

I když jsem si myslel, že to na první film nemůže dosáhnout, příběh byl celkově docela zajímavý a hezky bláznivý, a navíc se zde objevují postavy, které jsou prostě skvělé, především pak proto, jak se je podařilo zahrát skvělým britským nebo irským hercům. Místy je to prostě krása pohledět, je to zábavné, ale i dojemné, pokud je to potřeba. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (16)

  • Keď Paddington vyrába vo väzení marmeládu, kuchár Knuckles číta noviny, v ktorých je príbeh o Spider Murphym. Článok odkazuje na pieseň Elvisa Presleyho "Jailhouse Rock", ktorý sa tiež odohrával vo väzení. Samotný nadpis článku je: "Warden throws party in county jail," čo je úvodom spomínanej piesni. (megajalec)
  • Film mal ísť do distribúcie na území Spojených Štátov pod hlavičkou Weinstein Company a Dimension Films, ale po obvineniach zo sexuálneho zneužívania proti zakladateľovi Harveyho Weinsteina, sa spoločnosti Heyday Films a StudioCanal začali obzerať po ďalšom americkom distribútorovi. Verili, že film pre deti by nemal byť spojený s Weinsteinovým škandálom. (Scraffy)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama