Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

New York, rok 1981. V meste začne úradovať zákerný vrah, ktorého obeťami sú výlučne homosexuálni muži. Kvôli tomu polícia o prípad nejaví záujem. Jediný, koho vraždy zaujímajú, je lokálny novinár Gino (Joe Mantello). Ten je odhodlaný zistiť, kto za vraždami stojí a čo je jeho cieľom. (Marceloo)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (39)

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bez menších spoilerů se z atypické kapitoly vypsat nedokážu. Přiznaně béčkový směr 1984 i Double Feature nahnal seriál do slepé uličky, kdy bylo potřeba zvážnět a přijít s příběhem, který (s nadsázkou) bude dávat smysl. A výsledkem je zážitek z horkem rozpálené metropole, kde někdo vraždí a někdo další taky. Dvě linky se proplétají tak dlouho, až se nakonec oddělí a zatímco jedna z nich se k AHS vesmíru hodí, ta druhá diváckou obec rozdělila velkou silou. Ryan Murphy totiž přišel s Angels in America(n Horror Story) a přestože bych podobný zážitek čekal v nějaké jiné antologii nebo třeba v Pose, nějakou záhadou to díky brilantnímu finálnímu dílu skličuje, dojímá, napíná úplně jinak než libovolná minulá série - a hlavně funguje. I navzdory tomu, jak scénář záměrně mate divákovo očekávání a naopak díky tomu, jak se sem hodí fistule Russella Toveyho, návrat slizkosti Zacharyho Quinta, metafory očividné i poschovávané a desetiminutovky, kdy se zdánlivě nic neděje, a přitom není potřeba nic dodávat. ()

stitch7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

/// Tahle série si aktuálních 54% procent rozhodně nezaslouží, takže i přes výhrady, které k ní mám, nechám čtyři hvězdičky. Na NYC jsem se netěšil a po těch letech, co seriál sleduju šlo o první řadu, na kterou mě nenalákaly ani plakáty, ani trailer. Prostě ani ťuk. A přitom jsem se konečně mohl těšit na sérii, která si nastaví dvě příběhové linky a dokáže se na ně soustředit a nepřidávat deset dalších vedlejších (teda až na věštkyni, na kterou se potom poněkud zapomene). Jistě, není to příliš hororové a ke konci to zase klasicky zaskřípe, není to ale takový průšvih jako obvykle. K větší spokojenosti mi chybí větší dbání na detaily, takhle je to takové klasicky AHS sloppy (myslím že český výraz nemáme) s několika WTF momenty. Je ale fajn si potvrdit, že pořád jde přijít s dobrým námětem. Takže to s AHS ještě nevzdávám! Ještě bych rád vyzdvihl roli Leslie Grossman, která konečně není jenom nějaká blbka pro zasmání. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

NYC nie je najhoršou sériou AHS, avšak jeho hlavná téma určite nesadne každému. Človek by od Murphyho čakal oveľa väčšiu obhajobu feťákov a gayov, predsudky voči belochom pochopiteľne sú, pochopiteľne ku gayomsú tolerantné iba ženy, pochopitelne nebyť novinára svet by sa nikdy o AIDS nedozvedel. Nad tým sa človek nepozastaví, úprimne však treba uznať že správanie tejto komunity vystihuje dokonale a jeho dôsledky až metaforicky. Oveľa lepšie sa dalo popracovať s príbehom (ak by sa to približilo viac povedzme k Sedem či Vrazdy podľa Judáša) a trochu menej by Murphy filozofoval stretla by sa séria s väčším úspechom širšieho publika. Bohužiaľ sa tak nestalo, Murphy sa potreboval vyrozprávať o tom čo už nik nezmení a tak tu máme asi najhoršie hodnotenú sériu na tejto databáze. Feminizmus už bol, rasizmus tiež, teraz LGBT, v ďalšej sérii to vyzerá na holokaust 😃 Zhovievavé 4*. ()

maddy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od jedenástej série American Horror Story s podtitulom New York City som si sľuboval mnoho. Pozrieť sa totiž do New Yorku v roku 1981 na prepuknutie epidémie AIDS v spojitosti s mierou úchylností, ktorú ponúkali predošlé AHS série, mohla byť trefa do čierneho. Nestalo sa a Ryan Murphy si tentoraz odhryzol až príliš veľké sústo. Namiesto American Horror Story totiž dostávame ďalšiu sériu American Crime Story, a aj to značne podpriemernú. Ústredná krimi zápletka totiž nie je nijako zaujímavá, za celých desať epizód si diváka nezíska jediná postava a aj napriek pomerne krátkej stopáži jednotlivých epizód (35-45min) sa to celé neskutočne vlečie. S výnimkou pár scén je preč prakticky akýkoľvek horor alebo mystery prvky. Dno podpriemernosti nakoniec dokonajú posledné dve epizódy, ktoré namiesto akéhoľkovek vyvrcholenia ponúkajú skôr dejový chaos, plácajú piate cez deviate a po skončení zanechajú v divákovi iba pachuť absolútne premrhaného času. Ach jo, kde sú tie časy Asylum ... CELKOVO: 4/10 ()

Kothy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední série AHS nás přivádí mezi gay komunitu v New Yorku v 80. letech. Řádí tu záhadný vrah a zaměřuje se pouze na gaye. Moc původních herců se tu neobjeví. Zatímco pátrání po vrahovi je celkem zajímavé, ke konci tomu dost spadne řetěz. Promění se to v prevenci proti AIDS a celý duch série tím trochu umře. Pro Murphyho je to jistě osobní téma, ale ne každému to sedne... "Budete očištění." ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

  • V epizodě zazní píseň „Call Me“ od Blondie. (Duoscop)

Reklama

Reklama