Reklama

Reklama

Michael McCauley žije spokojeně nudný rodinný život bez jakýchkoliv výkyvů. Prodává pojištění, s rodinou žije za městem, a do práce a zpátky dojíždí pravidelným vlakem. Každý den, už deset let, co odešel od policie. Dnešní den se moc nepovedl a stejně jako vždycky nastupuje do vlaku a těší se domů. Zdraví známé průvodčí i známé tváře. Dveře se zavřou, vlak se rozjede z nádraží a nic ještě nenasvědčuje tomu, že tahle cesta bude úplně jiná a že postava Liama Neesona si během ní sáhne na dno fyzických i psychických sil. Po chvilce jízdy si k němu přisedne atraktivní žena (Vera Farmiga) a položí mu jednoduchou, trochu znepokojující otázku: „Co jste za člověka?” Pod vlivem jejího osobního kouzla i obálky s penězi se Michael nechá vtáhnout do zvláštní a smrtící hry. Musí ve vlaku najít někoho, kdo tam nepatří. Když neuspěje, přijde o rodinu, pokud uspěje, dostane odměnu. Odmítnutí se nebere jako odpověď. Vlak uhání, tajemný vládce hry sleduje každý jeho krok a vzdálenost do cílové stanice se krátí. Než zastaví, šílená situace ve vlaku se promění v horečnaté pátrání, rvačky a střelbu. Je to hra nebo promyšlený zločin? Kdo je tajemný cizinec ve vlaku a proč ho má najít? (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 4

Recenze (497)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Slušně odsýpající snímek se skvělým Liamem Neesonem, který ani ve vlaku nenalezne kýženou klidnou cestu do cílové destinace. The Commuter nabídne vcelku jednoduchou nosnou myšlenku, která je "zabalena" do zajímavě nasnímaného akčního vizuálu, jenž se místy blíží podobnému počinu s podtitulem "Non-Stop". Bohužel, zatímco u snímku z roku 2014 jsou všechny akční a filmové aspekty krásně vybalancované, tomuto snímku se to jakýmsi záhadným způsobem moc nedaří. Pomyslným posledním hřebíčkem do rakve je vyjma praštěného finále i zcela nevhodné užití "CGI" efektů, které vypadají jako z nějakého laciného pořadu na lokální televizi. Škoda, potenciál na další skvělý akční film zde vážně byl. „What have you done to my wife and son?“ ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Koukám, že v příměstském vlaku lze zažít kupu srandy . Liam si v poslední době libuje v akčních filmech, kde hraje stále ty samé tvrďáky. Spíše než nabušenci jsou to role taťků, které někdo pořádně nas... cestou z práce když jsou s nákupem z Lidlu domů. To pak odloží na chodník opatrně igelitku z bioplastu co se rychlejž rozloží aby se mu nerzkutálely brambory, procvaká jednotlivě klouby na prstech, sevře dlaně a už to lítá ! Nezřídkakdy totiž filmová postava co Liam hraje byla v mládí členem spešlforsis nedo poldou. Mám ho rád, pro mně je to pořád ten samý Rob Roy jako tenkrát. Jenže to, že je mu sedmdesát je na něm přeci jen vidět. Je fajn, že herečtí dědečkové kdysi králové akčních filmů jsou stále na vrcholu sil a točí akčnáky jak za mlada. Jenže když pak takovej stařík přeskakuje jako jinoch mezi vybuchujícími vagóny, něco vám tam nesedí i když jste před filmem viděli reklamu na GS condro. A prozradím, nebudou to ty vybuchující vagony co vám tam nebude sedět. Začátek filmu začal jako zajímavé drama, zápletka s tajemnou dámou ve vlaku a hypotetickou nabídkou též. Jenže pak to začalo jet jak digitální vagón po namaštěných kolejích a to bez brzd. V závěru jsem už čekal jen to, že prezident of USA předá Michaelovi medaili kongresu a poprosí ho zda by mu nedělal prvního rádce v Bílém domě. No, tak to se nakonec nesplnilo a jsem tím vyloženě zklamán. Ale jinak film skončí opravdu dokonale přiblble emericky a snad nic nevyzvoním, když prozradím, že tentokráte zvítězí pravda a láska nad lží a nenávistí. Prostě správňáckej film o správňákovi. No, mohu jen dodat, Liame ! Proboha ! Seber se !!! Povívej se na Nicolase Cage ! Dávám za dva šroubky od krytu na hajzlíku. * * ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě proč Jaume Collet-Serra vybírá tyhle špatné scénáře a pak z nich s Neesonem křešou něco jakž takž koukatelného. V podstatě jde o slabší verzi NON-STOP, kdy začátek flirtuje s Hitchcockovskou zápletkou a pak se zvrhává nelogickými uličkami až k přepálenému akčnímu finále. Sem tam se to vytasí se zajímavým nápadem, na druhou stranu to celé působí strašně uměle a digitálně. Bañosova hudba je ovšem výborná. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Rozhodl jsem se být za decenta, takže napíšu, že se film tvůrcům příliš nepovedl a ty sprosťárny si budu jen myslet. Nikdy jsem neměl nic proti Liamu Neesonovi, takže jsem s ním zachraňoval dceru i manželku, procházel se s ním po náhrobcích a vždycky jsem byl poměrně spokojený, ale do toho vlaku jsem s ním nastupovat neměl. Myslím, že by bylo férové, kdyby měl film podtitul: Jak stárnoucí pojišťovák ke štěstí přišel. To by mě alespoň varovalo. Liam Neeson už na tuhle roli opravdu neměl, příběh byl hloupý a předvídatelný, závěr příšerně stupidní a fakt jsem se nebavil. Druhou hvězdičku jsem udělil za to, že v reálu nebylo ublíženo žádnému vlaku. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Akosi vnútri dúfam, že bude Liam Neeson vo filmoch tohto typu pokračovať. "The Commuter" mi dal presne to, čo som od neho očakával. Ľahký akčný film s dobrým úvodom a možno trošku prestreleným záverom, ale stále uspokojivým. A je super, že všetci herci dávajú svoje role veľmi dobre. Liam Neeson má svoju správnu charizmu a dokáže ukázať svoje talenty. Hudba vo filme je dobrá a záverečné titulky fungujú. Plus ma nenudil. A akcia je relatívne schopná. Plus je to film, ktorý nás necháva hádať kam to celé nakoniec dospeje, a kto je vlastne osobou, ktorá do vlaku nepatrí. Nebudem spoilovať, no niektoré veci som vedel odhadnúť správne, iné ma zase vedeli celkom prekvapiť a fungovali dobre. Čo však vo filme nefunguje je trošku lepšie vyprofilovanie ostatných postáv. O mnohých postavách vo vlaku nevieme nič moc, no majú len určité črty. Bohatý maklér je len proste hovado. Potom je tu dievča, ktoré má problémy so svojim frajerom, a na konci sa rozhodne spraviť správnu vec. A film nám toho viac neponúkne. Takže v tomto smere mohol lepšie s postavami pracovať. A mohol nám toho viac aj povedať o Vere Farmiga. Lebo jej postava je oveľa mysterióznejšia, než by film potreboval. Je super, že Liam Neeson už má po 60-tke a stále dokáže byť celkom schopný bojovať. A dávam mu kredit, že pôsobí veľmi uveriteľne ako bývalý policajt a podobne. Koncept je trošku klasický, realizácia je obstojná. Som s filmom spokojný. Ak bude niekedy v telke, rád si ho pozriem aj znovu. Hodnotenie: B ()

Galerie (108)

Zajímavosti (15)

  • Michael (Liam Neeson) vo filme používa pištoľ SIG-Sauer P226. Členovia jednotky SWAT majú karabíny M4A1. Ostrelovač v závere používa pušku HK417. (ČSFD)
  • Natáčelo se v Pinewood Studios (Anglie) a později také v New Yorku (USA). (PaTeXx)

Reklama

Reklama