Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Julius "Lavi" Lavický byl velký fotbalový talent. Večírky, alkohol, kouření, holky a eskápada za eskapádou mu ovšem ničí slibně rozjetou kariéru. Už dokonce nehraje za Spartu, ze které byl stylově odejit, ale "pouze" za Vyšehrad. Bude sekat latinu v tomto rodinném klubu, řízeném charismatickým majitelem, nebo nás čekají další až mýtické historky? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (344)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřil, že Jakub Štráfek, jeden z účastníků nekonečné žumpy jménem "Ulice", vytvoří něco tak neskutečně nahláškovaného, trefné satirického a zároveň tak vtahujícího. Vyšehrad je až na velmi krátkou stopáž výborným počinem, který se bez skrupulí strefuje do fotbalu a jeho nagelovaných primadon, kteří si ještě pořád překvapivě říkají hráči. Výborná práce! „Vodmala kopal do míče, bylo to nadějný lvíče, pak objevil co je výčep a rázem bylo všechno v píče!“ ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Předně bych chtěla poznamenat, že fotbal mám celkem ráda, negativně zaujatá tedy rozhodně nejsem. Tvůrci nezapřou dobrou znalost prostředí, z něhož si oprávněně střílejí. Bohužel, to je asi tak jediné pozitivum, co mě napadá. Nesedí mi přílišná vulgarita, která čiší téměř z každého druhého záběru, o té verbální se radši ani nebudu zmiňovat. Opravdu vtipné situace bych spočítala na prstech jedné ruky. Sorry jako. (40%) ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Fenomén Lavi mě trochu fenominul. Nevim, smrdí to trochu Okresním přeborem, ale trochu dementnějším. Tohle ocení fotbalisti nebo ti, co mají fotbal rádi, ale já ne, protože nechápu tu jejich mentální mentalitu. Ani jsem se u toho moc nesmál a nebavilo mě to a dokonce mě to ani neLavilo. S trochou nadhledu po pěti pivech bych se možná i pár vtipům zasmál. Přítomnost fotbalových osobností mě úplně míjí... teda domníval jsem se, že to jsou nějací fotbaloví týpci, protože se v tom vůbec neorientuju a je mi to jedno. A ostatní herci jsou snad všichni ukradení z Ulice, ne? ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Píčovina to teda byla řádná, ale za tu krásnou dehonestaci fotbalu autorům patří dík, zvlášť když dokázali obsadit spoustu reálných osobností, ze kterých ještě udělali dementy. Hlášek taky halda a k tomu mě potěšilo, že největšího kreténa ze všech udělali z Limberského. Ač jsem z Plzně, tak je to prostě retard. 90% ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O tomto seriáli som čítal v jednom článku, kde o ňom bolo písané pozitívne, okrem neho tam bolo v rovnakom duchu popísané aj o ďalších seriáloch, okrem iného o seriáli BoJack Horseman, o ktorého recenzii som tam nemal pochýb. Tento seriál svojimi hláškami mal nábeh na kult, ale len nábeh, lebo hlášky sa nedajú veľmi dobre dať do úst plochým postavám, ku ktorým necítite žiadnu empatiu, je Vám z nich trápne a potom Vám je už jedno, čo parodujú, nech je súvis s realitou akokoľvek uveriteľný. Prvé tri epizódy som vnímal ako béčko, ostatné ako veľké nepodarky bez invencie až odpady. Krátka dĺžka epizód možno finálnemu výsledku tiež uškodila, keďže sa nedali veľmi rozvíjať zápletky. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • S druhým scenáristou Petrem Kolečkem se původně vůbec nepočítalo. Kolečko, jenž se fotbalovému tématu s oblibou věnuje, např. spolupracoval na scénáři k seriálu Okresní přebor (od r. 2010) či napsal scénář k TV filmu Zrádce z cyklu Nevinné lži (od r. 2013) byl ale po zhlédnutí prvního dílu Vyšehradu tak nadšený, že osobně vyhledal scenáristu Tomáše Vávru a nabídl mu spolupráci. Na dalších dílech již oba scenáristé pracovali společně. (Šéfik)
  • Seriál se stal tak populárním, že už existuje i vlastní Laviho kolekce oblečení – JL10. (griph)
  • V různých dílech se objeví i několik současných či bývalých profesionálních fotbalových hráčů, např. Lukáš Vácha, Roman Bednář, Jan Rajnoch nebo Radek Sňozík. (NiWi)

Související novinky

Začal se natáčet film Vyšehrad

Začal se natáčet film Vyšehrad

17.09.2020

Po úspěšném seriálu přechází postava Laviho do celovečerního filmu, za kterým stojí jeho původní tvůrci. Film Vyšehrad vzniká v produkci Gangbang production a bude se natáčet do poloviny října… (více)

Reklama

Reklama