Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Julius "Lavi" Lavický byl velký fotbalový talent. Večírky, alkohol, kouření, holky a eskápada za eskapádou mu ovšem ničí slibně rozjetou kariéru. Už dokonce nehraje za Spartu, ze které byl stylově odejit, ale "pouze" za Vyšehrad. Bude sekat latinu v tomto rodinném klubu, řízeném charismatickým majitelem, nebo nás čekají další až mýtické historky? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele SOLOM. k tomuto seriálu (11)

Vyšehrad (2016) 

Seriály bohužel moc nesleduji. Rád bych se na ně podíval, ale z časového hlediska a mé celkové zaneprázdněnosti (práce, psaní recenzí…) to prostě nejde. I proto jsem byl rád, když jsem byl upozorněn na tento miniseriál, jehož epizody nejsou vůbec dlouhé a není jich moc. Ač Baníkovec rád jsem se mrkl na sparťanskou dylinu Laviho, který je typickým příkladem dnešních hráčů (a nejen těch sparťanských). Fotbalový talent vyměnil za gel na vlasy, děvky, chlast a prcání…Což o to i já mám rád výčep a pěkné baby… Štáfek a Prachař si dokázali udělat prdel z několika známých kauz našich rádoby čutalistů i lidí pohybujících se v českém rádoby fotbale a já se mnohdy opravdu nasmál. Mrzí mě však, že kvalita jednotlivých epizod byla opravdu různorodá a většina dílů byla dost průměrná. Vulgarismy a neustálé prcání nebo kecy o sexu totiž po čase omrzí a navíc odešel Prachař, což bylo citelně znát… ()

Rovina (2016) (E01) 

Když se „zrodil“ Vyšehrad, slyšel jsem ze svého nejbližšího okolí jen samé slova chvály. Já si však počkal, až se dotočí všechny díly, abych si je mohl shlédnout pěkně po sobě a navíc nesnáším čekání na další epizody. Jenže postupem času se začali objevovat převážně negativní ohlasy. Má první zkušenost s „dementem“ Lavim byl Derby song – který se mi docela líbil. Přiznám se, že coby celoživotní fanda Baníku - Spartu nesnáším, ale Lavi je typickým představitelem poloviny jejich skutečného kádru (hráčů naší ligy) – a nejen toho sparťanského. Vypatlanec – nicméně vkus na ženské má, to se musí nechat a taky bych rád „prcal Barcu“. První díl byl hodně dobrý, nechyběla vtipnost ani velice dobré herecké výkony Prachaře a Štáfka. Zatím hodně solidní recesní miniseriál… ()

Zápisné (2016) (E02) 

Ono není moc těžké uhádnout, jestli je Lavi opravdu génius nebo spíš ta dylina, ale tento seriál má zatím hodně velkou úroveň. Druhý díl se mi líbil úplně stejně jako ten předchozí. Humor i vtipné momentky (hlášky) opět solidní a mnohdy až „smutně“ pravdivé. Příchod do kabiny Vyšehradu a následné zápisné neměli prostě chybu. Na hlášky typu: Neboj, seženu ti něco mrdatelnějšího, nebo Kováky, to ještě existuje?“ jen tak nezapomenu… ()

Roman (2016) (E03) 

Tak tady se už všechno netočilo jen okolo chlastu a děvek, ale tvůrci se rozhodli zajít ještě o „kus“ dále. Štáfek si roli Laviho doslova vychutnává a já s ním. Prozatím se kvalita tohoto miniseriálu drží na velice vysoké úrovni, přesto již jde zaregistrovat mírné zhoršení. Nicméně Roman a následné testy mě „odbourali“. Dylina vždy zůstane dylinou…Každopádně jsem rád, že se konečně Lavi objevil i na trávníku. Už se těším, s čímže přijdou tvůrci příště… ()

Kabelka (2016) (E04) 

I já zaznamenal postupné zkracování stopáže a nejsem z toho zrovna moc nadšený. Sice už tento čtvrtý díl nemá takovou šťávu jako ty první dva, ale pořád se drží alespoň ve snesitelném průměru a divák se u toho stále zasměje. Sice už to nejsou takové „vypalovačky“ jako v ostatních dílech, ale Lavi i tady vypotí pár trefných hlášek. Nejvíc tady ale zazářil Prachař…Parodie na Limberského povedená, stejně jako honička s fízlama… ()

Škodovka (2017) (E05) 

Rovněž začínám cítit jistou tvůrčí křečovitost, která zde byla místy až moc citelná. Lavi by chtěl do repre, ale prcání partnerek/manželek/přítelkyň reprezentantů je přece mnohem lákavější – no Peltova stará…Nejsem slávista, takže nemám vůči tomuto dílu až takové předsudky, ale musím souhlasit, že jde zatím o nejslabší díl, který se už jen tak tak drží na hraně průměru. Několik trefných hlášek a momentů tu je, ale jinak už to začíná postrádat šmrnc prvních dvou dílů a to hodně… ()

Charita (2017) (E06) 

Je opravdu velká škoda, že Prachař odešel. Lavi je bez něj poloviční stejně jako celý seriál. Přestože mám Noska coby herce docela rád, tak tady mi moc nesedí. Každopádně tento díl není vůbec taková katastrofa, jak ho někteří popisují. Pořád se tu najde dost vtipných momentů, kterým se dá zasmát. I mě potěšila přítomnost burana Řepky – který patřil k tomu nejlepšímu, co tu bylo k vidění. Takže já to prostě zatím pořád vidím na ten průměr. Jen je škoda, že Vyšehrad měl ze startu našlápnuto stát se opravdu skvělým recesním miniseriálem, ale postupně se z něj stává jen další klasický průměr… ()

Máma (2017) (E07) 

Dylina Lavi a jeho máma tentokrát sice zrovna nezazářili, ale dle mého nejde o žádnou katastrofu. Je ovšem pravdou že mě pobavila hlavně první polovina tohoto dílu a Sandra Nováková. V těchto chvílích vše fungovalo tak jak jsem si u předešlých dílů Vyšehradu zvykl a já doufal, že tentokrát to bude další parádní díl. Jenže pak se vše začalo točit převážně okolo matky a jejího píchání – no a bylo po srandě. Místy to až zavánělo trapností. No nic, snad příště to bude lepší, ale v hodnocení této epizody zůstanu rovněž u průměru. ()

Beďar (2017) (E08) 

Jj jebáky jsou pěkné svině, ale Lambrusco? No fuj…Tady u mě Lavi hodně klesl. Díl zase o prcaní, ale jinak to už začíná být vážně slabota. Některým hlodům jsem se vážně zasmál, ale je jich čím dál méně. Jestli to tak bude pokračovat, tak mám obavy, aby neskončil tenhle miniseriál fiaskem. Každopádně náš hrdina má recht, než si kopat s buchtou na branku, to si jít raději pořádně zabušit… ()

Zázemí (2017) (E09) 

Lepší než minule, ale přece jenom tomu chybí ono kouzlo prvních dílů. Co se týká fotbalu (Vyšehradu) opět jen minimum, za to se tento seriál stává přehlídkou keců o píchání. Což o to, občas se tomu člověk zasměje, ale já bych přece jenom uvítal změnu a více Laviho průserů i mimo jeho doupě neřesti. Alespoň že se konečně rozjel i Nosek, který tam byl doteď jen takříkajíc dopočtu a na rozdíl od Prachaře nevýrazný. ()

Zápas (2017) (E10) 

Hurá můžeme slavit. Lavi dal fíka a Vyšehrad končí. Poslední díl se konečně přiblížil kvalitě těch prvních dvou a já se bavil. Nejen hláškou o Peltovi, ale i závěrečnou gólovou akcí. Štáfek tak konečně potěšil diváky, kteří nemuseli poslouchat již dost únavné kecy o píchání a děvkách. Jsem hodně zvědavý, jestli budou ještě někdy v budoucnu další díly, nebo to Lavi zabalí jednou provždy. Jen škoda, že některé díly byli slabšího ražení, protože Vyšehrad mohl být klidně recesní bombou, na kterou jen tak divák nezapomene… ()

Související novinky

Začal se natáčet film Vyšehrad

Začal se natáčet film Vyšehrad

17.09.2020

Po úspěšném seriálu přechází postava Laviho do celovečerního filmu, za kterým stojí jeho původní tvůrci. Film Vyšehrad vzniká v produkci Gangbang production a bude se natáčet do poloviny října… (více)

Reklama

Reklama