Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Julius "Lavi" Lavický byl velký fotbalový talent. Večírky, alkohol, kouření, holky a eskápada za eskapádou mu ovšem ničí slibně rozjetou kariéru. Už dokonce nehraje za Spartu, ze které byl stylově odejit, ale "pouze" za Vyšehrad. Bude sekat latinu v tomto rodinném klubu, řízeném charismatickým majitelem, nebo nás čekají další až mýtické historky? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (344)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Deadpoole, střes se. Máš tady konkurenci! Český antihrdina Bench zasahuje, aby svou demencí a stupiditou dobyl nejedno dívčí a nebo divákovo srdce. Problémem je to, že Obkokot nebo jak se jmenujou, dělají stejný fuck up jako udělali další americká studia u dalších seriálů. Vydáme pět dílů, pak dalších pět, pak třeba tři, a pak ten poslední. S měsíčními intervaly. Geniální. A debilní. Já sám o sobě mám velice barevný smysl pro humor. Ale hold nemám asi přímo ten smysl pro humor v tomto ohledu. Navíc se ve fotbale už pár let neorinetuju. Ale jsem rád, že Štáfek dělá i něco jinýho než Die Straße. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* vysokým hodnocením jsem byl nalákán na tento streamový seriál a i když obsahově jde o tupou až občas přisprostlou srandu a zesměšňování dění kolem současného fotbalu, tak jsem se docela bavil až se za to trošku stydím. Jeho plusem jsou krátké epizodky, takže celý seriál máte do 80minut zkouknutý. Kvalitou je však nevyrovnaný, ale své diváky si evidentně najde a věřím, že s určitým nadhledem může potěšit i filmové fajnšmekry, kteří si k němu můžou odběhnout a odpočinout po sledování kvalitní dramatické produkce ;-) [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Nějak nevím, co vtipného by mi mělo přijít na tom, že se zobrazí skutečnost o vylízaných nejen sparťanských hráčích, kteří prostě do normálního mančaftu, kde nejde o prachy a děvky, nezapadají. A čekat na zápas 12 dílů, sorry jako. Nesympatické postavy, neujasněný koncept (co to chce kritizovat, chce to vůbec kritizovat, a jak?), prostě nelíbí. Každý díl i přes jeho krátkost je odvaha dokoukat. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Sľubný námet, výborný rozjazd, no potom sa zjavne niečo zaseklo. Pauza v nakrúcaní nikomu neprospela a od zvratu s plastikou jednej z dôležitých postáv ide kvalita seriálu od deviatich k piatim. Posun od mimoriadne vtipnej a trefnej satiry smerom až k futbalovému Kameňáku zamrzí o to viac, že k nemu došlo behom mimoriadne krátkej doby a je otázne, či ešte Lavi niekedy nájde stratenú formu. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Řítil se jak lavina... A to se dá říct nejen o Lavim, ale o celém seriálu. Vyšehrad začal a okamžitě se stal hitem, jeden vtip střídal druhý a spousty lidí se skvěle bavilo. První čtyři díly opravdu patří mezi to nejvtipnější, co jsem na obrazovce laptopu letos viděl, jenže pak se podařilo všechno zazdít. Zlom přišel pátou epizodou, kdy za oběť nevtipu padnul někdo, kdo si to nezasloužil a i mnoho těch, co se původně bavilo, se k tomu postavilo zády. Druhou chybou je amatérismus od serveru, který seriál vydával. Ve chvíli, kdy máte obrovský úspěch nevědět, kdy se bude vysílat další díl a hlavně o tom nic neříct, je něco nepředstavitelného. Druhá polovina, která se odvysílala s velkým odstupem, pak působí tak, že už ji vlastně nikdo dělat nechtěl, protože si vtipnou munici vystříleli a některé díly mají úroveň Laviho tréninkové morálky. I když musím uznat, že úplně poslední díl se povedl a dal vzpomenout na ten vtipný začátek. Škoda, tady se podařilo zazdít něco opravdu zábavného... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • Jméno hlavní postavy Julius Lavický (Jakub Štáfek) bylo tvůrci seriálu vybráno velmi pečlivě. Křestní jméno Julius autoři seriálu zvolili kvůli noblesnosti, která k často povrchnímu chování Laviho působí jako protiklad. Tvůrci rovněž věděli, že si současní fotbalisté rádi svá příjmení zkracují a proto za příjmení vybrali Lavický, jež umožnilo údernou zkráceninu „Lavi“. Navíc příjmení nabízelo i přezdívku „Lavina“. (Šéfik)
  • Epizoda je inspirována kauzou odchodu fotbalisty Tomáše Řepky ze Sparty Praha, při kterém údajně ukradl klubovou kasu s příspěvky od hráčů. Sám Tomáš Řepka si zde střihl povedené cameo. (NiWi)
  • Seriál se stal tak populárním, že už existuje i vlastní Laviho kolekce oblečení – JL10. (griph)

Související novinky

Začal se natáčet film Vyšehrad

Začal se natáčet film Vyšehrad

17.09.2020

Po úspěšném seriálu přechází postava Laviho do celovečerního filmu, za kterým stojí jeho původní tvůrci. Film Vyšehrad vzniká v produkci Gangbang production a bude se natáčet do poloviny října… (více)

Reklama

Reklama