Reklama

Reklama

Max Walker je v roce 2004 už deset let zaměstnancem tajné vládní agentury, střežící tajemství stroje času a dbající na to, aby nikdo možnosti cestovat v čase nezneužil ve svůj prospěch. Nekompromisně zasahuje ve chvíli, kdy někdo mění události a tím ohrožuje budoucnost. Ani on sám nesmí daná pravidla porušit, přestože by mohl zabránit nevysvětlitelné násilné smrti milované manželky před deseti lety. Když se mocichtivý senátor McComb rozhodne stroje času použít k tomu, aby získal peníze pro chystanou prezidentskou kampaň: Tento bezohledný kariérista hodlá zasahovat do času – v nově vzniklé budoucnosti má v plánu zlikvidovat agenturu, aby měl volné ruce pro své špinavé plány. Dokáže se mu postavit jedině neúplatný Max… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (219)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Čti! - Wolverine? - Mezi řádky..." Je pravda, že jsem moc z filmografie JCVD neviděl. Ale s jistotou mohu prohlásit, že Timecop je nejlepší snímek jeho kariéry. Film je nadupaný skvělými hláškami a já si ho užívám i po x-tém zhlédnutí. Jean-Claude opět předvádí rozštěp a kop z otočky. Navíc mu role Maxe Walkera neuvěřitelně sedne. Timecop je parádní akční sci-fi, které má v sobě i dojemnou zápletku. Walker přijde o ženu, a i když pracuje pro agenturu, která cestuje v čase, tak jí přesto nemůže jít zachránit. Dokud vše šlape jak má, je klid. Jakmile se objeví na obzoru člověk, který chce cestování časem využít k osobním prospěchům, tak je pouze na Maxovi, aby grázla odhalil a poslal ho pod kytičky. Co se týče humoru, tak na ten se taky dostane. Když si divák vnímá detailů, pak postřehne, že spoustu hlášek je mířeno naprosto trefně. Timecop je pro mě skvělý akčňák z 90tek a to díky hudbě, Van Dammovi, příběhu a hláškám. (94 %) ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Myslim si, ze aj producent Sam Raimi sa pri tomto filme sekol, ked sa ho rozhodol produkovat, ale to sa moze stat kazdemu. V kazdom pripade v case premiery v kine ma nezaujimal scenar, ako skor vizualne efekty z cestovania casom, ale hlavne Van-Dammovske kopance a hlavne v tom obdobi som filmy nehodnotil tak, ako dnes. Sam som bol prekvapeny, ako ma tento film dnes vobec nebavil, ale nastastie ma Van Damme aj lepsie alebo skor zabavnejsie filmy, pri ktorich staci vypnut mozog a jednoducho sa treba len bavit. Tento film este stale patril medzi tie, ktore sa dostali do kin, neskorsie filmy od neho sli uz len priamo na videokazety. _________ Jean-Claude Van Damme - (Walker) +++ Mia Sara - (Melissa) +++ Ron Silver - (McComb) +++ Bruce McGill - (Matuzak) +++ Gloria Reuben - (Fielding) +++ Scott Bellis - (Ricky) +++ Jason Schombing - (Atwood) +++ Produkcia: Sam Raimi +++ ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Od první chvíle, kdy bylo vynalezeno cestování časem, je jasné - že musí být zřízena speciální složka policie, která bude hlídat možné zneužití nové technologie. A že se to nabízí - koupit levně pozemky přes sto lety, a dnes jste boháč. Jedním z policistů je i Max Walker (Jean Claude Van Damme), který odhalí spiknutí sahající až do nejvyšších politických špiček. Jak ale zabránit senátoru McCombovi v cestách do minulosti, a přitom sám přežít? ... Filmy o cestování časem mám docela rád, a proto jsem před nějakým časem zakoupil dvoj-dvd s Timecop 1 a 2. Bohužel nějak nebyl čas se na film(y) podívat, tak až teďka - a musím přiznat, vyhozený prachy. Celkově je příběh hodně přitaženej za vlasy, senátor-politik se chová jako killing machine, aby nakonec opustil svět při spojení se svým minulým já, jako kupa sra.ek. Ani nějakých hezkých bojových scén se od Van Damma tentokrát nedočkáme (jestli si dobře pamatuju, tak akorát jednou provedl svoji legendární roznožku, a toť vše). Fakt nevím, jestli mám chuť riskovat duševní zdraví při shlédnutí pokračování, když víme, jak to s kvalitou pokračování většinou bývá... ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Hlavním tématem filmů, v nichž hlavním hrdinou je tento Belgičan, bývá hra jeho svalů propagovaná prostřednictvím nikdy nekončících samoúčelných rvaček; děj filmu je jakousi osnovou, která této kultovní virtuální kulturistice dává znamení jakés takés umělecké legitimity. Z kategorie odpadu, kam se tyto filmové výstupy zpravidla dají nejlépe zařadit, vybočuje pozitivně několik málo výjimek. Jednou z nich je i TIMECOP, nejvíce zásluhou režiséra Hyamse, specializujícího se - podle mně dostupných informací - právě na vědeckofatanstickou tematiku. I tak si však Van Damme prosazuje na mnoha místech svou. Ke škodě filmu i kultivovaného filmového diváka-fanouška scifi. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Abych se přiznal, tak tenhle film s Van Dammem mi dlouho unikal. Ani nevím proč jsem shlédnutí tak odkládal. Takže jsem to shlédl a zklamaný rozhodně nejsem. Před pustění filmu jsem měl obavy co to vůbec bude za sci-fi. Úvod filmu je teda obyčejný, ale jak se film začne vyvíjet je pořád na co se dívat. První půlhodina filmu, tam se nic extra neděje, samozřejmě je zajímavé sledovat dění postav, děj, chystanou zápletku, stručné vylíčení způsobu cestování časem atd. Van Dammova postava rozhodně zaujme a drží diváka po celý čas filmu. Van Damme je zde v nejlepší formě, předvádí své parádní kousky, výskoky s otočkou, rozštěpy, je furt na co se dívat. Druhá třetina filmu je už lepší, je zde více akce, není teda nějak velkolepá, ale akční scény a nějaké ty výbuch, přestřelky - to vše je bez problému a přehledně natočeno. Pár menších zvratů tu máme, napínavost - takže je film celkem kvalitní. Třetí třetina filmu je opravdu vydařená. Kdyby se film držel příkladem třetí třetiny, byl by to o dost lepší film. Tím nechci film zatracovat, ale ze začátku bylo pomalejší tempo, mohlo být tak o nějaký souboj víc a akci. Nejvíc mě štvala taková nelogičnost v některých scénách, hlavně na konci. Nějak jsem nepobral to propojení budoucnosti s minulostí, např.Ke konci Van Damme jde domů, nevím jestli je to ten starší či mladší. Takže hlavním motivem je sci-fi či cestování v čase a právě tohle mělo být více vysvětleno. Ale nevadí, ze začátku jsem se obával, nakonec mi film sedl. Takže nebýt těchto nelogičností, byla by to výborná klasická VanDammovka. Co se týče hereckého obsazení, to je na tom celkem dobře, každý nějak dokázal krom hlavního hrdiny zaujmout, i hlavní záporák. Hudba rovněž slušná. Ve výsledku nedostávám sice bombu, ale rozhodně výrazně nadprůměrný film, který si ještě určitě párkrát bez problému zopáknu. Celkově hodnotím na slušných 76% = **** ()

Galerie (47)

Zajímavosti (13)

  • Film a komiks se liší v tom, že předchozí časový konflikt v původním komiksu se odehrává v odlehlé hornické vesnici v Jihoafrické republice, kde jsou afričtí horníci strašlivě zanedbáváni a zneužíváni svými bílými majiteli. Tato zápletka se ve filmu nevyskytuje. Zločinec z budoucnosti, John Adam Packer, se snaží ukrást obří diamant, který se nachází v dole. Walker (Jean-Claude Van Damme) se objeví v dole, aby zatkl Packera a přivedl ho před soud. Packer aktivuje high-tech robota lovce/zabijáka, kterého si přivedl z budoucnosti, aby bojoval s Walkerem. Walker v boji zvítězí a rozdrtí robota pod troskami. Podmaní si Packera a předá obří diamant, po kterém Packer toužil, jednomu z černých horníků, kteří zachránili Walkera během boje, Josephu M'Botovi. (Untentrauer)
  • Společnost Cryo Interactive vydala v roce 1995 počítačovou hru „Timecop“, která byla vytvořena právě na motivy tohoto filmu. (Terva)
  • Po dokončení filmu dostal Van Damme nabídku na natočení 3 filmů s honorářem 12 milionů amerických dolarů. Van Damme, v té době závislý na kokainu, však odmítl s tím, že si přeje 20 milionů, podobně jako Jim Carrey. Jeho kariéra pak nabrala negativní směr. (colin70366)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Van Damme bez Seagala

Van Damme bez Seagala

14.05.2009

Ale zato s britským řízkem Vinniem Jonesem. Možná je to nakonec lepší volba – Jonesovi spíš uvěříme, že je druhým nejlepším zabijákem na planetě, než nějakému hrochovi s copem. O čem je vlastně řeč?… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Útočiště v minulosti

Útočiště v minulosti

05.07.2008

Nenachází se pouze ve vzpomínkách vaší senilní babičky. Tohle je myšleno doslova. Akční sci-fi Hiding in Time by se dala zjednodušeně nazvat crossoverem Arnoldova Likvidátora a Jean-Claudova Timecopa… (více)

Reklama

Reklama