Reklama

Reklama

Kukuřičné děti: Přízrak města

  • Česko Kukuřičné děti 3: Sklizeň ve městě (více)
Trailer

Obsahy(1)

Temné vize Stephena Kinga v nejbrutálnějším díle celé série! Eli a Joshua Porterovi, pocházející z Gatlinu, mají krušné dětství. Po smrti svého otce jsou nuceni přesídlit do Chicaga k adoptivním rodičům. Zatímco starší Joshua se poměrně rychle začlení do víru velkoměsta, mladší Eli nezapomíná na své Gatlinské kořeny a začíná ovlivňovat městské děti. V opuštěném skladišti pěstuje kukuřici a připravuje se na návrat démona. Jediný, kdo má dostatek vědomostí a sil na zastavení Eliho řádění, je jeho starší bratr. Odváží se však riskovat smrt svého sourozence? (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

cariada 

všechny recenze uživatele

Hodně dlouho mě to trvalo než jsem to zkouknul. A musím říct ,že jsem byl příjemně překvapen. Film má hned od začátku spád a napětí ,žádná zbytečná omáčka než se něco semele. Nejdřív se Eli vypořádá s opilým otcem v kukuřičným poli. Pak jsou posláni na výchovu do města spolu se starším bratrem Joshuo ,tomu nedělá problém se přizpůsobit novému prostředí. Jenže Eli si vede svůj život a snaží se ovládat jiné lidi což se mu díky kukuřici daří. Každý kdo má náké podezření ,že není něco v pořádku ,je brutálně zlikvidován. Daří se mu ovládat lidi a nutit je ho poslouchat. Jeho bráchovi je jasné ,že je on s tím může něco udělat a tak zjistí ,že ho něco ovládá a že za vším stojí kniha zla ,kterou je třeba zničit. není to jen tak. Nebýt závěrečného proměnění hlavního hrdiny na děsnou obludu ,která vypadala hodně lacině ,mohlo to být ještě lepší. Celé je to hodně krvavé s dobrým scénářem .I herci jsou slušný. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu se mi docela líbila, hlavně úvodní scéna s naštvaným fotříkem. Hlavně výkon herce, který představoval Eliho byl asi nejlepší z celého filmu. Jenže čím víc se blížil film ke konci, vznikala z toho úplná kokotina. Největším vrcholem bylo samotné kukuřičné monstrum a vytažená páteř toho černocha. Ničeho horšího jsem se už nemohl v Children of the Corn dočkat. Tedy prozatím. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Bratři Joshua a Eli jsou po smrti svého otce (na které má hlavně Eli a jeho uctívání Toho, který chodí mezi řádky lví podíl) adoptováni jednou rodinou ve velkém Chicagu. Začíná pro ně život, který až doposud neznali - škola, zábava, sport. Joshua se velmi rychle přizpůsobí, ale Eliho dál zajímá pouze kukuřice. Z venkova si sebou přivezl odrůdu zvlášť odolné kukuřice, kterou pěstuje v sousední opuštěné továrně. Kukuřice ale ke svému růstu potřebuje krev. Spoustu krve .... První půlka se mi docela líbila, až na úplný úvod byl film dalek béčkovosti této série, a spíše si hrál na rodinné drama, jak se mládenci z venkova vyrovnávají s prostředím velkoměsta. Leč pak nastoupila hororová linie, která kromě toho, že byla dost nudná, tak byla i dost hloupá. Logické chyby nepočítaje, vizuální triky tak z minulého století (AHA!, on je to film z minulého století), herci příšerní. Tak jsem se aspoň těšil na závěr filmu, kdy se dal očekávat nějaký velký souboj či něco takového, ale i ten se krutě nepovedl (navíc ta potvora byla extrémně hnusně nepovedená). Takže ač jsem zpočátku uvažoval o hodnocením někde mezi 3 a 4 hvězdičkami, konec mne přesvědčil že víc než 2 si nezaslouží. A když si představím, že mám před sebou ještě minimálně tři díly této série, ach jo.. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak spatny jak jsem cekal. Je pravda, ze ten prcek, kterej mel bejt hlavni zaporak, se spis nez nakej satanovo kamos chova jako rozmazlenej zmrd a zaverecny souboj s "tim co chodi mezi radky" me spis pobavil nez vystrasil, ale na druhou stranu urcitou atmosferu to melo. A i kdyz to ma docela spatny triky, tak nektery smrti byli celkem vychytany a kde jinde najdete jako zabijaka kukurici. Nemuzu srovnavat s minulejma dilama ty sem nevidel, ale me se to docela libilo. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Ono přivézt trochu venkova, do velkoměsta neni úplně špatný nápad, jen ta realizace nedopadla úplně představ. Ale všechno popořadě, nejprve bych chtěl vychválit ty efekty a masky, co tady sou, myslím si že z těch všech Kukuřičných dětí, je na tom trojka nejlépe. Ale bohužel, to nestačí k tomu, aby to byl dobrý film, nebo aspoň přijatelný v určitých mezí. Nejhorší na tom je to, že se opakuje to co bylo v předchozích dílech a nepřináší to nic nového, i ty řeči o tom, jak je ten svět zkažený a mladí sou jediný čistí a neposkvrněný, je to už hodně profláklé. A je velká škoda, že s tím jaký měl film potenciál a dokonce, si ke konci dovolil navodit i lehkou vizi apokalypsy, tak si tenhle film podřezává větev, tím jak celý působí. Místo toho aby byl děsivý, nebo zvrácený, či napínavý, tak je legrační, herci dost přehrávají a celé se to nese v hodně jednoduchém duchu. Ale ty dvě tam dám, jedna je za Charlize Theron a ta druhá za hledání knihy v kukuřici. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Kukuričná biblia je v skutočnosti kniha Stephena Kinga "Nočná zmena" (Night Shift) so zamenenou tvrdou väzbou. (beso74)

Reklama

Reklama