Reklama

Reklama

Ghostland

  • Austrálie Incident in a Ghostland (více)
Trailer 2

Beth a Vera jsou sestry, které se společně s matkou stěhují z města na venkov, kde zdědily po tetičce dům. Beth se věnuje vymýšlení a psaní hororových povídek. Zato Vera je teeneger jak se patří "do větru". Proto je matka musí krotit na každém kroku, protože jsou věčně v sobě. Na benzínové pumpě si v novinách přečtou, že v okolí řádí vrah. Ten navštíví i jejich dům, protože ho Vera vypočítavě urazila grimasou na silnici, když je předjížděl. Nyní musí sestry spojit síly, aby porazily společného nepřítele. (Rodriguez)

(více)

Recenze (255)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Pascal na sebe rád nechává dlouho čekat, protože jeho scénáře vyžadují hodně práce k tomu, aby dokázal stvořit další šokující, nevšední příběh. Tentokrát jsme zamířili do trochu jiného soudku, který naštěstí s duchařinou příliš společného nemá, avšak není záruka, že neuvidíte něco, co tam ve skutečnosti není. Pascal má talent na to šokovat a vystresovat diváka už v polovině filmu, tam se zastavit, osvětlit s pomocí divákovy fantazie, o co tu kráčí a pak se zase vrátit už do zajetých kolejí a dokončit příběh tak, jak k tomu byl určen. Po dlouhé době jsem zase viděla kvalitní home invasion, která číší svou burtalitou, absurdností a rozpačitými záporáky, kteří postrádají lidské vlastnosti a jako bonus jeden výborný twist, který udělá váš zážitek nezapomenutelným. Na pět hvězd to u mě není, protože to téma mi přišlo na Pascala trochu moc ploché, ovšem scénář mě potěšil svou čerstvostí. Palec nahoru. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Tohle nebylo pro moje oko. První čtvrtinu filmu se děje něco, co se vlastně neděje, pak se děje teda něco nějak, ale ve výsledku je to vlastně úplně jinak. Kdyby se míň věnovali ,,snovým” kravinám a víc se opřeli do mlácení a mučení žen, byl bych raději. Nechápal jsem, co všechny na tom tak baví, až jsem zjistil, že je to od tvůrců Martyrs. Teď je mi to jasný. Nic pro mě, v čem bylo Martys alespoň drsný tak tady bylo jak kdyby se po celou stopáž krmilo jehňátko před porážkou, na kterou ani nedojde. 2* a.k.a 30% ()

A.Fish 

všechny recenze uživatele

We are like the dreamer, who dreams and then lives inside the dream, but who is the dreamer? - To docela sedí ne? :) ()

čidlo 

všechny recenze uživatele

Není to špatné ale dost mě to sralo už od začátku. Musím si zopaknout Martyrs jestli se tam taky tak řvalo.. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

bajka o tom jak alice cooper a nejaky obrovsky hovado mrda maly deti :D prijedou borci zabijou rodice a z deti si delaj panenky a uzivaj si..pribeh kde realitu strida predstavivost jedny z holek..celkem vklidu na dobrou noc..dam 3* za prijemny prekvapeni co se tyce pribehu..jinak je film debilni jako vetsina nasich politiku.. :-) ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Ostré jak břitva a od začátku hezky nevyzpytatelné. Krom povedené scénáristické kulišárny jde o poměrně přímočarý horor staré školy, který si na nic nehraje a jede si sebevědomě osvědčenou hororovou klasiku. A daří se mu to velmi dobře. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Voči na plátně. Laugier už potřetí dokázal, že horor ani zdaleka nemusí jet podle šablon, a že největší napětí pramení ze scénáře, ve kterým si nejste jistý vůbec ničím. Geniální prolnutí reality a snění, výteční záporáci, říz. A já jsem se po dlouhý době přistih, že držím palce klaďasům. ()

Copacabana 

všechny recenze uživatele

OMG! WOW! I was really scared! Superštýlový, superšokujúci, a vskutku neobvyklý - horor ako sa patrí. Laugier nesklamal. Z toho mindfucku som mala pomotanú hlavičku poriadne a bála som sa fakt ako malá. Ghostland má poriadny ťah na bránu, ide si nekompromisne svoje až po záver, a celok vyvoláva nepríjemný, znepokojivý pocit. Navyše ide o francúzsku produkciu, pričom vyzerá totálne americky..čo je plusom samozrejme. Za mňa osobne radím k TOP 3 hororom 2018. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Mám zásadný problém so scenárom k tomuto filmu. Tvorcovia sa na nás snažia ukuť ako sa hovorí, "habaďúru". Ono ten twist ale sám o sebe vôbec nešokoval. Len ťažko uveriť filmu, ktorého postavy sa v takmer všetkých dôležitých momentoch správajú príliš nelogicky a konajú na základe potrieb postupu deja. Takýto prístup nie len že zabíja potenciál námetu, zabíja aj celistvú myšlienku autora, ktorá sa ma ako diváka vo forme, v ktorej mi bola podaná vôbec nedotkla. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7,5/10). "Byl pozdní večer, poslední říjen. Večerní říjen byl strachu čas." Nikdy bych nečekal, že mě takto při večeru přepadne chuť na horor. Během toho, co mi pomalu začala kapat slina, jsem si vyhledal můj oblíbený filmový kanál na YouTube a našel si tam video s názvem "7 Nejlepších hororů na Halloween". Volba padla na Ghostland, který byl v jejich pomyslném pořadí na krásném druhém místě. Utřel jsem tedy kaluž ze stolu a dal se do sledování. Byl jsem z výsledku opravdu příjemně překvapen a musím dát tedy tomuto kanálu za pravdu, že se opravdu jednalo o mrazivou zkušenost. Film na diváka působí velice zvláštním dojmem, kdy má z počátku pořádně zamotanou kebuli. S postupem času se však začínají odkrývat a rozplétat děsivé pavučiny hrůzy. Film necílí na strach jako takový, zaměřuje se spíš na psychickou náročnost celého příběhu dvou nebohých dívek. Dominantou celého filmu je skutečnost, že se tato hrůza klidně může odehrát v reálném světě a z tohoto zjištění poté divákovi běhá mráz po zádech. Na děsuplném zážitku ještě přidává nepříjemné prostředí, kde se celý film odehrává. Stará barabizna je už jakýmsi standardem, který k tomuto žánru zkrátka patří. Všudypřítomné panenky jsou jen pomyslným bonusem, který tvoří finální polevu tohoto mrazivého dortu. Moc se mi líbilo, že šikovný režisér Pascal Laugier vzdával během filmu poctu hororovému velikánovi, o kterém jsme se shodou okolností bavili v pondělí ve škole. Jde vidět, že mu byl Lovecraft velkým vzorem, podobně jako pro naši hrdinku. Díky tomu, že je hlavní hrdinka ztvárněná výbornou Emilií Jones, tak věruhodně napsaná, se s ní dokáže ztotožnit nejedna mladá dívka. Ve výsledku je tedy Ghostland hororem, který staví především na vzhledu hororu, které se točily kdysi a s postupem času jich ubylo. Tím pádem je svěžím větrem, který prověří nejednu amygdalu. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus je Ghostland až příliš posedlej utrpením mladejch holek, ale nešokovalo mě to tolik, jako když si v závěrečných titulcích čtu, že tu jejich máti hrála Mylène Farmer. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Osvěžení proti šablonovitým americkým hororům posledních let. Pascal precizně natočil přesně to, co natočit chtěl, i když se mi celkově na 100 % žánrově netrefil. Odkaz na Zombieho potěšil. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

SKVĚLÝ FRANCOUZSKÝ HOROROVÝ THRILLER! Ze začátku to vypadá na klasickou vyvražďovačku, a proto film ze začátku dobře klame. V některých chvílích je to až divný, a laciné, vytvářet takový děj, jenže, ke konci to do sebe tak dobře zapadá, že to bude ve výsledku perfektní. V první polovině filmu nejasno, říkáte si " o co sakra jde?". Ale v druhé polovině, film vyloží karty na stůl a všechno to do sebe zapadá. Herecké výkony jsou výborné. Výtku mám pouze k postavě Beth, ta tam dělala takový VELKÝ HOVNO, že jediný co si zapamatujete od ní je, řev, řev a řev. Ale za to herečka nemůže, takový už je scénář. Režie Laugiera je bezchybná! Atmosféra je tak hutná, že by se dala v některých chvílích krájet. Filmu bych dal 4*, ale závěrečných 10 minut, to vyhouplo na plnou palbu. Chtěl bych ještě zmínit hudbu, ta je velmi dobrá. Je to drsné, dobře natočené, herecké výkony na úrovni, a ta atmosféra, dělají z tohohle filmu, jeden z TOP hororů současnosti. PALEC NAHORU! ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tak letos jsem se podruhé nechal nalákat díky vysokému hodnocení a dopadlo to opět tragicky jako v případě In Darkness. Pan Laugier se nejspíše v rozmezí let 2012-2018 musel udeřit do hlavy nebo prodělat lobotomii mozku jinak si nedovedu představit jak může natočit něco takového (Martyrsu jsem dal 5 hvězd a Tall Man se mě též líbil) . Po slibném začátku cca 10 minut následuje těžká vata cca 40 minut a pak se to rozjede. Bohužel útočníci moc rozumu nepobraly jeden je slepý tlustý plešatý retard s berličkou , který se zmože maximálně na ničení panenek a druhá ženská je tam jen na zabití času jelikož moc (skoro nic nepředvede). Nebýt těch závěrečných minut dám odpad díky tomu to zvýším na 40 procent. Těch 68 procent co to má aktuálně je těžký úlet jak Ghost Stories, kterému jsem dal 3 hvězdy tak i Quiet Place jsou na vyšší úrovni na druhou stranu mě to nepřekvapuje často se zde stává. že průměrný horor je zde vyzdvihován k výšinám , ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Pascal to tentokrát z mého pohledu zpackal. Spoustu uživatelů je z toho uprděná jako neříkám, že je to špatný film, ale jako zfetovaná transka a tupej očuchávač ženských rozkroků mě nepřesvědčili. O zbytku nebudu, ani psát. Dávám 40% ()

MikeZ 

všechny recenze uživatele

Jsem na vážkách. Mesijé Laugier by asi strašně chtěl točit přepálené exploitation škváry jako Rob Zombie, ale zároveň nebýt úplně za sračkaře a mít nějakou tu prestiž v branži. A tak si tu intenzivní uchylárnu natočí, ale nahází tam odkazy na Lovecrafta a meta twist (který mi je ale podezřelé povědomý a trochu smrdí Carpenterem), aby byl za velkého auteura. Ve finále mu to tak celé hraje malinko falešně. 6,5/10, ale zaokrouhluju nahoru, páč jsem blbec a ten zvrat jsem neuhádnul. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Ghostland je super bizár. Je poměrně originální a určitě dobře natočen. Na chvilku si vás Pascal povodí jako loutku v rovinách reality a fantaskna, než jeho trik odhalíte, ale na prd je, že mě Ghostland nedokázal pořádně vtáhnout, aby se mnou zatřepal jak s chrastítkem a pak se mnou mrštil o zem. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Celkom podarený horror ktorý skôr pripomína japonský film. Asi to bude s tou hlavnou herečkou a bábikami, ktoré tu ozaj naháňajú hrôzu a nepríjemný pocit. Ale ako celok a hlavne záver to príliš neprekvapilo, a niektoré scény by sa dali ozaj vylepšiť . Obor a čarodejnica boli ale drsní a poriadne nechutní. 3* ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Martyrs 2 + postmoderní Psycho + psyché jako základ (pro zbourání) vnitřní zdi každého člověka. Pascal v má slabost pro utrpení/vykoupení mladých žen. Jeden z mála současných tvůrců, který nechce podlézat divákovi a zároveň chce, ať přemýšlí a cítí se nepříjemně. 73%. ()

Reklama

Reklama