Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh založený na skutočných udalostiach, odohrávajúci sa v sedemdesiatych rokoch minulého storočia v Poľsku. Mladý a ambiciózny poručík milície, Janusz Jasinski (Miroslaw Haniszewski), dostane za úlohu chytiť sérioveho vraha žien Wieslawa Kalickeho, prezývaného Vampír (Arkadiusz Jakubik). Je však Wieslaw Kalicki skutočne najobávanejším sériovým vrahom alebo nevinnou obeťou systému? (sochoking)

(více)

Recenze (34)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Ambiciózní policista Janusz Jasinski spolu se svým týmem pátrá po sériovém vrahovi žen. V touze za úspěchem leccos vědomě i nevědomě přehlíží, ale vrah musí být dopaden, ikdyž důkazy chybí. Navíc děj se odehrává v době, kdy mít v socialistické zemi sériového vraha je něco nepředstavitelného. Poláci to prostě umí. ()

Dogfish 

všechny recenze uživatele

Není to tak film o seriovém vrahovi a jeho dopadení. Toho už máme v první třetině. Je tu spíš ukázaný morální charakter hlavního vyšetřovatele, který váhá, nebo si spíš myslí, že má asi toho nesprávného. Co pak vše je schopen udělat proto, aby byl upír odsouzený a nevyšlo najevo, že asi udělal chybu... Film je natočený podle skutečné události a pokud to tak probíhalo, tak to teda poser koště. Důležité, že jsme ho chytli a zlikvidovali. Poprava pomocí řetězového zvedáku a navijáku na autě, to se musí američani ještě hodně učit. Jinak z filmu musí mít hlavně radost firma Philip morris, protože tak nahulíno ve filmu jsem ještě neviděl. Pro mě lepší průměr... ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

Další skvělý polský film. Tentokrát podle skutečných událostí ze 70. let, kdy v okolí Katowic řádil masový vrah, což soudruhy značně znervózňovalo. Vrah je záhy s velkou slávou dopaden, z vyšetřovatele je velká hvězda, hotový polský Jacek Bond, užívá si darů v podobě nového bytu nebo barevné televize a gratulací od komunistických pohlavárů. Blbý je, že tak nějak chybí důkazy, že skutečně chytili toho pravého. A teď co, nechá to hrdina být, hlavně že je stranický úkol splněn a někdo je dopaden nebo si dá pár panáků vodky a půjde hlavou proti zdi? Skvělý námět, výborné zpracování. ()

a0001 

všechny recenze uživatele

Poľské filmy sú špičková kvalita, asi jediné čo je z Poľska kvalitné.. Žiaľ a žiaľ aj v tomto filme.. Problém nastáva v atmosfére, pri dokonalých kulisách, kostýmoch predsa len pokulháva dej, chýba dramatickosť príbehu, vraždy sú servírované ako čaj o piatej, jednoducho klasika, kľud.. Ďalší problém, že bolo spracovaných do filmu menej faktov ako by z reality použitých mohlo byť. Keď si prečítame veci o tomto príbehu budeme viac šokovaní ako zo samotného filmu. Škoda.. Tento snímok premárnil maximum, ktoré mohol dosiahnuť a to je veľmi veľká škoda. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadá jako běžná dobře natočená detektivka, ale na pozadí kriminálního příběhu se rozjíždí další události, které jdou mnohem hlouběji a dosahují mnohem dál, než může vidět soudní proces. Vynikající příběh, který nastavuje otázky o vině a nevině. Chvílemi až mrazí v zádech a ten konec je opravdu nesnesitelný. Opravud velmi povedené dílo. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Silný dramatický příběh o bezradnosti, bezmoci a hlavně o síle moci, nespravedlnosti, etice, morálce a tíze svědomí. Vynikající atmosféra, parádní herecké výkony, emotivní síla po celou dobu a v závěru vygradovaná na maximum. Výborná práce. 75%. ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Sledujeme příběh policisty nasazeného na případ sériového vraha s přezdívkou Vampír, který skutečně v Polsku řádil v 70.letech minulého století. Na základě několika nepřímých důkazů zatknou podezřelého, ale pochybnosti zůstávají a policista řeší morální dilema, zda si vezme na svědomí život možná nevinného člověka, jen aby se vyhověl tlaku na dopadení pachatele. Námět zajímavý, ale čekal jsem přece jen trochu víc, neboť polská krimi v posledních letech chrlý dost zajímavé kousky. ()

Awer 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně hnusný film, který odolává všem svodům jednoduché fikční dramatizace i vyslovování definitivních názorů - a tím i jakékoli skutečné katarze - a nechává běžnou, ovšem sračkowoodem naprosto opomíjenou šeď nikoli zdařilého bytí hrát hlavní roli až do konce. ()

redsparrow 

všechny recenze uživatele

Z faktického hlediska to má společný možná tak námět, fakta jsou tady překroucená, je jich tak destina a zbytek je vymyšlený úplně. Problém je, že se to jako film podle skutečného příběhu tváří. Jako psychologický film nebo drama o morálním dilematu hlavní postavy film nefunguje, vzhledem k tomu jak je postava hlavního vyšetřovatele neskutečně mělce napsaná a ostatní postavy jakbysmet. Na krimi se tam neodehrává prakticky žádná detektivní činost a jako thrilleru tomu chybí jakékoliv napětí. Od půlky se to celé táhlo neuvěřitelným způsobem a čekal jsem tedy alespoň nějaký zvrat, ale ten samozřejmě nepřišel (případ jsem si nastudoval až po shlédnutí). Celkem autentické kulisy, ale to je tak všechno. Hodně slabé. ()

Franky 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film. Prví čo som od Poliakov videl no tromfol vela žánrovo podobných s USA. Film takým nevtieravím spôsobom človeka pohltí a na konci už sa na to tažko pozerá,lebo človek by si prial trochu iný koniec,ale bohužial realita je taká aká je...aj keď som nikde nenašiel či sa naozaj jedná o skutočný prípad,verím,že podobné svinstvá sa diali a možno aj stále dejú... ()

Petein 

všechny recenze uživatele

Skvělý retro krimi pohled na případ největšího masového vraha Ojcizny. Úžasně dobové se všemi socialisticko-komunistickými výdobytky (pro dobytky) jako talon do telewizora kolorowego. Osobními a stranickými zájmy zpochybněné a zmanipulované vyšetřování, kdy při srovnání těchto zájmů na straně jedné a možná nevinně promarněným lidským životem na straně druhé to opravdu mrazí do morku. Co nám záleží na jednom podezřelém, když už jsme hrdinové za jeho dopadení, vlastní chybu nepřiznáme a společnost je spokojena...Luxusně zvládnutě hlavní role ze strany herců Haniszewskiego a Jakubika a pěkná režie Pieprzycy. ()

soloMCFC 

všechny recenze uživatele

Nie jestem morderca. Celou dobu jsem žil v tom že vrah musí být někdo jinej ,prostě musí,kdyz jsem si po konci filmu přečetl jak celý proces opravdu měl probíhat ,tak mě to docela nasralo. Pořád jsem čekal ,že nastane nějakej zvrat...Ne nedočkal jsem se ,možná moje chyba protože takhle se to prý prostě stalo ,ale nemůžu si pomoc že první hodina filmu je v celku nuda . Socialistická forma z toho teda čiší všemi směry i možná to přispělo k oné nudě , doslova mě to sralo,ale to bude tím že jsem dítě devadesátek a tohle me už minulo obloukem. Jakmile se rozezněla hudba kdy detektiv vyrážel na špacír, přišlo mi že koukám na Vaculíka z osmdesátek. Špatný film to určitě není já mám polský filmy fakt rád, ale tady jsem se zřejmě minul přesto že mám rád detektivky. ()

Reklama

Reklama