Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Torkild, vodca gangu kodaňských zlodejíčkov, túži uskutočniť  svoj posledný zločin, ktorý mu zaistí bezstarostný život v cudzine. Stretne ho šťastie v podobe Muža z Fara, bezcitného kriminálnika, ktorý ho najme spolu s tromi kumpánmi, aby ukradli vrece so štyrmi miliónmi dánskych korún. Štvorlístok sa rozhodne utiecť do Barcelony. Cestou sa im však rozbije auto, pričom objavia opustený dom, ktorý býval reštauráciou.  Tak sa im ponúkne  šanca vybudovať si rodinný život, ktorý im vždy chýbal... (Film Europe)

(více)

Recenze (244)

Petroff 

všechny recenze uživatele

- "Co čumíš? Seš hluchá nebo co? Říkám, co čumíš? Budeš civět? Ty seš ale hnusná. Velká, tlustá kráva. Kráva zasraná." ... BUUMMM - "Co to děláš? Střílíš mý krávy?" - "Já nevěděl, že byla vaše." - "Tu krávu mi zaplatíš! Čím jsi ji to zastřelil?" - "To je Desert Eagle. Izraelská, vojenská. Největší pistole všech dob. Vemte si ji. Za tu krávu." ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Buď je to gangsterka maskovaná za pohodovou a až meditativní životní přestavbu... nebo je to naopak? Čtyři kriminálníci z Kodaně bůhví proč otvírají hospodu někde na vesnici. Skvěle zahrané charaktery, s vysvětlovacím flashbackem do mladí dokonale dotváří omáčku k silné pointě, která i když je vylhaná, tak jí chcete věřit. Jensen dokáže příběhy konstruovat originálně, civilně a s vtipem. Hajný se samopalem v závěru válí. Co čumíš ty krávo? ()

Reklama

kagemush 

všechny recenze uživatele

Tak Thomsen a Mikkelsen si tu hezky nacvičili bubu kukuče na ty svoje Proctory, případně Hanibaly ,- takže za to i za ty pivní pasti u pláže a protože stejně tenhle týden v TV nic lepšího nebylo,  to nakonec na slabší čtyři hvězdy je. - Ještě že tu máme takové pofiderní staničky jako je např. Film+, páč nevím, kde jinde bych po dvacetitřech letech od vzniku filmu na tohle někde narazil. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Blikající světla v sobě prazvláštně mísí žánry komedie, krimi, trošku akce a hodně absurdity. Toho posledního jmenovaného především ;-). Ze začátku jsem nad tím trošku vrtěla hlavou, ale pak jsem si to začala vychutnávat, oni totiž ti čtyři kamarádi jsou takoví lůzři a průšviháři, že jim nakonec musíte fandit, i kdybyste nechtěli... Postupně poznáme jejich neradostné dětství, nehostinné domovy a tím pádem i důvod, proč je každý z nich takový, jaký je, blikající světlo ve tmě. A nyní jsou na cestě s kufrem plným peněz, rozhodnutí konečně si užívat života. Kvůli zranění jednoho z nich se však musí na dva týdny ukrýt v polorozpadlé zavřené hospodě v lesích a tam... tak nějak symbolicky nachází každý sám sebe. Teď jen zbývá otázka, jak se to bude zamlouvat Faeřanovi, který si je na loupež toho kufříku najal... Přísahám, že jsem do úvodu nevěděla, že tam hraje i Mads, ale role praštěného zlodějíčka se zálibou ve zbraních mu sedla jak ušitá. Pro mě čistý průstřel.. chci říct, zásah. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+4* po čase jsem se vrátil k tomuto Jansenově celovečerní režijní prvotině, kterou jsem tehdy z jeho filmů viděl poprvé. Setkáme se tu s jeho typickým absurdním humorem i sehranou partičkou herců. Drsným a surovým chováním nešetří, ale není tak bezúčelné a za vším je podvědomá snaha ochránit "rodinu", a proto mu svým zvláštním způsobem nechybí srdce. Nakonec se z toho vyklube příjemný film, které se už moc netočí. Kombinace akce, citu a humoru drží film v rovnováze a uzavírá vše v dokonalý celek. Z původních 5 hvězdiček trochu uberu, hlavně kvůli zdlouhavému rozjezdu, abych vyzdvihnul Adamova jablka, která považuji zatím za vrchol jeho tvorby. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama