Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v zoologické zahradě usmrtí ve výběhu hroch mladou ženu, vypadá to jako nešťastná náhoda. Detektivové ovšem tuší, že pravda je jiná. Kapitán Exner, uhlazený bonviván a lamač dívčích srdcí, řeší zločiny vždy elegantně a s vtipným nadhledem, jak se sami přesvědčíte v prvním z nové řady televizních setkání s nejznámější postavou české detektivkářské školy natočené podle románů Václava Erbena. (TV Prima)

(více)

Recenze (52)

triatlet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonalé. Jako uspávací prostředek naprosto dokonalé. Herecké obsazení potěší, ale děj je natahovaný. Vyšetřovatelé jsou na volné noze, že se scházejí u Exnera, připadně Exner chodí k podezřelým na návštěvy? A chová se tam jako doma. Příprava nápojů zbytečně protahuje děj a "vtipné" dialogy jako "Já chci bez mlíka a cukru. " "Já chci s mlíkem a cukrem." jsou spíš trapné... Hudební doprovod naprosto nekoresponduje s dobou, působí jako parodie. Kabriolet je zatím taky nefunkční. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další Prima krimi, na které je znát šablonovitost všech kriminálek té komerční stanice tak, že všechny vypadají stejně ( jeden způsob vyprávění, obvykle málo zapamatovatelný případ, jeden typ humoru jako by to psala jedna osoba, žádná nahota ani bradavka, jedna stopáž), ale když budu hrát hru " Najdi deset rozdílů tak mne Kapitán Exner celkem pobavil protože: 1) naprosto fantastický výkon Michala Dlouhého ( postava v takové hrané poloze je celkem odlišující se v českých seriálech) 2) historická souvislost s Exnery minulosti, že člověk může porovnávat ( nejlepší byl dle mne Kodet ) 3) hudba, která evokuje klasické detektivky s detektivy alá Phil Marlowe , navozující retro i díky tomu pěknýmu autu 4) kvalitní celkem neseriálové obsazení 5) Vica Kerekes - na tu se hezky kouká, ačkoliv tady je jen jako přívěšek nesouvisející s dějem. ()

Reklama

LexBarker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První dojmy spíše dobré, v každém případě jsem rád, že se - na naše poměry - výjimečný kapitán Exner dostal opět do filmu. Michal Dlouhý je dobrý herec a v roli elegána Exnera nebije do očí. V záplavě krimi seriálů se jedná o celkem originální pojetí a pokud to tvůrci zvládnou udržet až do konce, tak budu moc napsat, že se jedná o lehký nadprůměr... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až moc natahované skoro nic. Exner působí spíše jako bonviván, nikoli elegán, v eleganci jej trumfuje Nárožný. Hudba připomínající léta šededesátá působí rušivě, spolupracovníci typu Pat a Mat jsou zatím divní. Uvidíme, co bude dál...ale případ by se dle mého vešel do jednoho dílu. Holt reklama si žádá své. Potěšil mě naopak semtam vtip. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

50% — Seriál samozřejmě neujde srovnávání. Vzhledem k případům rozděleným do dvou epizod bude nutně srovnáván s Temným krajem. Tady Exner vítězí, řekl bych o parník. Je to způsobeno především předlohou Václava Erbena, kterou nějak zásadně zničit by vyžadovalo značné úsilí, snad sestry Bártů by měly šanci. Takhle nám zbyl minimálně smysluplný detektivní příběh. Druhé srovnání je s předchozím filmovým a televizním ztvárněním kapitána Exnera. Já pamatuji tři: Jiří Vala v Pokladu Byzantského kupce, Jiří Kodet ve Smrti talentovaného ševce a pak Petr Kostka v televizní hře Bláznova smrt. Podle předlohy V. Erbena byl ještě natočen film Čas pracuje pro vraha, ale tam se hlavní hrdina nejmenoval Exner ale Marha, tak ho nebudu počítat. A pak ještě TV film Dialogy pro klarinet, cimbál a bicí, kde hrál Exnera Karel Heřmánek, ale ten jsem neviděl. Mně osobně se z Exnerů nejvíc líbil Jiří Kodet a nejméně Petr Kostka (jeho Exner byl arogantní, nesympatický, žádná noblesa). Michala Dlouhého řadím někam do té lepší poloviny, nemám s jeho pojetím Exnera zvláštní problém, snad jen ten staromilský účes se do současné doby moc nehodí. A taky to jeho pedantství se blíží spíš k Hercule Poirotovi (usedání na kapesník apod.). Škoda jen, že se autoři shlédli v tom schématu dvou dílů na příběh, to, myslím, seriálu především uškodí. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Vica Kerekes (Steinová) odmítla dublérku ve scéně, kdy jí málem srazí auto. Herečka do natáčení šla tak naplno, že si odřela a narazila koleno. Když se v následující scéně ošetřuje koleno peroxidem, tak to není namaskované, ale to je opravdové. „Bylo to technicky nesmírně náročné, protože už jen umístit kameru na auto veterána, abychom neublížili ani autu, ani kameře, nebylo nic snadného. Pak se musela scéna dobře nacvičit, aby tam Vica vběhla v pravou chvíli a to auto jelo určitou rychlostí, aby to opravdu vypadalo nebezpečně, to všechno opravdu zabralo několik hodin,“ prozradil režisér o natáčení nehody s Kerekes, která byla jednou z nejdéle natáčených scén seriálu. (Duoscop)

Reklama

Reklama