Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve městě Fairwater dochází k dalšímu podivnému úmrtí na srdeční selhání. Obětí je sedmatřicetiletý Chuck Hughes. Za čtyři roky již takhle zemřelo přes třicet lidí. Vše začalo po aféře s Johnym Bartlettem, který v záchvatu šílenství zastřelil dvanáct lidí. Byl popraven a odsouzena byla i Patricie Bradleyová, která ho oddaně milovala. Ta ale byla po pěti letech propuštěna a žije ve starém domě s matkou. Na pohřbu Chucka Hughese se objeví Frank Bannister, který se zabývá výzkumem psychoaktivit. Seznámí se s manželi Rayem a Lucy Lynskeyovými. Oba pozorují podivné přízraky a Frank jim nabídne svoji pomoc... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně čtvrtá Peterova parodie a poprvé to nebude za 5*, což mě trochu mrzí. Film mě totiž bavil a líbil se mi, jen jsem čekal podstatně víc humoru. Jinak to ale byla slušná jízda se spoustou dobrých nápadů a vychytávek (režisérova fantazie opět pracovala na plné obrátky). Kromě menší dávky humoru se Přízrakům moc vytknout nedá, přece jenom jde o parodii, která si hned od začátku stanoví vlastní pravidla, ta úmyslně porušuje a tím se vysmívá mnoha žánrovým klišé duchařských hororů. Může si dovolit takřka zabít člověka a pak mu s hurónským smíchem vrátit život přesně tak, jak to bývá ve velké většině vážně tvářících se žánrovek. Funkční výtah v x-let zaniklé nemocnici? Žádný problém. V nebi vám řeknou, že ještě nepřišel váš čas a do toho vám zesnulá exmanželka přeje, abyste byl šťastný? Sen nejen všech vdovců. Problém ovšem je, že jsem si tyhle věci uvědomoval až zpětně, v danou chvíli totiž tolik nevyzněly. Pravděpodobně je u tohoto filmu nutnost zhlédnout ho znovu, aby si divák vše patřičně vychutnal, resp. v mém případě tomu tak zřejmě bude. Přes jistou nevyrovnanost to tak celkově vidím na slabší 4* a někdy v budoucnu si rád dám repete. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Vždy si rád pozriem túto komédiu a dnes som práve na takýto štýl filmu mal chuť. Hovorím komédia preto, že horor sa tu ťažko hľadá a okrem dobre spracovaného smrtáka som nevidel, že by to malo niečo z hororu. Ale ako komédia to má vysokú úroveň a podobnosť s Ghostbusters či duchom nie je určite náhodná. Okrem svižného deja s vtipných scén , film má i vynikajúco hrajúcich hercov a to na všetkých postoch. Kladný hrdina je istý, ale tých záporných je tu oveľa viac a sú ukážkový. Čí je to po smrti bažiaci Jake Busey alebo milenka pripomínajúca Carrie a to Dee Wallace či úlisný policajt pripomínajúci Beana Jeffrey Combs. Je tu ukážková zostava , čulý ruch a celkom veselý hlaškujúci duchovia. Mam slabosť na tento film a vždy sa rád  vraciam do jeho spoločnosti. Je to za silné 4*. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tušil jsem, proč jsem se tomuhle filmu tak dlouho vyhýbal. Průměrný duchařský příběh, co příliš komediální není, o čistý horor také nejde, a ke všemu je místy děsně utahaný a nezáživný. Akce je zábavná, to ano, hlavně potyčka na hřbitově a pak závěrečný boj o život. Potěšil mě J. Combs, byť hrál idiota, méně mě potěšil M. J. Fox, páč nemám rád, když je hlavní hrdina blb. Výborná naopak byla démonická J. McCarthyová v roli matky. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Slušná zábava, ale kdyby se Jackson tolik trikově nepředváděl a odpustil si výrazný komediální nádech, dovedl by ten příběh i uspokojivě děsit. Takhle to vypadá, jako by si Marty McFly jenom odskočil na Novej Zéland nezávazně zablbnout s duchy, než zas začne řešit vážné záležitosti s cestováním v čase ... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Keby som na seba chcel nechať strieľať, presťahujem sa do L.A.“ Novozélandský splatter/gore zázrak Peter Jackson (BAD TASTE – VESMÍRNI KANIBALI, MEET THE FEEBLES, BRAINDEAD – ŽIVÍ MŔTVI, NEBESKÉ STVORENIA, ZABUDNUTÉ STRIEBRO) mal v Hollywoode v 90. rokoch pôvodne debutovať už neviem koľkým HELLRAISEROM alebo remake KING KONGA. Nakoniec tak spravil v roku 1996 v produkcii Roberta Zemeckisa, ktorý mal napriek záľube pre „rodinné trháky s hodnotou“ vždy slabosť aj pre krváky s črevami a mozgami. Jackson si zo Zélandu do USA prepašoval dvorných spolupracovníkov (scenáristka a manželka Fran Walshová, strihač Jamie Selkirk, maskér Richard Taylor – ktorému pomohol kultový Rick Baker) a za malý peniaz stĺkli fajn hororovú komédiu o čosi ako exorcistovi (Michael J. Fox), ktorý sa priatelí s troma duchmi, vysiela ich do domov, ktorých obyvatelia ho zavolajú, on ich príbytok akože zbaví Zla a zinkasuje za to balík dolárov. Čo sa ale stane, ak v meste začne vyčíňať „skutočný“ prízrak s kosou, vraždiaci obyvateľov pokojného mestečka po desiatkach? Dobrý scenár, dobré nápady (lietajúce bábätká), dobré triky a predovšetkým dobrí herci – rozpadávajúci sa John Astin ako šerif, Chi McBride ako Afroameričan zaseknutý v 70. rokoch, Jake Busey robiaci radosť otcovi, Jeffrey Combs dokonca ako „paranormálny agent FBI“ prekonáva svojho kultového Re-Animátora a totálnou chuťovkou je maniakálny R. Lee Ermey v drobnej parafráze na svoju najslávnejšiu rolu (výcvikový seržant z OLOVENEJ VESTY ako cholerický duch s dvoma guľometmi). Mínusom je, že to proste (tak akosi „celkovo“) nie je nič vynikajúce, ale je to len slušná oddychová drsná zábava s pár logickými nedostatkami (kam sa vytratil duch-pes?). ()

Galerie (92)

Zajímavosti (26)

  • Jméno postavy Lucy Lynskey (Trini Alvarado) odkazuje na herečku Melanie Lynskey, která vedle toho snímku ztvárnila roli i v předešlém Jacksonově filmu Nebeská stvoření (1994), který byl zároveň jejím debutem. Melanie se zde navíc mihne v jednom záběru na policejní stanici, kde zapisuje svědeckou výpověď Lucy. (Lorge)
  • Danny Elfman byl natolik unesen předchozím Jacksonovým filmem Božská stvoření (1994), že poprosil, zda by nemohl k tomuto skládat hudbu, aniž by věděl, o čem vlastně film je. (Rocky62)

Reklama

Reklama