Reklama

Reklama

OA

(seriál)
  • USA The OA
Trailer
Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2019), 14 h 43 min (Minutáž: 31–71 min)

Hrají:

Brit Marling, Will Brill, Emory Cohen, Patrick Gibson, Brendan Meyer, Ian Alexander, Scott Wilson, Robert Eli, Marcus Choi, Chloe Levine, Nikolai Nikolaeff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Sedm let po svém zmizení se mladá žena vrací se záhadnými novými schopnostmi a společně s pěti neznámými se vydává na tajnou misi. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (132)

sedlo03 

všechny recenze uživatele

Kvalitativně vyrovnaný seriál, který asi na nejvyšší mety útočit nebude, a to z několika důvodů. Přestože režie a herecké výkony jsou skvělé, příběh mírně pokulhává, dějová linie odehrávající se v současnosti není až tak zajímá a pro mě největší minus je finále série, které nenabízí uspokojivé zakončení příběhu (nebo alespoň něco, s čím můžete spokojeni, dokud nebude nová série), přestože pár náznaků tam je. Každopádně pokud máte rádi Stranger Things a celkově Netflix a nebudete mít přehnané očekávání, čeká vás poměrně slušná jízda. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Nevím, co si o tomto počinu myslet.. První půlka první serie je spíš takové tápání, kdy místy máte pocit, že ztrácíte zbytečně svůj čas, nicméně někde v pozadí vaší mysli vás to nutí pokračovat, protože to ve vás probouzí hlad zjistit, o co vlastně jde a hlavně jak to skončí. A ono to skončí divně, otevřeně, vlastně tak, že stejně nevíte, co teda. Druhá série je na tom podobně (zatím mám za sebou dva díly), kdy začátek je šíleně divný a vy nechápete, jak máte navázat na konec první série, ale postupně, s odkrýváním jednotlivých dílků, to začnete skládat do sebe.. Nicméně zatím zůstávám u třech *, protože třetí série se nedočkáme a jestli tu druhou nechají skončit podobně, jako první, tak to bude pro mě propad do čistého zoufalství nevědomí a divoké fantazie. A to já fakt nerad. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Asi nic co by mě ve výsledku nějak oslovilo. Údajně stejně povedený Netflix kousek jako Stranger Things. Tak to už vůbec. Problém už jenom se samotným seriálem je takový, že je pro mě tak těžké u tohoto seriálu tak udržet pozornost, že jsem asi teprve ve čtvrtém díle zjistil o čem to asi přibližně je a ve třetím díle jsem zjistil, že je hlavní postava vlastně slepá. A tohle by se nemělo stávat. Je mi jasné, že v tom hraje roli i možná moje nevole ve sledování, ale i přesto není moje práce, abych se nechal zaujmout nějakým seriálem. To on musí udělat sám tím jak je udělaný. Ale chápu, že sto lidí, sto chutí. Mám docela problém s tím, že ten seriál je vlastně i nedokončený. Asi bude víc sérií, ale i tak jde o to, že já si sám ani nejsem jistej, na co jsem vlastně koukal. Tohle nebylo rozhodně něco, co by silně zaujalo mou pozornost. Prostě ne. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zcela jistě se tomuto seriálu nedá upřít kvalita. Vynikající herci, solidní kamera, režie a scénář, který si s diváky vcelku zdařile pohrává celých osm dílů. Jediné co bych vytknul...pokud bych chtěl, je pár scén, kdy Prairie vypráví příběh ze svého pohledu a tvůrci nám ukazují i to, co rozhodně vidět nemohla. Ale to je jen drobná výtka, protože ve finále je to všechno o něčem jiném. O čem? Nu...chvíli je to drama, chvíli mysteriózní příbeh, pak zase drama, pak se to smíchá, pak zase oddělí a nakonec... :o) Pokud nepovažujete možnost života po životě za hloupost a je ve vás kus esoterična, pokud jste si mysl nenaplnili jen skepsí a rozumem, pokud ve vás Moodyho Život po životě nechal otazníky...bude se vám to líbit. Ale jestli patříte k těm, kteří při slovech anděl, karma, dimenze, zázrak... protáčí panenky, tak neztrácejte čas, bude to pro vás jen hromada keců. Pro mě, který byl nadšený třeba z Výchozí bod (2014), to bylo fajn, i když se přiznám, že jsem nebyl tak nabuzený, abych to sjel celé v kuse, což normálně u kratších seriálů, které mě opravdu zaujmou dělávám. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Parádní a správně podivná záležitost. Na jeden zátah jsem to nakonec nedala, přece jen je to místy natolik ujeté, že to člověk potřebuje nechat uležet, ale to vůbec není na škodu. Seriál sází hlavně na pečlivě budovanou atmosféru a téma, se kterým si tvůrci opravdu vyhráli. Do značné míry artová záležitost, kterou samozřejmě ne každý konzument stráví. Pro ty, kteří mají rádi neotřelá díla, je to ale vyložená lahůdka, a to i po herecké stránce. Vedle spolutvůrkyně Brit Marling, jež je v hlavní roli zkrátka úžasná, stojí za zmínku i Jason Isaacs, který se opět vrací k záporáckým rolím. 1. série - 100% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • V 1. minutě, když doktor Roberts (Emory Cohen) posiluje, slyšíme v pozadí skladbu „Ordinary World“ od anglické kapely Duran Duran, která vyšla na jejich sedmém studiovém albu nazvaném „Duran Duran“, které bylo přezdívané „The Wedding Album“ a jenž vyšlo v roce 1993. (Trajektt)
  • V druhej epizóde seriálu New Colossus, prehovorí fotograf na Prairie (Brit Marling), aby si získal jej pozornosť "Prairie, toward the sound of my voice." čo vo voľnom preklade znamená (smerom k môjmu hlasu). Ide o odkaz na film Sound of My Voice (2011), aký je rovnako od tvorcov The OA. (Evee04)
  • Brit Marling, která hrála Oa, na sociálních sítích přiznala, že když se o zrušení seriálu dozvěděla, tak si spolu s jedním z producentů Netflixu pobrečela. (Cooller)

Reklama

Reklama