Reklama

Reklama

OA

(seriál)
  • USA The OA
Trailer
Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2019), 14 h 43 min (Minutáž: 31–71 min)

Hrají:

Brit Marling, Will Brill, Emory Cohen, Patrick Gibson, Brendan Meyer, Ian Alexander, Scott Wilson, Robert Eli, Marcus Choi, Chloe Levine, Nikolai Nikolaeff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Sedm let po svém zmizení se mladá žena vrací se záhadnými novými schopnostmi a společně s pěti neznámými se vydává na tajnou misi. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (132)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Parádní a správně podivná záležitost. Na jeden zátah jsem to nakonec nedala, přece jen je to místy natolik ujeté, že to člověk potřebuje nechat uležet, ale to vůbec není na škodu. Seriál sází hlavně na pečlivě budovanou atmosféru a téma, se kterým si tvůrci opravdu vyhráli. Do značné míry artová záležitost, kterou samozřejmě ne každý konzument stráví. Pro ty, kteří mají rádi neotřelá díla, je to ale vyložená lahůdka, a to i po herecké stránce. Vedle spolutvůrkyně Brit Marling, jež je v hlavní roli zkrátka úžasná, stojí za zmínku i Jason Isaacs, který se opět vrací k záporáckým rolím. 1. série - 100% ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane ľudia povedia, že to má myšlienku s presahom, hlbší dej a atmosféru. Na druhej strane, že sa jedná o niečo, kde nefiguruje žiadna logika, je to plné metafyzických kecov, ale tvári sa, že vám to chce niečo veľmi dôležité zdeliť a tí inteligentní na to prídu a nemusia to mať na rovinu povedané. Pravda je asi niekde medzi a jednoduchá myšlienky je zaobalená vo vrstvách naoko uhladeného, no pre mňa vrcholne nevkusného balastu. Nijako veľmi ma to nezaujalo, nijako veľmi ma to nepobúrilo, niet dôvodu pozerať ďalšiu sériu. 8/8 - 55% ()

Reklama

Milky. 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavá levičácká mysteriozní kravinka pro mladé publikum, která lehce znechucuje unyle pomalým dějem a naprosto kurví dojem nesmyslným koncem. Asi jako když měsíc balíte holku, pak vás konečně dotáhne domů a když už ji položíte na postel a sáhnete na kozy tak dostanete facku a vykopne vás z bytu. Asi tak nějak to finále po všech předchozích dílech působilo. A nemluvím jen o scénáři. Opravdu si někdo myslí, že magor přijde vystřílet školu, po pár dávkách vleze do jídelny a jen tak si pochodí kolem 150ti lidí krčících se pod stolama a pak se zvědavě podívá jak 5 magorů cvičí Tai Chi a nikoho nesejme? ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Bacha na MEGASPOILERY. :-) Hovorí vám niečo meno Silvia Šuvadová? Ak nie, odporúčam jej videá na you tube. Nebudete chápať. Verte mi. Ale poskytne vám to istý uhol pohľadu, akým môžete nahliadať aj na tento (ten nový pubertálny výraz ma fascinuje, tak ho musím tiež použiť) mindfuck. Kým INÁ ZEM bola ešte vo svojom vyznení pomerne konzistentná, tu sa hlavná hrdinka naozaj rozbehla vo veľkom štýle a servíruje divákom posmrtnú jazdu do iných dimenzií (v nich napríklad môžete vidieť akúsi indickú bosorku, ktorá si sedí kdesi v okolí Aldebaranu alebo Orionu a oslepuje nebohé dcéry láskavých ruských oligarchov). Vodí za nos FBI a navyše (!) dokáže diabolskou choreografiou vyviesť z rovnováhy aj neboráka školského strelca. Ale budem spravodlivý a musím udeliť aspoň 3 liečivé pohyby. Režijne je totiž tento post new age mix zvládnutý na výbornú. A Isaacs je ako vždy bezchybný. Apropo porovnávať toto s nepomerne dokonalejšie zvládnutými a aj prepracovanejšími LEFTOVERS je absolútny (a zasa to musím napísať) mindfuck. (5.1.2017) ()

arbitr 

všechny recenze uživatele

Konečně něco "Lynchovského" :) Pro mě naprosto originální a různé teorie rozvíjející zážitek, o kterých se dá s dlouze dikutovat. U nás doma jsme se na tom jestli JE nebo NENÍ rozhodně neshodli. Pomalé tempo může leckoho odradit, ale radím vytrvat a na konci budete mít stejně pocit, že to mohlo být klidně ještě pomalejší a delší. Doufám v pokračování, ale i kdyby nebylo, je tady možnost vymyslet si ho sám. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • Brit Marling, která hrála Oa, na sociálních sítích přiznala, že když se o zrušení seriálu dozvěděla, tak si spolu s jedním z producentů Netflixu pobrečela. (Cooller)
  • Speciální pohyby, které některé postavy v seriálu dělají, vytvářel Ryan Heffington, který se proslavil především díky choreografii k nejúspěšnějším klipům zpěvačky SIA. (Martrix)

Reklama

Reklama