Reklama

Reklama

OA

(seriál)
  • USA The OA
Trailer
Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2019), 14 h 43 min (Minutáž: 31–71 min)

Hrají:

Brit Marling, Will Brill, Emory Cohen, Patrick Gibson, Brendan Meyer, Ian Alexander, Scott Wilson, Robert Eli, Marcus Choi, Chloe Levine, Nikolai Nikolaeff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Sedm let po svém zmizení se mladá žena vrací se záhadnými novými schopnostmi a společně s pěti neznámými se vydává na tajnou misi. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (132)

Milky. 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavá levičácká mysteriozní kravinka pro mladé publikum, která lehce znechucuje unyle pomalým dějem a naprosto kurví dojem nesmyslným koncem. Asi jako když měsíc balíte holku, pak vás konečně dotáhne domů a když už ji položíte na postel a sáhnete na kozy tak dostanete facku a vykopne vás z bytu. Asi tak nějak to finále po všech předchozích dílech působilo. A nemluvím jen o scénáři. Opravdu si někdo myslí, že magor přijde vystřílet školu, po pár dávkách vleze do jídelny a jen tak si pochodí kolem 150ti lidí krčících se pod stolama a pak se zvědavě podívá jak 5 magorů cvičí Tai Chi a nikoho nesejme? ()

Devilian odpad!

všechny recenze uživatele

Jedním slovem EZOCRINGE. Rádoby originální scénář je tak neskutečně dementní, že to trumfnou snad už jen ještě dementněji napsané postavy. I mrkev má ve finále víc charakterových vlastností, než všechny postavy tohohle "díla" dohromady. Ezoonanie z pera Brit Marling, která si z nějakého vlastního pohnutí potřebovala zahrát anděla na cracku. "Woke" a "deep" výgrc, který může uspokojit jen lidi, kteří stříkají blahem u sraček jako je Pozemšťan. ()

Reklama

pavcas 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mně tohle mysteriozní drama z dílny Netflix celkem posadilo na zadek, připomínalo mi Stranger things, ale o level lepší. Ze začátku to vypadá jako klasika a trochu nuda, mladá žena se ztratila, zčista jasna se po 7 letech našla a teď se dozvíme co se stalo. Jenže příběh Prairie Johnson je přeci jen trochu jiný, což pochopíte už v prvním díle v nemocnici při setkání s rodiči, které nejdřív nepoznává. Prairie má šrámy nejen na duši, ale i na těle a v sobě ukrývá jedno velký tajemství, které se z nějakého důvodu rozhodne sdílet s pěti dalšími outsidery z města. Postupem času vás její neskutečný příběh natolik vtáhne do děje, že mu odpustíte místy trochu přestřelenou scifi zápletku a na konci si nebudete jistí, jestli se jí to všechno jenom nezdálo. A když mluvím o velmi realisticky natočeném finále, tak to mi šel vážně mráz po zádech. Doufám, že bude druhá serie, chtěla bych vědět víc, protože vlastně pořád nevím nic, ale ještě dlouho o tom budu přemýšlet....Může být nějaký život po životě? ()

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 100% - Je náramně snadné vzít koncept mírotvorné hlavní hrdinky a začít se smát ezoterickým významům, militantním veganům a vůbec vyrábět další prvoplánové humory. Protože jsem podobným směrům slušně vzdálený, troufám si říct, že se stačí jen na chvíli zastavit a snad každému musí být jasné, že OA žádný podobně návodný příběh nevypráví. Jako někdo, komu vadí, když se něco až moc snaží vymezit proti ostatním a být extra alternativní, rád vidím, že tohle je pravý opak. Seriál plný emocí, nenásilných zvratů a napětí tím tíživějšího, čím dál seriál postupuje a paradoxně i čím nenápadněji se tváří. 2. série - 90% - Od první do poslední epizody nevím, jaké hodnocení mám pokračování dát. Na začátku diváka až provokuje tím, že ničím neodpovídá na konec minulé sezóny a místo toho vrší lavinu dalších otazníků, později jen velmi neochotně pojí tři dějové linky k sobě, občas na diváka pomrkne (kapesní miniroboti), občas ho až zkouší z toho, co vydrží (Nina na pódiu v klubu), ale nikdy neucouvne před dalším možným krokem vstříc originalitě. Měl jsem tenhle seriál rád nejen proto, že byl jiný, to na mě ne vždy funguje. Ale že se rozvíjel do čím dál širších osnov a mrzí mě, že mohu jen slepě hádat, kde by časem skončil. Už to, jak drzým způsobem mi chrstl scénář do tváře poslední minuty sezóny a tím pádem i celého počinu, je tak trestuhodné a přitom odvážné, že doteď nemám slov. Brit Marling je osobnost o to větší, že věřila, že takhle neuchopitelný seriál by sledovala víc než jen hrstka věrných. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál vyžaduje hodně tolerance a některé scény větší dávku shovívavosti. Buď se vám znechutí anebo vás strhne, nadchne. Mě naprosto dostal, i když mi taky chvilku trvalo naladit se na jeho poetiku a na to, že je tak trochu zahleděný sám do sebe.Ale když vás v dnešní době ještě dokáže něco překvapit, je to velký plus. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • Speciální pohyby, které některé postavy v seriálu dělají, vytvářel Ryan Heffington, který se proslavil především díky choreografii k nejúspěšnějším klipům zpěvačky SIA. (Martrix)
  • V druhej epizóde seriálu New Colossus, prehovorí fotograf na Prairie (Brit Marling), aby si získal jej pozornosť "Prairie, toward the sound of my voice." čo vo voľnom preklade znamená (smerom k môjmu hlasu). Ide o odkaz na film Sound of My Voice (2011), aký je rovnako od tvorcov The OA. (Evee04)

Reklama

Reklama