Reklama

Reklama

Baletky, které musí předčasně ukončit svou kariéru, to nemají jednoduché. Celý svůj život do té chvíle věnovaly jen tanci a jejich příprava na skutečný život není dokonalá. Až na maximální sebekázeň a vůli dohnanou až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) navíc žije v dnešním Rusku a se svou matkou čelí bezútěšné a nejisté budoucnosti. Díky tomu se stává snadnou kořistí ruské tajné zpravodajské služby a dostává se do jejího kurzu, v němž školí „volavky“. Zde probíhá tvrdý výcvik, jehož cílem je naučit své „žákyně“, aby v roli profesionálních svůdnic využívaly své tělo a mysl jako dokonalé zbraně. Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku je Dominika jako nejnebezpečnější volavka nasazena na Nathaniela Nashe (Joel Edgerton), důstojníka CIA, který řídí jednoho z nejdůležitějších špiónů v Rusku. Dominika s Nathanielem vede souboj silných vůlí plný špionských triků, nedůvěry, ale především vnitřně bojují s nevyhnutelnou vzájemnou touhou. Dokáže ji Nathaniel přesvědčit, že je právě on tou jedinou osobou, které může věřit? (CinemArt)

(více)

Zajímavosti (37)

  • Cca v čase 01:13:00 při rozhovoru Dominiky Egorovove (Jennifer Lawrence) s jejím strýčkem Ivanem Vladimirovičem Egorovem (Matthias Schoenaerts) v jejím dočasném bytě se ve střizích mění poloha vlasů a hlavy Dominiky. (Globus_Jirka)
  • Při rozhovoru Dominiky Egorovove (Jennifer Lawrence) s jejím strýčkem Ivanem Vladimirovičem Egorovem (Matthias Schoenaerts) v kavárně se několikrát změní pozice rukou a dokonce i pozice, ve které strýček Egorov sedí. (Globus_Jirka)
  • Poté, co je zabit Dymitrii Ustinov (Kristof Konrad) a Dominika se obléka do kabátu, změní se jí na hrudníku velikost a tvar krvavých skvrn. (Globus_Jirka)
  • V podstatě po celou dobu, kdy se odehrává scéna v hotelovém baru a na pokoji, při šálení Dymitrie Ustinova (Kristof Konrad), není vidět zranění na noze Dominiky Egorovove (Jennifer Lawrence), nejvíce patrné je to v čase 23:20, kdy se na její noze náhle objeví výrazná červená jizva. (Globus_Jirka)
  • V čase 02:25, kdy se Nathaniel Nash (Joel Edgerton), chystá k odchodu, sahá pod stůl pro ukrytou zbraň levou rukou a přendavá si jí do pravé ruky, protože je pravák. Každý člověk, který má byť základní výcvik, by si zbraň umístil tak, aby jí mohl brát svojí tzv. silnou – dominantní rukou. Jedná se o logický nesmysl, obvzláště když se jedná odůstojníka CIA s dlouholetou praxí. (Globus_Jirka)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama