Reklama

Reklama

Baletky, které musí předčasně ukončit svou kariéru, to nemají jednoduché. Celý svůj život do té chvíle věnovaly jen tanci a jejich příprava na skutečný život není dokonalá. Až na maximální sebekázeň a vůli dohnanou až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) navíc žije v dnešním Rusku a se svou matkou čelí bezútěšné a nejisté budoucnosti. Díky tomu se stává snadnou kořistí ruské tajné zpravodajské služby a dostává se do jejího kurzu, v němž školí „volavky“. Zde probíhá tvrdý výcvik, jehož cílem je naučit své „žákyně“, aby v roli profesionálních svůdnic využívaly své tělo a mysl jako dokonalé zbraně. Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku je Dominika jako nejnebezpečnější volavka nasazena na Nathaniela Nashe (Joel Edgerton), důstojníka CIA, který řídí jednoho z nejdůležitějších špiónů v Rusku. Dominika s Nathanielem vede souboj silných vůlí plný špionských triků, nedůvěry, ale především vnitřně bojují s nevyhnutelnou vzájemnou touhou. Dokáže ji Nathaniel přesvědčit, že je právě on tou jedinou osobou, které může věřit? (CinemArt)

(více)

Videa (11)

Trailer 4

Recenze (586)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sexy Jennifer Lawrence v eroticko chladném špionážním Thrilleru. Určitě si myslím, že kdyby se téhle látky ujmul Fincher, který původně měl film natáčet je to daleko větší pecka, ale pořád se jedná o obstojný Thriller, který se nebojí nahoty a krve. Jennifer Lawrence je zde velmi sexy a ukáže se full frontal naked, což potěší nejedno mužské oko a potěší i tradičně výborný Joel Edgerton. Tvrdý tréning, který Jennifer v Rusku podstoupí, aby se stala Red Sparrow je natočen velmi efektivně, psychologicky tíživé a erotické dusno je všudypřítomné. Občas je sice znát, že stopáž 140 minut se v jistých sekvencích táhne a zkrátit by neuškodilo, vyloženě o nudu jsem nezavadil. Výborné je závěrečné Torture a rozuzlení. Solidní film, který díky erotice a brutalitě se vyhýbá Mainstreamu a nabízí netradiční látku, jaká v kinech delší dobu nebyla. 75% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NÁHODY NEEXISTUJÍ. SAMI JSME STRŮJCI SVÉHO OSUDU… /// Špiónský vyprávění, ve kterým si na svý přijde hlavně voko lačnící po Jennifer ve spodním prádle. Jasnej (a celkem dlouhej) úvod, kterak Dominika do výcvikovýho střediska cestu našla. Líbí se mi to, protože JE TO PŘÍBĚH. Po dlouhý (?) době je tu Rusko jako ideovej nepřítel (– to se zase bude líbit „kavárníkům“). A než dojde na souboj agentů, je to dost vo píchání. Pak se dočkáme i násilí (hovno sadomaso… prostě jen maso). Pointa je taková „ideově špinavá“, ale to je asi můj problém. J.Lawrence a vlastně celá filmařina jsou fajn. P.S.: Ještě kdyby měli odvahu a nechali Rusáky mluvit rusky. Ale to bych chtěl moc… (ale přesto půjdu vo kus vejš)... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Myslím si, že vím, jak přežít. 2.) Moje tělo je státní majetek. 3.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo špatně celé. Jedna hvězdička za hudbu, jinak je film děsná kravina. Jennifer unylá alias kožený ksicht- je všechno možné jenom ne sexy rafinovaná potvora, děj jsem nepochopila, scénář je iracionální, chvílemi úsměvně trapný, režisérský záměr natočit špionážní napínák se nezdařil, vyšla z toho otravná zdlouhavá slátanina, která takové Brutální Nikitě nesahá ani po kotníky. A ty neustálé povzdechy všech nade vším.... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Film o tajných agentoch, v ktorom vie každý o každom všetko, no zároveň sa tvári že nevie nič, v ktorom si “každý” robí čo chce, no zároveň plní príkazy, pričom vyskladaný je na tak neskutočne primitívnych, priam urážajúcich princípoch lacnej propagandy, až ma človek pocit, že sleduje komédiu. Bývala profi baletka, následne stelesnená "Mata Hari" alias Jennifer Lawrence, hrá svoju úlohu tak nesmierne tragicky, že by jej neverila ani poštárka pri odovzdávaní dôchodku so splnomocnením, no zato dokonale zvládne detektor, aby si zdanlivo zabezpečila lepšiu budúcnosť v krajine neobmedzených možností, a tak si za jej hranicami, konečne zašukala dobrovoľne. V živote by som nepovedal, že uvidím túto herečku pôsobiť tak "asexuálne", pričom posledná kurva z E55, by dala do svojej role viac emócii, ako TY, milá moja .. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Dovedu si představit, že kniha je mnohem komplexnější a nešlo jí zpracovat méně než 140 minutovou stopáží, ba naopak mi přišlo, že spousta linek byla ještě zásadně zkrácena. Na mě to ale bylo celé poměrně zdlouhavé a pořádně jsem se nedokázal na film naladit. Tandem Lawrence-Lawrence už toho má hodně za sebou a co se týče nějakých těch řemeslných kvalit, tak tady není o čem pochybovat, barevná paleta krásně symbolizuje studenost celého konfliktu a chvilku jsem i přemýšlel o tom, že kdyby se všude neválely ty ultrabooky a smartphony, tak se jedná o 30-40 let starý konflikt. Naproti tomu J-Law přijmula rozhodně nejodvážnější roli v kariéře a jistě se jí moc nelíbilo, že Rudá volavka tak zásadně prohučí a kritikou bude odsouzena jako laciné ruské soft-porno, bijící na první signální. Celkově je tedy Red Sparrow dle mého rozhodně dobrý film, který si svou cílovku jistě najde, ale bohužel nenaskýtá moc důvodů, proč bych na film rád vzpomínal, nebo si jej pustil znovu. Ale možná to tomu bude více sedět v televizi než v kině. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (37)

  • V čase 02:25, kdy se Nathaniel Nash (Joel Edgerton), chystá k odchodu, sahá pod stůl pro ukrytou zbraň levou rukou a přendavá si jí do pravé ruky, protože je pravák. Každý člověk, který má byť základní výcvik, by si zbraň umístil tak, aby jí mohl brát svojí tzv. silnou – dominantní rukou. Jedná se o logický nesmysl, obvzláště když se jedná odůstojníka CIA s dlouholetou praxí. (Globus_Jirka)
  • Je možná podobnost mezi Red Sparow a Black Widow ze série od Marvelu. (griph)
  • Napriek tomu, že film má byť natočený podľa skutočných udalostí, známy historik špionáže Nigel West v článku z roku 2018 spochybňuje existenciu takýchto škôl, aké sú ukázané vo filme. (Arsenal83)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama