Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Irena (J. Bohdalová) je majitelkou a šéfkou velké prosperující firmy. Když přežije těžkou autohavárii, změní jí to život. Rozhodne se firmu prodat a ze získaných milionů podporovat i zcela neznámé lidi, kteří se ocitli v těžkých životních situacích. Takový nečekaný zvrat v Irenině myšlení a její charitativní úmysly se nelíbí nejen jejímu synovi (O. Vetchý), ale především jeho silně materiálně založené manželce (T. Vilhelmová). Do této doby charakterní a matku milující Jaroslav se tak nečekaně ocitne mezi dvěma dominantními ženami a prožívá osudové dilema. Má se dívat na to, jak jeho matka rozdává miliony, které měly už brzy spadnout do klína jeho rodině, nebo proti ní zakročit, a to s rizikem, že jejich vztah zůstane navždy ztracený? (Česká televize)

(více)

Recenze (154)

argenson 

všechny recenze uživatele

Po letitých zkušenostech, co předváděla v poslední době, měl jsem tendenci přistupovat k Jiřině Bohdalové skepticky. Nakonec jsem to přijal smířlivě a uznávám, že na svůj věk to uhrála výborně. Krom toho v rolích hodně bohatých bab je dokonalá (vzpomeňme Návštěvu staré dámy). Příběh je chvilkama nudnej, místy přitaženej za vlasy, ale jako celek to má solidní vývoj podpořenej adekvátní hudbou. Kromě Bohdalové výborní Vetchý, Piškula, Preiss. Malinko mě srala Vilhelmová, což mě překvapilo, u ní se mi to nestává. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Nechci srovnávat významné životní jubileum naší herecké legendy s mými osobními jubilei, ale tento komentář je můj dvoutisící. Jsem upřímně rád, že v něm mohu chválit nový český film. Příběh na míru je aktuální a celkem slušně rozehraný i důstojně dohraný, i když si pan scénárista a režisér v jedné osobě neodpustil mnohá klišé a drobnější přehmaty, především v podobě scén, které měly být nejakčnější. Ty paradoxně srážely dramatičnost děje, protože posunuly děj byť na chvíli na úroveň parodie. Ukázka české povahy, několik dojímavých momentů a zamyšlení na závěr. Hezký dárek k narozeninám, který vlastně herečka darovala nám. Zaujalo mě (nevím tedy, kolik je za tím práce), jak svěže a mladistvě paní Bohdalová stále vypadá, a to dokonce i tehdy, když ji maskéři uloží na lůžko v psychiatrické léčebně. Viktor Preiss je skvělým hercem již dlouho a výrazové prostředky Ondřeje Vetchého působí někdy trochu křečovitě, ale věrohodně. ()

Reklama

neo93 

všechny recenze uživatele

Nový český televizní film k poctě životního jubilea Jiřiny Bohdalové. Slovo televizní asi přesně vystihuje tento snímek. Rozhodně bych si dokázal představit mnohem lepší film k uznání této skvělé a nezapomenutelné herečky. Ono je to dost průměrné, scénáristicky špatné, klišovité a nemastné, ale na druhou stranu to mohlo skončit ještě daleko hůř. Jinak Jiřina Bohdalová i ve svých 85 letech umí zahrát svoji roli velmi přesvědčivě, stejně tak Viktor Preiss nebo Tatiana Vilhemová. Ondřejovi Vetchému jsem ale na chuť nepřišel, místy až příliš přehrával. Nakonec se ale z toho všeho vyklubalo docela přijatelné drama, které se dalo v pohodě zvládnout i bez újmy na zdraví. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Jiřinu Bohdalovou nemám rád jako člověka. Ten, kdo se pohybuje kolem filmu ví, co to je za "charakter". To však při hodnocení hereckého výkonu by nemělo hrát roli. Jiřina se dlouhé léta topila ve vlastní karituře, proto jsem rád, že v tomhle snímku to zvládla. Byla snesitelná, nepřehrávala...do role se hodila. Každý milión dobrý není veselý film. Odhaluje hlubší deformace společnosti. Ani závěr nebyl podlézavý, takže dobrý...70%. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Možná to někomu bude připadat hrozně schematické, někomu jako telenovela. Ale jedno je jisté, herci odvedli svou práci na jedničku a tím tenhle film prostě nemůže skončit úplně zle. Párkrát jsem sice nad vývojem musel nevěřícně zakroutit hlavou, ale ten varovný prst, který se tyčí nad příběhem musím prostě ocenit. Cti otce svého a matku svou. Je snadné podlehnout pocitu, že váš starý rodič už neví co dělá. Je nutné si ale uvědomit, že je to jeho život, jeho peníze, děti mají zase svůj život a své prachy. A morální právo na peníze svých rodičů nikdo nemá. To je velký omyl. Zkrátka peníze kazí člověka, o tom tenhle film je. 80% ()

Galerie (83)

Zajímavosti (8)

  • Filmovalo se i v restauraci LA BOCA v Praze v Truhlářské ulici. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Snímek se natáčel v Praze např. u Městského soudu ve Slezské ulici, psychiatrické klinice v Dobřanech, zámečku v Trnové nebo továrně Linet ve Slaném. Zámeček Trnová je ve vlastnictví bývalého ministra financí Ivana Pilipa a jeho manželky Lucie, kteří jej pronajímají k soukromým akcím. Natáčelo se i v psychiatrické léčebně Kosmonosy. (rakovnik)

Reklama

Reklama